Board index Tenis Teniski miks

Svaštara ili forumaši van terena

Re: Svaštara ili forumaši van terena

Postby Liv » 12 Feb 2012, 20:34

Pa kakva je prognoza? Moji rekose da najavljuju temperature u plusu od srede....
Liv

Postby alcesta » 12 Feb 2012, 20:39

Ovde najavljuju neki drugi talas hladnoće, pa onda treći talas, pa posle trećeg talasa će kao da otopli, ali u svim tim najavama sam se pogubila, uglavnom valjda kod nas do kraja nedelje ima da traje... minimum.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Liv » 12 Feb 2012, 20:41

Huh... kako se grejete?
Liv

Postby alcesta » 12 Feb 2012, 20:43

Mi se grejemo na struju, ali kod mene srećom zasad nije uopšte mnogo hladno, tu je negde oko nule uglavnom. Mnogo veći problem je što sneg nikako da stane.
E sad, biće nezgodno ako krenu restrikcije...
alcesta

Postby Liv » 12 Feb 2012, 20:57

Zato i pitam, moji se isto greju na struju u BGu a najavili da ce biti iskljucenja. Ne znam sta ce onda na -15.
Liv

Postby Unexpected » 12 Feb 2012, 21:09

Ne verujem da će biti. Rešavaju to na drugi način, prilično bezobrazan. Stanovnicima u prigradskim naseljima isključuju po jednu fazu, naravno to vode pod kvarovima.
The End.
Unexpected

Postby Liv » 12 Feb 2012, 21:21

Znam, moji i jesu u prigradskom naselju. Njima ionako malo-malo iskljuce po nesto.
Liv

Postby alcesta » 12 Feb 2012, 22:37

Nama je danas nestajalo, ali rekli su da je kvar u pitanju. Sad su isključili uličnu rasvetu pa ćemo videti dalje.

Nego da vidimo neke lepše slike na ovu zimu:

:inlove:
alcesta

Postby Altair » 12 Feb 2012, 22:43

Ludilo je u gradu. u sred bg-a se osecam klaustrofobicno, imam utisak da me sneg napada sa svih strana. gde god krenem zidovi od snega. kada ce da stane vec jednom :girlcry:
nisu najavlivali restrikcije, sledece nedelje je raspust, a dan drzavnosti su produzili do vikenda , kako bi ustedeli na nekim vecim potrosacima. restrikcije su za privredu, za sad
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine
One man's ceiling's another man's sky high
Altair

Postby alcesta » 12 Feb 2012, 23:04

Ali najbolji mejl koji sam dobila ovih dana: obaveštenje iz Montenegroairlinesa da imaju specijalne promotivne tarife za Dan zaljubljenih, pa ako hoću u Pariz ili Rim 14. februara dobijam dve karte po ceni jedne :lollol: :lollol: :lollol: još samo da otvore aerodrom :laugh:
alcesta

Postby georgina » 12 Feb 2012, 23:27

ja mislila da je nama gadno ali ...
ono selo u hercegovini u koje inače odlazim bar dva puta godišnje je potpuno odsečeno od sveta. i ne samo to, odsečena je kuća od kuće jer je sneg preko 2 m. uglavnom u tih par kuća žive po jedno ili dvoje, stari svi, muku muče da se probiju do štala da ne bi uginula stoka od gladi. jedna rođaka živi sama, ima 75 godina. bliski rođaci moga muža, bračni par, ona ima 77 a on 79 godina. jedva se probili do štale, ali kad su tamo završili posao, krenu u kuću, a grdan sneg pao sa krova i zatrpao im ulaz. onako umorni morali su da kopaju 5 metara. i slično tome već danima.
takvih priča koliko hoćeš. u obližnjem selu umro neki čovek, žena stara isto, nije mogla ni da ga pomeri, a niko ne može da priđe. na kraju su nekako spustili pomoć helikopterom.
da ne pričam da su svi u strahu da im se kuće (stare, kamene, bez armature) ne sruše na glave. ni mi nemamo pojma šta nam je sa kućom. niko ne može da čisti sneg sa nje, tako da šta joj bog da, to će joj biti.
svaki dan se čujemo sa njima, pokušavamo da ih ohrabrimo, ali nije lako.
mene je sramota da kažem da imam bilo kakav problem ovde gde živim.
georgina

Postby Liv » 12 Feb 2012, 23:53

Ako ima istine u ovome, trebalo bi se navikavati na ove zime.
http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... Itemid=154
Liv

Postby Houdini » 13 Feb 2012, 00:14

Hm procitah i ne znam sta da mislim. Ono sa BP u Meksickom zalivu jeste bila katastrofa, ali da li je moguce da bas poremeti sistem struja koji funkcionise vec ne znam ni ja koliko godina, to nisam bas siguran.

Nas naucnik Milankovic je izneo teoriju Ledenih doba (cak sam ja na kafenisanju dole postavio neki kraci clanak o njemu), koja je opsteprihvacena u svetu, a po kojoj je najveci uzrocnik iste pomeranje zemljane ose. I kad sam ucio slabo sam kapirao te stvari (lose mi ide matematika :D ), ali poenta je da se ta sredisnja osa zemlje tokom vremena pomera i smenjuju se interglacijalni i glacijalni periodi u odredjenom vremenskom intervalu. Bas se secam da je nas profa pricao da se vec oseca blago pomeranje godisnjih doba zbog toga i da ce ono u narednim godinama biti sve uocljivije. A upravo to sada imamo, zime nije ni bilo prakticno do januara, a onda je odjednom zahladnelo.

Verovatno nije ni samo ovo razlog tako naglih promena, pre ce biti da je sve po malo i ta nafta jednim delom, ciklus, i jos neke stvari. Mada ja sam previse glup da bih skapirao te stvari, pa ne znam ni zasto sam sve ovo pisao :D
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Liv » 13 Feb 2012, 00:39

Znam da golfska struja direkto utice na klimu u UK. Pre par godina je padala kisa svaki *ebeni dan puna tri meseca jer je struja skrenula malo sa svoje uobicajene putanje nakon nekog zemljotresa u Atlantiku. Samo prosle godine je zemljina osa znatno pomerena posle zemljotresa u Japanu... Verovatno sve ima veze.
Liv

Postby Altair » 13 Feb 2012, 10:22

bio je skoro u Politici razgovor sa nekim nasim meterologom koji je ovo vreme pripisao dogadjanima na suncu tokom 2011. bilo je bas jakih eksplozija.
verovatno ima vise razgloga, ko zna..
kada ljudi sa planina koji su navikli na velike snegove, kazu da skoro nista slicno nisu videli. npr. zaledila se Neretva , sto nije zabelezeno, onda je nesto off definitivno.
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine
One man's ceiling's another man's sky high
Altair

PreviousNext

Return to Teniski miks