Board index Razni Sportovi Zimski sportovi

Hokej na ledu u Srbiji u svetu

Re: Hokej na ledu u Srbiji u svetu

Postby Casper » 25 Feb 2012, 19:08

Bravo sampioni!!!
Gosti casceni i batinama na samom kraju meca.
"Ми навијамо за Партизан прво зато што га волимо, а тек онда - зато што је најбољи!"
"Кад Партизан не би губио, како би знао да ли га волим?"

Душко Радовић
Casper

Postby vicharhcp » 25 Feb 2012, 19:11

BRAVO CRNO BELI!!!! :copa1: :copa1: :copa1:

Krenulo je, svakog vikenda po jedan trofej :biggrin:
"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby Unexpected » 25 Feb 2012, 19:20

Za sve koji su propustili:

HOKEJ: Titula ostaje u Beogradu
25. februar 2012. 17:50 > 18:26

Partizan ubedljivo pobedio Olimpiju u "majstorici" finala plej-ofa SLOhokej lige 6:1. Dva gola Miloša Babića. Opšta tuča na kraju!

Image

"Cele sezone smo se spremali za ovo", rekao je trener hokejaša Partizana Pavel Kavčić uoči odlučujućeg meča na naslov prvaka SLOhokej lige.

Partizan je drugu godinu zaredom osvojio titulu u toj regionalnoj ligi i to opet pred svojim navijačima, koji su ispunili Ledenu dvoranu "Pionir". U publici je bio i predsednik Sportskog društva Duško Vujošević.

Ubedljivom pobedom od 6:1 (3:0, 2:1, 1:0), Partizan je odbranio titulu prvaka u SLOhokej ligi u meču u kojem smo na kraju videli i masovnu tuču hokejaša oba tima.

Odlučno i agresivno ušli su crno-beli u "majstoricu", sa vrlo jasnom rešenošću da trofej ostane u Beogradu.

Image

Nemanja Vučurević je u 11. minutu načeo "zmajčeke", a koji minut kasnije i Pavle Ogrizović je, posle akcije Pavela Popravka, pogodio mrežu Ljubljančana. Kada je u poslednjem minutu prve trećine Jure Kralj postigao treći gol za Partizan bilo je jasno da crno-beli gaze ka trofeju.

Partizan je opreznije odigrao drugu trećinu, opredelio se na kontranapade. Jedna velika šansa je bila propuštena, ali je potom na scenu stupio Miloš Babić, koji je sa dva gola doneo Partizanu ogromnih 5:0.

Image

Ubrzo posle petog gola Partizana, Jure Lakič je smanjio na 1:5 ulivši kakvu-takvu nadu Ljubljančanima. Ali, realno, bila je to nemoguća misija za goste, da u poslednjih 20 minuta naprave čudo. Pogotovo što nisu uspeli da realizuju igrača više već posle prvog minuta treće trećine.

Smireno su hokejaši Partizana odigrali poslednji deo meča, a pet minuta pre kraja Masrko Kovačević je postigao šesti gol.

Mirna utakmica pretvorila se dva minuta pre kraja u opštu tuču na ledu "Pionira"! Svako se tukao sa svakim, sudije nisu uspevale da smire strasti, sve je ličilo na masovan boks-meč u kojem su gosti izvukli nešto deblji kraj...Za to vreme, Grobari su "poludeli" na tribinama i uzvikivali: "Mi smo Grobari, najjači smo, najjači", "Ne pričaj sa njim, nabodi ga", a poletele su i stolice ka ledu.

Posle gotovo petominutne šorke na terenu, meč je nekako nastavljen, a mnogi iz oba tima bili su na klupi za kažnjene igrače.

"Ostali su nam dužni iz prošle utakmice. Čekali smo ih sada. Neko je udario palicom po leđima Ogrizovića i potom mene i krenuli smo", rekao je hokejaš Partizana Ivan Tumbas.

Hokejaši Partizana su jedva čekali da prođu ta dva poslednja minuta, koliko je trebalo odigrati, da podele radost sa navijačima.

(MONDO - foto: MN Press)
Last edited by Unexpected on 25 Feb 2012, 19:24, edited 1 time in total.
The End.
Unexpected

Postby Sony » 25 Feb 2012, 19:23

Titulaaaa, titulaaaa :D :D
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby Napredpartizan » 25 Feb 2012, 19:51

Sony wrote:Titulaaaa, titulaaaa :D :D

:D
Napredpartizan

Postby Unexpected » 25 Feb 2012, 20:19

Pitanje za Carettu2.
Lepo nam ide u SLO Hokej ligi, ali zanimame imamo li ikakve namere za ulazak u EBEL. Znam da je to dosta viši nivo hokeja, i da uglavnom ne bi dobro prolazili, ali od nečega se mora početi.
The End.
Unexpected

Postby Cvele » 25 Feb 2012, 21:01

Svaka cast momcima na ubedljivoj pobedi i tituli! :blue:

Mislim da je ova tuca dosla kao pravo "osvezenje",posebno za one koji preterano ne prate NHL(medju njima sam i ja) gde su tuce ceste...Doduse,ovo je bilo bas zestoko...
Cvele

Postby VMJunior » 25 Feb 2012, 21:14

Samo nek se mnoze!

Hvala momcima na jos jednom trofeju,bilo je zadovoljstvo gledati ih i proslaviti novi trofej pred punom dvoranom.

