Hm procitah i ne znam sta da mislim. Ono sa BP u Meksickom zalivu jeste bila katastrofa, ali da li je moguce da bas poremeti sistem struja koji funkcionise vec ne znam ni ja koliko godina, to nisam bas siguran.
Nas naucnik Milankovic je izneo teoriju Ledenih doba (cak sam ja na kafenisanju dole postavio neki kraci clanak o njemu), koja je opsteprihvacena u svetu, a po kojoj je najveci uzrocnik iste pomeranje zemljane ose. I kad sam ucio slabo sam kapirao te stvari (lose mi ide matematika

), ali poenta je da se ta sredisnja osa zemlje tokom vremena pomera i smenjuju se interglacijalni i glacijalni periodi u odredjenom vremenskom intervalu. Bas se secam da je nas profa pricao da se vec oseca blago pomeranje godisnjih doba zbog toga i da ce ono u narednim godinama biti sve uocljivije. A upravo to sada imamo, zime nije ni bilo prakticno do januara, a onda je odjednom zahladnelo.
Verovatno nije ni samo ovo razlog tako naglih promena, pre ce biti da je sve po malo i ta nafta jednim delom, ciklus, i jos neke stvari. Mada ja sam previse glup da bih skapirao te stvari, pa ne znam ni zasto sam sve ovo pisao