Unexpected wrote:Pitanje za Carettu2.
Lepo nam ide u SLO Hokej ligi, ali zanimame imamo li ikakve namere za ulazak u EBEL. Znam da je to dosta viši nivo hokeja, i da uglavnom ne bi dobro prolazili, ali od nečega se mora početi.
Što se tiče EBEL-a, paradoksalno zvuči istina da je nama novac najmanji problem. Naravno, sve zavisi od volje i planova Boke Milovanovića, koji finansijski sigurno može da pogura tim u EBEl, ali može i da odustane od finansiranja hokeja. Šta on namerava, stvarno ne znam.
Za novac se mogu kupiti i adekvatni igrači, tako da je sigurno da bi Partizan u Erste Bank ligi nastupao znatno pojačan.
Sve to, međutim, ne znači da mi možemo tek tako da uđemo u EBEL, koji ima vrlo stroge zahteve kada je prijem u pitanju.
Ukratko, moraju se zadovoljiti sledeći uslovi:
1. Adekvatna dvorana, koja će imati tribine bar sa dve strane, kako bi gostujući navijači mogli da budu fizički odvojeni od domaćih
2. Svlačionice Pionira ne zadovoljavaju ni kriterijume juniorske lige, tu je neophodna potpuna rekonstrukcija
3. Traži se garancija da će na svakoj utakmici biti bar 3000-4000 hiljade gledalaca.
4. Naša geografska lokacija takođe nije pozitivan faktor, većini timova bi putovanje u Beograd bilo daleko najduže. Ukoliko bi svi ostali uslovi bili zadovoljeni, mislim da ovo ne bi bilo presudno.
Ono što pouzdano znam je da je Boka prošle godine ozbiljno razmatrao mogućnost da Partizan zaigra u EBEL-u. U tom kontekstu, on je pokušao da se dogovori sa čelnicima SC Tašmajdan da finansira rekonstrukciju hale Pionir. Naravno, on je tražio i učešće u vlasničkoj strukturi hale, ali prosto rečeno - država ne dozvoljava. Što se tiče eventualne izgradnje nove dvorane, za sada ne postoji adekvatna lokacija, a to je i dosta velika investicija. Drugim rečima, Milovanović može da finansira učešće Partizana u tom jakom takmičenju, ali je neophodno i da grad uradi ono što je Zagreb uradio za Medveščak. Nisam siguran da je mnogo verovatno da će se to desiti.
Što se mene tiče, ja sam zadovoljan i igranjem u Slohokej ligi. Takmičenje je za dve klase kvalitetnije od Panon lige ili lige Srbije od pre par godina (kada je čak pet srpskih klubova ulagalo ozbiljan novac i dovodilo igrače iz inostranstva).