Pun penis tenisaPiše: Aleksina Đorđević
Kad je nešto najbolje na svetu, očekujem intervenciju genijalnosti, pa čak i kad je sport u pitanju. Ne očekujem da me dvesta sati zavlače dva gladijatora naoružana grančicama, od kojih će obojica da prežive i da se proslave i da odnesu kući trofeje i nezamislive gomile para
Molim da prvo pokušate da shvatite šta hoću da kažem, pa me posle opljujte. Gledala sam Novaka poslednja dva sata, pa pošto sam shvatila da gledam samo njega, počela sam da gledam tenis. Jeste bilo drži-prži do kraja. Jeste, Nole je ultimativni car svemira. Ali da Novak nije apsolutno morao da pobedi, da bi nacija dobila satisfakciju za sve drugo što kurcu ne valja, ne bih se onoliko štrecala. Jer, ako se ja dobro sećam nekih penzionisanih tenisera i teniserki, ne mogu da pristanem da mi se onaj meč servira kao vrhunski tenis.
Doduše, u nekom trenutku Nole se izvinio onom matorom teniseru što je predstavljao raritet turnira, što se više ne igra kao u njegovo vreme, ali nisam sigurna da pritom nije mislio da se sada igra mnogo žešće. Za mene, ona šestosatna igra živaca i kondicije nije bila ništa više nego najobičnija ziherica. Umaranje protivnika, čekanje na greške. Šta meni znači to što su majstori razmenili 31 udarac i što se voditelj siromah, iskidao od sekiracije što Nadal svaki uzvraća? Gde je hrabrost, gde je rizik? Istrčavanje na mrežu,
drot šotovi, smrtonosni servisi? Genijalnost, virtuoznost, stil? Samo snaga i živci.
Španski bik protiv Srpskog hrta.
I moglo je govedo da trči još šest sati, sigurna sam, ali pas je pametniji i emotivno stabilniji. To li je igra? Vrhunski tenis? To je vrhunska motivacija da se sačuva pozicija, praćena vrhunskim parama. To je vrhunski ziher, tvrdo deljanje i rmbačina, tamo gde nedostaje genijalnost. Slobodno mi pretite lomačom, ne bi bilo prvi put. I molim vas, ne propustite da me prozovete za patriotizam i Kosovo i za to što volim Hrvate. A volim i Bosance. I Slovence. I Makedonce. I Eldare i Mudre i Ente. To je moj narod i moj patriotizam. Odrasla sam u jednoj mnogo većoj i pametnijoj zemlji nego što je ova, šta ću. Ostala mi megalomanska očekivanja i ocena kvaliteta još od Tita.
Mislim, kad je nešto najbolje na svetu, očekujem intervenciju genijalnosti, pa čak i kad je sport u pitanju. Ne očekujem da me dvesta sati zavlače dva gladijatora naoružana grančicama, od kojih će obojica da prežive i da se proslave i da odnesu kući trofeje i nezamislive gomile para. Nismo mi shvatili ono “hleba i igara” izgleda da smo baš mnogo oglupavili. Za gladnu raju vrhunski borci igraju na život i smrt, na krv i suze. Ali možda svetski tenis nije za gladnu raju, pa nam je najmilije što im se jedan naš inflitrirao a, nekako, ostao naš? Neću da čačkam psihologiju, samo sportski. Dakle, totalni respekt svim borcima, genijalcima i herojima, kao i ziherašima ali, deco, ono što su nam u Australiji predstavili kao vrhunski tenis - za mene je osrednji penis.
Udrite sad, ne branim se. Ne verujem u ziher.
http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-dogadjaj/58428-Pun-penis-tenisa.html