Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Nova Superliga

Подржавате ли идеју формирања Европске Суперлиге?

Да
26
23%
Не
87
77%

Total votes : 113

Re: Evropska Superliga

Postby Golden Warrior » 19 Apr 2021, 18:39

Cuburac wrote:Prvo je nejasan kriterijum za izbor klubova . Otkud Totenhem u tome ?
Nisu osvojili nista skoro 40 godina, ako izuzmemo jedan liga kup u ovom veku.

Sto mora da osvoje bilo sta?

Koriste ljudi svoj marketinski potencijal.

Kao sto Zvezda, Steaua, Colo-Colo, Notingem Forest i ostali mogu sutra da osnuju ligu bivsih sampiona...

Jedina razlika sto bi umesto Diznija,facebooka i ostalih hohstaplerskih organizacija Ultra kop otkupio tv prava :biggrin:
Golden Warrior

Postby Malkovic » 19 Apr 2021, 18:48

Kreanga wrote:Pa jedini kriterijum je novac.
Sve isto kao u basketu gde licence dobijaju razne ekipe bez bilo kakve tradicije i to tako traje godinama.

Управо то. У питању је промена перцепције фудбала, преумљење, ако хоћете. Тифози на стадиону нису више битни и нису у центру дешавања. Сада треба продукт продати потрошачима широм света којих је много више, плаћаће мање него они који иду на стадион али ће и сами бити јефтинији јер за њих не мораш градити стадионе, прилазне саобраћајнице, железничку или метро линију, паркинг, ресторане и слично, тако да су игре закључене. Инфраструктурно се готово ништа не захтева од клубова. Пандемија им апсолутно не смета и може потрајати наредну деценију (као што и хоће) - тифози на стадионима нису више битни.

Ово је сада више попут WWE или НБА. Нема више тифоза, сада можда симпатишеш понекога и то је то. Онај који продаје производ је задовољан, потрошач је задовољан јер је производ јефтин и ту су се обе стране нашле.

Наравно да нећу платити да гледам ту циркусијаду али има ко хоће, па нека то и раде, на крају свега.
Last edited by Malkovic on 19 Apr 2021, 18:51, edited 2 times in total.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Bolkonski » 19 Apr 2021, 18:49

Spasavanja žive glave, Zvezdina pobeda nad Liverpulom :lollol:

Ajde što je Djordje Pantić spašavao Partizan, ili što je Liverpulu taj poraz bio bitan koliko i meni Kreangine vratolomije, bukvalno još jedna nebitna utakmica, još jedan dan u kancelariji, i da je bila važna dobili bi je 5:1, nego što bi Partizan i Zvezda, da deset godina igraju Lš, deset godina ispadali u grupi, uz po neko treće mesto i služili da PSŽ popravlja gol razliku, a novac za bogaćenje političara, lopova i mafijaša.

Isto važi za tonu sličnih klubova iz Rusije, Belgije, Danske, Švedske, Švajcarske, Belorusije, Grčke itd.
Sto godina igraju LŠ i sto godina im je najveći uspeh prolazak grupe.
Bukvalno mi se sere kad vidim u žrebu skapani Olimpijakos, i odmah znam da će biti rutinirani od prve dve ekipe i da će se do kraja natezati sa nekakvim Spartakom za treće mesto.

Pokazali su da ne zaslužuju privilegiju igranja sa jednim Realom, jer to ne znači nahvatati manjak motivacije ili nezainteresovanost za krljanje sa mučenicina za koje znaju da neće proći grupu, nego dugoročnu konkurentnost, strah tog Reala da ih ta ekipa može izbaciti u nekom četvrtfinalu.

Kreanga,
Samo više nemam želju za objašnjavanjem bilo čega čoveku koji nema pojma o sportu (što je manji problem) i čoveku koji nosi oglav (što je veći problem).
Last edited by Bolkonski on 19 Apr 2021, 18:52, edited 1 time in total.
Bolkonski

Postby Inzaghi » 19 Apr 2021, 18:51

Dizni
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Grande Alessandro » 19 Apr 2021, 18:51

Bzv svodite raspravu na licni nivo...bar neki...

Nasli jedni lopovi da otimaju od drugih i sad nekome treba da drzis stranu...ma vazi... :laugh:

Sto se mene tice neka sve pukne, vrati se na amaterski nivo, pa da probamo od pocetka...

A ne da neki supljoglavi likovi (sto na terenu, sto u prvim "redovima" oko terena), zgrcu milione i osecaju se bitnim.

