Board index Tenis Turniri

Teniske diskusije

Re: U susret Londonu

Postby alcesta » 30 Jan 2012, 16:41

Na momenat mi se učini da sam na nekom drugom forumu :krsti:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Delester » 30 Jan 2012, 16:42

dan mrmota je univerzalan
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby Felipao » 30 Jan 2012, 16:51

Nazalost po neke,ovo je forum neistomisljenika a nije ni forum obozavatelja Novaka a ni nikakvih mrmota... Svako ima pravo da izabere koga ce da gotivi a koga ne u sportskom svetu ali omolozavanje forumasha ovde ne prolazi...
Felipao

Postby lord_slawe_ » 30 Jan 2012, 16:54

Mislim da je iz neke laicke strane gledano bitno razumeti da je u pitanju samo stvar percepcije.

Evo, recimo, meni su kosarkasi i kosarka uvek ispred Djokovica ili bilo kojeg sporta/individualnog sportiste i tako ce biti za vjek i vjekova. A da negiram covekove uspehe ne mogu, i uvek se obradujem svakoj novoj pobedi i trijumfu makar zato sto podigne zastavu moje zemlje i kaze "zdravo svima" pred milionskim auditorijumom.

Ljudi koji vole tenis i vole Djokovica ce njega staviti na prvo mesto i to je potpuno normalno i u redu.

I to je jedino bitno. A o ostalim stvarima koje se spominju u proteklim mesecima na raznim mestima je degutantno razgovarati. Voleo bih svakog ponaosob ko mu prebacuje da vidim u njegovoj stolici pa da cujem kako bi se vladao/ponasao, sta bi rekao, koliko bi svojih para bacio u crne rupe i da li bi vukao teret ove bestragije od zemlje toliko cvrsto i ponosno kao sto to radi Djokovic.
lord_slawe_

Postby Liv » 30 Jan 2012, 16:59

Iskucala sam ceo post, pritisla enter i nestao je.

Dok ne stignem da ga prekucam volela bih da mi neko kaze ko to stavlja Novaka gde i ispred koga?
Niko ko je pisao na tenisu nije poredio njegov uspeh sa uspehom rukometasa ili vaterpolista? Dakle, o cemu se radi i o cemu se ovde zapravo prica?
Zasto je njegov uspeh ljudima prst u oko? A sami smo svedoci tog uspeha?
Liv

Postby Unexpected » 30 Jan 2012, 17:05

Liv lepo u prvom postu napisa, babe i žabe, i mislim da je priča tu trebala da stane. Barem što se ove teme tiče.
Širi se rasporava o nečemu što nema veze sa Londonom i Olimpijadom.
The End.
Unexpected

Postby Houdini » 30 Jan 2012, 17:12

Vidim iznervirali ste teniski deo foruma :colera: :biggrin:

Ja sam o tome koliko Djokovic znaci u nasim okvirima, napisao pre par sati na tenis pdf-u, sad cu samo par replika :biggrin:

gost1432 wrote:Dok ne počne porez da plaća u Srbiji, za mene će novak biti daleko iza i vaterpolista i rukometaša i Milice....

I ja prvi da mogu ne bih dao dinara ovoj politickoj eliti koja vodi Srbiju, a verujem da ce se oni snaci i bez ovih Djokovicevih para.

Ja evo dinara ne dam za RTS pretplatu, jer su kurton od televizije, ali zbog toga niko ne moze da mi kaze da manje volim svoju zemlju, jer toboze ne ulazem u nju.

Felipao wrote:Josh jedna stvar,Jelena Jankovic a mislim i Ana Ivanovic imaju neko priznanje,nemam pojma koje(mogu da pitam burazera on to zna),koje dobijaju samo ljudi koji daju najvishe tih dobrotvornih priloga.Da li ste culi nekad JJ da se hvali o tome ? Ne,niko nema pojma,ljudi misle da ona nikad nije dala dinara a dala je vishe od Djokovica.A Djokovic od drzave dobije na ime neke reklame milionce,da 100 hiljada za neki humanitarni fond i onda su mu puna usta toga sledecih sedam dana (i novine naravno)

Slazem se da svako ima svoje misljenje i da bira koga ce da ceni i voli. Ja prvi tu princezu na zrnu graskatm ne podnosim i ne mogu ni da navijam za nju koliko me nervira. Ali opet je postujem jer je na neki nacin podigla elan (by DV) ove nacije i ucinila za nju nesto u svetu. E taj Djokovic radi deset puta vise od nje za imidz Srbije.

Sto se tice ovog da se JJ nikad ne hvali da je dala, ja sam citao pre godinu dana u Story-u (duga prica :biggrin: ) gde se ona lepo slika i prica kako je nesto nekome donirala, ali satro nece mnogo o tome.

