Mesi,potpuno zasluzeno,ponovo proglasen za najboljeg igraca planete...

Mesi treći put za redom najbolji na svetu
As Barselone Argentinac Lajonel Mesi večeras je po treći put za redom proglašen za najboljeg fudbalera sveta u konkurenciji saigrača Ćavija Ernandeza i Portugalca iz Reala iz Madrida, Kristijana Ronalda.
Mesi, koji je "Zlatnu loptu" osvajao 2009. i 2010, čime je izjednačio rekord Mišela Platinija, koji je za vreme igranja u Juventusu proglašavan za najboljeg igrača sveta - 1983, 1984, 1985). Po tri "Zlatne lopte", ali ne u nizu, osvajali su još Francuz Zinedin Zidan i Brazilac Ronaldo.
Vidić u idealnom timu godine
Odbrambeni igrač Mančester Junajteda, doskorašnji reprezentativac Srbije Nemanja Vidić, uvršten je u idealan tim godine u izboru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).
Među najboljom jedanaestoricom u 2011. godini, prema izboru FIFA, nalaze se petorica igrača Barselone, četvorica iz madridskog Reala i dvojica iz Mančester Junajteda.
Idealan tim godine: Iker Kasiljas (Real Madrid), Dani Alveš (Barselona), Đerar Pike (Barselona), Serhio Ramos (Real Madrid), Nemanja Vidić (Mančester Junajted), Andres Inijesta (Barselona), Ćabi Alonso (Real Madrid), Ćavi (Barselona), Lionel Mesi (Barselona), Kristijano Ronaldo (Real Madrid), Vejn Runi (Mančester Junajted).
Argentinski virtuoz sa loptom je u 2011. godini osvojio pet trofeja sa Barselonom, Primeru, Ligu šampiona, Superkup Španije, Superkup Evrope i klupsko prvenstvo sveta, a postigao je neverovatnih 58 golova.
"Ovo je neverovatno priznanje, za mene specijalno. Iako se ponavljam, ne kažem to reda radi, zaista je tako. Hvala svima koji su glasali za mene, a posebno mom drugaru Ćaviju, koji je treći put ovde sa mnom. On mi je uvek bio velika podrška i zato bih, pored ostalih saigrača, ovaj trofej podelio i sa njim. Mi smo kao grupa osvajali trofeje i zato smo neprikosnoveni u svetu. Godinama živimo kao jedan i ta harmonija daje rezultate. Još jednom, hvala svima na podršci - rekao je Mesi po dodeli priznanja za najboljeg igrača planete.
Za najboljeg trenera očekivano je proglašen šef struke Barselone, Pepe Gvardiola, dok je najbolja fudbalerka Humare Sava, kapiten Japana. Najbolji gol u 2011. godini delo je vunderkida Nejmara, koji je dobio pehar "Ferenc Puškaš" a menadžer Aleks Ferguson dobio je posebno "predsedničko priznanje" od predsednika FIFA Sepa Blatera.
Pogledajte gol godine u izvedbi najboljeg igrača Santosa, Nejmara.