Totalni reset, pa da se sve svede na neki normalan nivo.
Cak bi sad samo u tom pogledu, ova korona mogla da potraje jos jedno deceniju, dve...da ih totalno sjebe...
Grande Alessandro

Postby Bolkonski » 19 Apr 2021, 18:58

---------------------------------------------------

Čeferin osmislio Ligu konferencija da amputira siromašne i neprofitabilne klubove, i oko toga se nije penilo, to nije bio udarac za sport, ali kad su mu aždaje zakucale na vrata, onda se zakreketalo iz svih izvora.
Započela se opšta kuknjava isključivo zato što Superligu čine klubovi koji mu donose najviše novca i zbog kojih se gleda Liga šampiona, inače bi ih sve redom bolela ona stvar za osnivanje Superlige.

Još jače mi je što ne vide da bi, sa izuzetkom Bajerna i PSŽ-a, o trofeju Superlige odlučivali isti oni koji o tome odlučuju u humanoj Ligi šampiona, samo ne bi bilo popravljača gol razlike i popunjavača grupa, i fenomenalnih utakmica Mančester Siti - Ludogorec :laugh:
Pri čemu bi taj Ludogorec, u deset sezona LŠ-a, napredovao do te mere da bi jednom prošao grupu.
Last edited by Nikola on 19 Apr 2021, 19:57, edited 4 times in total.
Reason: Bez licnog vredjanja
Bolkonski

Postby soniko » 19 Apr 2021, 19:00

UEFA je ovo davno trebala da predvidi a ne da celnici daju privilegije malim savezima da bi obezbjedili reizbor na neku funkciju.
Po meni, bukvalno, zadnjih deset godina stvari neumoljivo idu u tom smjeru i bilo je pitanje dana kad ce se to desiti.
Najbogatiji klubovi ce imati neku svoju ligu i to po meni nije najveci problem vec borba da se odrzi kompetetivnost i svrsishodnost nacionalnih prvenstava.
Tu je sustina price, i to bi mogla biti najveca posljedica ovih promjena.

UEFA ako ima mozga, odrecice se dobrog dijela novca izaci u susret najbogatijim u zamjenu da se koliko toliko odrzi neki sistem popunjavanja lige koji ce zavisiti od koeficijenta i uspjeha u nacionalnim prvenstvima.

Ako se bude inatila, ostace i bez toga.
soniko

Postby Domingoo » 19 Apr 2021, 19:06

Ili da se vrati pravilo o broju stranaca najvise 3 u ekipi i to da se ne racunaju igraci iz eu kao domaci nego pojedinacno iz drzave ili da se elitizuje najace fudbalsko takmicenje..
Nikog ne zanima da gleda Siti -Ludogorec i to je cinjenica da igraju 10 engleza protiv 10 Bugara ok ..

Podrzavam da se liga sampiona elitizuje ali nikako u smeru da se zatvori da budu licence i ostale gluposti jer to pre svega nije SPORTSKI ..

Neka naprave vise liga Superliga Liga sampiona Liga Evrope i Liga konfederacija neka svaka liga ima po 16 klubova neka se iz jedne ispada u drugu i obratno tako da i klub iz najbednije zemlje ima mogucnost da kroz 2-3vsezone kvalitetnog rada dodje do nivoa da igra tu najacu superligu ..
Nije fora ni da ti igra Totenhem ako je u toku jedne kalendarske sezone po kvalitetu 50 ekipa evrope..

Ukinuti nacionalne kupove jer oni nemaju nikakvog smisla nikog ne zanimaju i samo oduzimaju slobodne termine..

To je po meni jedino pravilno i pravedno resenje .. Ja kao navijac Partizana vise volim da gledam Partizan Msribor nego Partizan Real i nemam problem sa tim tu vrstu mazohizma ne volim da dozivljavam samo da bih gledao Real Madrid.

Ako Partizan ima kvalitet da igra sa Realom neka to obezbedi tako sto ce u ligi sa Romom ,Laciom ,Seviljom ,Zenitom da bude u prve 2 ekipe i da se plasira u superligu ..
Ne zelim da gledam Partizan koji utakmice sa Realom obezbedjuje tako sto pobedi Apoel u kvalifikacija to nije realno i merodavno i nikome ne ide u korist ni Realu koji otaljava ni nama koji se ponizavamo ..
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Stefanm992 » 19 Apr 2021, 19:08