To sto drzava sad ulaze u njega, to je nepotrebno, trebali su u pravo vreme, sada je to za njega sve sitno.

lord_slawe_ wrote:Evo, recimo, meni su kosarkasi i kosarka uvek ispred Djokovica ili bilo kojeg sporta/individualnog sportiste i tako ce biti za vjek i vjekova.

I za mene je kosarka sport broj jedan, ali je nazalost u tolikim govnima da vise ne mozemo da je svrstamo u rame sa vaterpolom, odbojkom, tenisom.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Felipao » 30 Jan 2012, 17:16

Liv wrote:Iskucala sam ceo post, pritisla enter i nestao je.

Dok ne stignem da ga prekucam volela bih da mi neko kaze ko to stavlja Novaka gde i ispred koga?
Niko ko je pisao na tenisu nije poredio njegov uspeh sa uspehom rukometasa ili vaterpolista? Dakle, o cemu se radi i o cemu se ovde zapravo prica?
Zasto je njegov uspeh ljudima prst u oko? A sami smo svedoci tog uspeha?

Njegov uspeh je ogroman,ali ljudi ga ne vole,naveo sam neke od razloga.Ja ga ne volim ,izmedju ostalog, iz istog razloga iz kojeg ne volim Igora Rakocevica,simuliranje je nesto sto ja ne podnosim u sportu.
I drugi sportisti zaradjuju ali samo Novaka ne vole,znachi nije to zbog toga sto je bogat i uspesan kao sto pokushava da se poturi da Srbi ne oprastaju uspeh (ko da npr jedan kosarkash Krstic u NBA zaradjuje manje)

BTW ova tema bi mogla da se prebaci na tenis,nije joj mesto ovde...
Felipao

Postby AirBall » 30 Jan 2012, 17:16

Slazem se sa nekim prethodnim diskutantima... Ovaj pdf postoji ne bi li kvalitetno pratio desavanja vezana za OI kao i da belezi rezultate srpskih sportista koji ce ucestvovati na istim...

To da li Messi zaradjuje na desetine hiljada evra svakog sata, dok je sve vise gladnih u svetu definitivno nije tema ovog pdf-a, a ni foruma u celini...

Klasne, interesne i svake druge razlike postoje na svakom koraku i tesko da ih mi mozemo promeniti... Ono sto mozemo je da se drzimo teme i u tom pravcu i trebamo da nastavimo...

To sto je za nekoga Mandicka veca od Djokovica je njegova licna stvar, ali to ne osporava cinjenicu da je Djokovic najuspesniji srpski sportista u svetskim okvirima... I te standarde ne postavljamo mi, nego svet u celini...

Da se vratimo na temu...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Felipao » 30 Jan 2012, 17:18

Houdini wrote: Ja prvi tu princezu na zrnu graskatm ne podnosim i ne mogu ni da navijam za nju koliko me nervira. Ali opet je postujem jer je na neki nacin podigla elan (by DV) ove nacije i ucinila za nju nesto u svetu. E taj Djokovic radi deset puta vise od nje za imidz Srbije.

Pa vidish,to je problem,sto JJ moze da se nesimpatishe a kad je Djokovic u pitanju to je zavist,mrznja,izopacenost...
Felipao

Postby AirBall » 30 Jan 2012, 17:23

Felipao wrote:Pa vidish,to je problem,sto JJ moze da se nesimpatishe a kad je Djokovic u pitanju to je zavist,mrznja,izopacenost...

Kako ne moze, evo ti si izneo svoje misljenje, a sada da se vratimo na temu...

Djokovic je svetska vest dana na CNN-u, BBC-u, Marci, dok vesti za Milicu Mandic mogu da pronadju samo najveci entuzijasti po medijskim budzacima...

Pravedno, ili ne, tako je...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Liv » 30 Jan 2012, 17:24

Aj ispocetka, a za kraj jer vise ne zelim da se udubljujem u ovu temu. Ko shvata, shvata.

Felipao wrote:Ali sa Djokovicem postoji jedan problem,a to je sto je antipatican lik,ako dobar deo zemlje koju predstavlja navija protiv njega to nije slucajnost... Ja ga takodje licno ne mirishem,sva ta njegova foliranja na terenu,nesportski nacin igranja,pa josh njegov cale koji svuda pametuje,politicke gluposti itd…

Sve sto si nabrojao se moze reci za bilo kog sportistu, bitno je samo hteti naci razlog da se ne voli.
To sto su hejteri najglasniji kod nas ne znaci da ih ima najvise.Nije tacno da druge toliko vole a samo Novaka ne. Mari u UK uopste nije popularan (cak mi je prijatelj Englez rekao da ga mrzi kao i Feda, Rafin fan)... Tvoji argumenti mi zvuce kao hvatanje za slamku - Novak je zrela licnost, odrastao covek i tata ga vise ne drzi za ruku. To sto je Srdjan shvatio kako kod nas funkcionisu stvari i to koristi to je za neku drugu temu i neki drugi forum.