Bravo,cestitke i samo nastavite ovako.
VMJunior

Postby AirBall » 25 Feb 2012, 22:23

Svaka cast hokejasima Partizana i strucnom stabu na jos jednoj tituli!
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby DON » 25 Feb 2012, 22:41

Hokejasi :blue:

Dobra sorka je bila, sreca u ovu ogradu, inace bi Olimpija bila sampion :laugh:
DON

Postby AirBall » 25 Feb 2012, 22:57

Image

Утакмици у леденој хали Пионир посматрало је више од 1.000 гледалаца, а међу њима је био и председник спортског друштва Партизана Душко Вујошевић

Zurnal
AirBall

Postby Stoxan » 25 Feb 2012, 23:03

Tuča iz drugog ugla
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby AirBall » 25 Feb 2012, 23:08

Jesu li ovo bili Alcz, ili Zabranjeni na tribinama?
AirBall

Postby Caretta Caretta » 26 Feb 2012, 00:27

Partizan - Olimpija 6:1 (3:0, 2:1, 1:0)

Strelci:

1:0 Vučurević (Kovačević) 11. min.

2:0 Ristić (Popravko) 14. min.

3:0 Kralj (Sretović) 20. min.

4:0 Babić (Popravko) 32. min.

5:0 Babić (Raković, Ogrizović) 35. min.

5:1 Jurič (Snoj) 35. min.

6:1 Kovačević (Svete, Milovanović) 55. min.

Isključenja: Partizan 39+100 minuta ( Tumbas 9+20, Ilić 5+20, Ogrizović 5+20, Filipović 5+20, Babić 5+20, Gabrić 2, Milovanović 2, Ristić 2, Kovačević 2, Raković 2), Olimpija 24+90 minuta.

Broj power play situacija: Partizan 2 (0), Olimpija 8 (0).

Pehar Slohokej lige neće promeniti vlasnika ni narednih godinu dana! U spektakularnoj atmosferi prepunog Pionira, crno-brli su odigrali najbolju utakmicu u finalnoj seriji i napunili mrežu Olimpije do vrha. Sve linije tima su funkcionisale besprekorno, a sva četiri napada su uspela da postignu bar po jedan gol. Na samo dva minuta i dvanaest sekundi pre kraja susreta izbila je velika tuča između svih hokejaša koji su u tom trenutku bili na ledu. Sve se ipak završilo u okvirima hokejaške etike, Ljubljančani su na kraju sportski čestitali boljoj ekipi.
Caretta Caretta

Postby Caretta Caretta » 26 Feb 2012, 11:37

Unexpected wrote:Pitanje za Carettu2.
Lepo nam ide u SLO Hokej ligi, ali zanimame imamo li ikakve namere za ulazak u EBEL. Znam da je to dosta viši nivo hokeja, i da uglavnom ne bi dobro prolazili, ali od nečega se mora početi.

Što se tiče EBEL-a, paradoksalno zvuči istina da je nama novac najmanji problem. Naravno, sve zavisi od volje i planova Boke Milovanovića, koji finansijski sigurno može da pogura tim u EBEl, ali može i da odustane od finansiranja hokeja. Šta on namerava, stvarno ne znam.
Za novac se mogu kupiti i adekvatni igrači, tako da je sigurno da bi Partizan u Erste Bank ligi nastupao znatno pojačan.
Sve to, međutim, ne znači da mi možemo tek tako da uđemo u EBEL, koji ima vrlo stroge zahteve kada je prijem u pitanju.
Ukratko, moraju se zadovoljiti sledeći uslovi:
1. Adekvatna dvorana, koja će imati tribine bar sa dve strane, kako bi gostujući navijači mogli da budu fizički odvojeni od domaćih
2. Svlačionice Pionira ne zadovoljavaju ni kriterijume juniorske lige, tu je neophodna potpuna rekonstrukcija
3. Traži se garancija da će na svakoj utakmici biti bar 3000-4000 hiljade gledalaca.
4. Naša geografska lokacija takođe nije pozitivan faktor, većini timova bi putovanje u Beograd bilo daleko najduže. Ukoliko bi svi ostali uslovi bili zadovoljeni, mislim da ovo ne bi bilo presudno.

Ono što pouzdano znam je da je Boka prošle godine ozbiljno razmatrao mogućnost da Partizan zaigra u EBEL-u. U tom kontekstu, on je pokušao da se dogovori sa čelnicima SC Tašmajdan da finansira rekonstrukciju hale Pionir. Naravno, on je tražio i učešće u vlasničkoj strukturi hale, ali prosto rečeno - država ne dozvoljava. Što se tiče eventualne izgradnje nove dvorane, za sada ne postoji adekvatna lokacija, a to je i dosta velika investicija. Drugim rečima, Milovanović može da finansira učešće Partizana u tom jakom takmičenju, ali je neophodno i da grad uradi ono što je Zagreb uradio za Medveščak. Nisam siguran da je mnogo verovatno da će se to desiti.
Što se mene tiče, ja sam zadovoljan i igranjem u Slohokej ligi. Takmičenje je za dve klase kvalitetnije od Panon lige ili lige Srbije od pre par godina (kada je čak pet srpskih klubova ulagalo ozbiljan novac i dovodilo igrače iz inostranstva).
Last edited by Caretta Caretta on 26 Feb 2012, 11:45, edited 1 time in total.
Caretta Caretta

PreviousNext

Return to Zimski sportovi