uprono gledas iz perspektive bogatih klubova ali ja pricam iz perspektive jednog partizana zvezde apoela cska olimpijakosa - tim ljudima i tim sredinama se oduzima sansa da se igra protiv najboljih samim tim nece ni biti toliko talenata odatle vise ( mada je za to vise zasluzan esport koji ce uzimati decu pod svoje )
ako nesto mrzim u sportu to je zatvoren sistem posto je oslobodjen tenzije napetosti i odgovornosti tj ima je ali u mizernom procentu - sve se svodi na milijardere koji se dobro zezaju zarad prolazne zabave kineskih turista dok jedu sniclu u restoranu na bernabeu
ima jedna recenica novice velickovica koji kaze da je u kk tih godina postojao strah od poraza i da su zato cesto igrali iznad mogucnosti posto im je dule spremao brutalne treninge ujutru ako ne pobede , i moram ti reci da je bilo bas lepo gledati i patiti i slaviti uz taj kkp , a fudbal ide u dijametralno suprotnom pravcu koji je nba liga bez briga gde je bitnije kucanje za insta i statistika nego ta borba tenzija i pobednicki mentalitet zbog kojih nesto i zavolis
mislim svestan sam ja da je ovo realnost , sto kaze general woo - vi niste deca vi ste sakate kreacije , emotivno mrtvi prve zrvte tehnokracije ... takav je i fudbal par godina unazad , narocito djozepov i tuhelov
Stefanm992

Postby Inzaghi » 19 Apr 2021, 19:11

Krem de la krem sa Sparsima i Atletikom.

Bar ce djozep moci da kupuje. Samo ne znam sta i koga.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Kreanga » 19 Apr 2021, 19:14

Naravno, u nedostatku argumenata krece se sa uvredama, morzevima, zajapurenima, oglavima..
A liku se sve raspalo o cemu trubi ovde godinama.
Kreanga

Postby Bolkonski » 19 Apr 2021, 19:15

Prvi ovi koji kenjaju o narušavaju sportske etike i duha, u životu nisu gledali utakmicu LŠ-a u kojoj igra neki Bašahšehir, Fenerbahče, CSKA ili Olimpijakos, osim ako ne igraju protiv timova za koje navijaju, ili ne čekaju nešto za isplatu.

Isto kao ovi igrači što serendaju o narušavaju sporta i pretvaranja istog u biznis i novac, a jurcali su u fudbalsku zabit i džunglu, kakva je Kina, da bi igrali za 20 miliona, jer bi osiromašili da igraju u Evropi za 10 miliona.
Verovatno iz sportskih motiva, da popularizuju fudbal :lollol:

Naravno da su Atletiko i Totenhem deset puta veći krem nego nekakva Steaua i Zvezda. Naravno da će svi radije gledati Kejna i Feliksa, nego Nikolicu i Dragoljuba Srnića.

Nisi ti morž, ti imaš oglav.
Bolkonski

Postby Kreanga » 19 Apr 2021, 19:16

Pa to mi je bilo cudno, ne znam ko je morz.
Ako ja imam oglav, ti imas dupli,da potvrdi. Samo se tako moze objasniti raspad svake tvoje teorije. Makar priznaj, to je pocetak.
Kreanga

Postby Muflon » 19 Apr 2021, 19:20

Bolkonski wrote:Spasavanja žive glave, Zvezdina pobeda nad Liverpulom :lollol:

Ajde što je Djordje Pantić spašavao Partizan, ili što je Liverpulu taj poraz bio bitan koliko i meni Kreangine vratolomije, bukvalno još jedna nebitna utakmica, još jedan dan u kancelariji, i da je bila važna dobili bi je 5:1, nego što bi Partizan i Zvezda, da deset godina igraju Lš, deset godina ispadali u grupi, uz po neko treće mesto i služili da PSŽ popravlja gol razliku, a novac za bogaćenje političara, lopova i mafijaša.

Isto važi za tonu sličnih klubova iz Rusije, Belgije, Danske, Švedske, Švajcarske, Belorusije, Grčke itd.
Sto godina igraju LŠ i sto godina im je najveći uspeh prolazak grupe.
Bukvalno mi se sere kad vidim u žrebu skapani Olimpijakos, i odmah znam da će biti rutinirani od prve dve ekipe i da će se do kraja natezati sa nekakvim Spartakom za treće mesto.

Pokazali su da ne zaslužuju privilegiju igranja sa jednim Realom, jer to ne znači nahvatati manjak motivacije ili nezainteresovanost za krljanje sa mučenicina za koje znaju da neće proći grupu, nego dugoročnu konkurentnost, strah tog Reala da ih ta ekipa može izbaciti u nekom četvrtfinalu.