Novak je neko ko je sav svoj cist i prljav ves servirao na tacni. Sve se zna - i koje su mu mane i da je hipohondar i ko je i sta mu radi devojka, roditelji itd. On je najiskreniji teniser danasnjice, jer iako masa smatra Feda gospodinom a Rafu dobrim deckom to je jednostavno ono sto njihov PR tim zeli da se misli i svako ko progleda malo kroz to mora da shvati da je to sigurno jako daleko od realnosti. A Novaku se zamera sto se zna. Vidis, meni je bas zato on jako interesantan i simpatican, jer imam predstavu ko je i sta je. Da li bi bio popularniji da je angazovao odlican PR tim? Bio bi. Ali bi izgubio bas tu neposrednost koju ima i koje je tako retka u javnom zivotu. Reci da Novak nije fer igrac moze samo neko ko nije upoznat s njim i njegovim nastupima.

Sto se poreza tice (tema koje se drzimo kao pijani plota samo mi u Srbiji iako masa sportista po Evropi ima rezidencije u drugim zemljama a nikome ni na kraj pameti nije da to pomene) mogu jedino da ti kazem da nisi u pravu… Ne mogu recima opisati koliko je to nebitna stvar. Koliko mizerna.
Kada sam prvi put otisla iz Srbije, ne tako davne 2004-5 ljudi su okretali ledja kad cuju odakle sam. Jel vam se to desilo nekad? Izadjete sa drustvom u klub, neko vam pridje sa osmehom do usiju i onda samo okrene ledja jer ste rekli da ste iz Srbije? Moji prijatelji su lagali da su iz Hrvatske da bi iznajmili stan. To su strasne stvari. I onda kad se pojavi ovakav neko ko nas napokon stavi na pozitivnu mapu, malo malo pa citam sage o porezima i tome sta njegov cale radi.

I onda me okarakterisu kao Djokomanijaka ne shvatajuci da mi je Novak u celoj prici potpuno nebitan. Ono sto me ubija u pojam je to da ljudi ne znaju da prepoznaju prave vrednosti i vide dalje od svog nosa.

e znaju gde udaraju od nezadovoljstva koje je uzrokovano necim petim. a zna se sta je to i to prokleto nema veze sa tenisom nego sa mnogo ozbiljnijim stvarima.

Ovo je sustina koju ljudi nece da priznaju jer bi onda morali da se suoce sa realnoscu.
Liv

Postby Houdini » 30 Jan 2012, 17:24

Felipao wrote:Pa vidish,to je problem,sto JJ moze da se nesimpatishe a kad je Djokovic u pitanju to je zavist,mrznja,izopacenost...

A ne princeza na zrnu graskatm je niko drugi do Ana Ivanovic, ali ja nju pre svega ne simpatisem kada sam cuo kako se ponasa iza scene na WTA turu. JJ gotivim sa druge strane. Ali opet postujem tu Anu Ivanovic.

I nije meni problem da Srbi navijaju za Nadala, Federera... to sam napisao, ali imam veliki problem kada nipodastavaju njegov uspeh a niko nije ni svestan koliko je ucinio za nas uspeh u svetu. I veruj mi da je prva asocijacija ljudima na Srbiju sada Novak Djokovic, a ne neke druge stvari.

Za imidz zemlje se ulazu milijarde dolara, a mi ga dobijamo gotovo for free.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Re: Teniske diskusije

Postby Liv » 30 Jan 2012, 17:30

A vidis Houdini, ja sam sve obrnuto cula za JJ. I to od nekih nasih trenera.
A i kad pogledas recimo WTA zna se s kim se Ana druzi. Ne mogu da se setim nikog za koga bih rekla da se druzi sa JJ.
I ti i ja smo misljenje formirali na osnovu rekla kazala a zapravo pojma nemamo sta se desava.
Sto nam opet ne smeta da tvrdoglavo branimo jednu ili drugu a zapravo nemamo pojma o cemu pricamo. :D
Liv

Postby Felipao » 30 Jan 2012, 17:32

AirBall wrote:Djokovic je svetska vest dana na CNN-u, BBC-u, Marci, dok vesti za Milicu Mandic mogu da pronadju samo najveci entuzijasti po medijskim budzacima...

Pravedno, ili ne, tako je...

Ovo niko ne spori ali moje pravo je da ne volim tog Djokovica.Mesi je josh veci fenomen pa ne volim ni njega.
Felipao

PreviousNext

Return to Turniri