Kreanga,
Samo više nemam želju za objašnjavanjem bilo čega čoveku koji nema pojma o sportu (što je manji problem) i čoveku koji nosi oglav (što je veći problem).

Zamalo nisu ispali iz grupe zbog tog poraza, jedva bili drugi na gol razliku ali nije im bilo važno :lollol:

Neverovanto šta se piše. Pa svaka liga na svetu, bilo koji sport, ima par timova koji su jači, neku srednju kategoriju i kategoriju slabijih koji se bore za opstanka. To je draž sporta. I u NBA je tako. Zamisli tu lepotu gde Lester uzima titulu kao totalni autsajder, a ti igrači postaju zvezde gde nisu spadali ni u prosečne fudbalere. I ti bi to ukinuo. Ti si verovatno jedan od onih likova koji kad igraju PES/FIFU uvek bira najjače jer je ispod časti da izabereš nešto slabije. Bukvalno hoćeš da opovrgneš smisao sporta i takmičenja od njegovog osnivanja.

Ja bih baš voleo da zaživi da Superliga, a da se ta "gospoda" poizbacuje iz domaćih liga i UEFA takmičenja + da igrači te "elite" nemaju pravo nastupa za reprezentaciju, pa onda da takvi kao ti uživaju u prijateljskim cirkus utakmicama svake nedelje. Videćeš koliko će brzo da dosadi ljudima ti "derbiji" svake nedelje. Plus što će štelovanja da bude jer njima i nije važno ko će osvojiti tog frankeštajna, samo da se zabavi narod. A pola tih u toj novonastaloj ligi su krš krševa, nema ih nigde što se tiče domaćih ili evropskih titula.

Zamisli tenis da se napravi posebna liga za najbolje :lollol:
I to je zanimljivo, pa nikad ne bi jedan Đoković došao do toga da bude najbolji da postoji takav sistem vrednosti.
Muflon

Postby Hajzenberg » 19 Apr 2021, 19:23

soniko wrote:
UEFA ako ima mozga, odrecice se dobrog dijela novca izaci u susret najbogatijim u zamjenu da se koliko toliko odrzi neki sistem popunjavanja lige koji ce zavisiti od koeficijenta i uspjeha u nacionalnim prvenstvima.

Ako se bude inatila, ostace i bez toga.

Nema UEFA šta da se odrekne, odnosno itekako ima ali opet nema cirka 350 miliona da isplati jednom klubu po sezoni samo za učešće. Ova ideja nije od juče, ''krčka'' se odavno, zadnjih godinu-dve je baš aktuelizovano. Hohštapleri su i jedni i drugi, sam Anjeli je lično učestvovao u projektu LŠ 2024-...pa se ''predomislio''. Neće veliki više nikakve kvalifikacije, kakvi bre koeficijenti da ih više zanimaju ili nacionalna prvenstva, neće ograničavanje mesta, a hoće mnogo ali mnogo para. Nema ovde nazad, nije ovo hoću-neću kaki, neka dečija igra, ovo su preozbiljne stvari, možda i recimo PSŽ u uleti za dve godine kada prođe gungula oko katarskog Mondijala. Ogromne su, ogromne su cifre u pitanju, para vrti gde burgija neće kako velimo mi Srbi i to je presudilo najviše.

Može da nam se ne sviđa ili sviđa, biće kako biti mora, kako su veliki odlučili. Kakvo crno vraćanje pod UEFA okrilje, to je nemoguće ne samo zbog međusobnih teških optužbi, nekakvih pretnji isključenjima i tome slično, ovde je već završena kompletna konstrukcija budućeg takmičenja i ljudi iz senke koji su sve ovo osmislili ne žale para i uslova da ovo krene već za par meseci. Ostaju samo te posledice o čemu sam pisao i ostaje to veliko pitanje navijača koji su danas revoltirani ali ''sutra'' možda neće biti ili će manje biti ili će kako je ovde već napisano biti ne pravi navijači i tifozi nego nešto nalik NBA navijačima, neki simpatizeri, nešto u tom fazonu.

Ništa više neće biti isto, ni u kom pogledu. A krivci su i UEFA/FIFA i ovih 12 klubova, neko više, neko manje ali u globalu svi.A ispaštaće navijači, bilo oni pravi i vatreni, bilo oni koji su to pratili sa manje žara ali itekako redovno i sa pažnjom, bilo oni na stadionima kojih će biti kad tad, bilo oni preko ''malih'' ekrana.
Last edited by Hajzenberg on 19 Apr 2021, 19:24, edited 1 time in total.
Hajzenberg

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal