Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Španska liga

Re: Španska liga

Postby fabricio » 03 Dec 2021, 10:07

bwa wrote:
Da nije bilo Ramosovih herojskih golova u finalima u poslednjim sekundama, iz ofsajda i Benzeminih bravura u polufinalima, Ronaldo bi za 9 godina u Realu ostao na one dve primere i jednu ligu sampiona mozda.

Koliko bi ih u tom slucaju imao Modric? Znaci li ovo sto si napisao da su bar tri fudbalera imali veci uticaj u tim trofejima od njega?

Ne znaci, samo ti kazem da ne moze da se gleda "sta bi kad nema Ronalda", jer i Ronaldo ne bi nista uzeo u tom slucaju da nije bilo ovih.

Bolk,

Jasno je da je vukao (ok nije vukao bas, bili su premocni), ali da li bi neko pamtio Robertsa i Boa kako vuku da je Kec promasio na 0.6? Niko to ne bi pominjao.

Kazem, svako od svakog zavisi, nema tu mesta drugom.

E jos da pocnu da me zale neki zbog hobija...
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Bolkonski » 03 Dec 2021, 10:11

Pa Ronaldo ima više golova u finalima LŠ-a od Mesija, ali je ovaj važan koliko i svi ostali, a ovamo su Xavi, Inijesta, Nejmar, Suarez i ostali imali mizeran uticaj, ali ih je Mesi nosio do svega?
Evo vidimo kako nosi PSG i kako je vukao Argentinu, dok pred kraj nije uzeo ono smešno takmičenje, uz mizeran lični učinak, a ovaj i u 37-oj dominira Premijer ligom.
Ali ga valjda i tamo izvlače drugi ...

Strašno koliko se potcenjuje osvajač 5 LŠ-a, najbolji strelac u istoriji LŠ-a, najbolji strelac u istoriji fudbala i najbolji strelac i igrač u tri najjače lige ja svetu, kao i osvajač svih tih liga, dok se sa druge strane Lionelu ugurvaju nezalužene individualne nagrade, kako bi se dobili kakvi-takvi argumenti u ukupnom skoru.
A mogao je pošteno da bude drugi najbolji, ili bar da se napravi džentlmenski dogovor oko podele prvog mesta.
Last edited by Bolkonski on 03 Dec 2021, 10:16, edited 1 time in total.
Bolkonski

Postby bwa » 03 Dec 2021, 10:13

Jedino sto je dominantnije u danasnjem fudbalu je hemija i medicina. I naravno pare za pravljenje super timova dje nemas slabu kariku u timu i.

Ronaldo je apsolutno najzasluzniji igrac za Realove trofeje ( po meni bar 40% ) pa Ramos, pa Benzema ali ta cinjenica ti vodi Modrica na mjesto pomocnog osoblja a cijelu diskusiju o njemu kao najboljem ikad sa ovih prostora ste zasnovali na njegovom doprinosu osvajanju tih trofeja.
I da ne zaboravim, 18 igraca sa prostora bivse Jugoslavije ima titulu svjetskog prvaka, dje je Modriceva?

I zasto kojega djavola uvlacis Mesija u pricu, jedino dje ima dodirnih tacaka sa ovom diskusijom je to sto mu je ova zadnja Zlatna lopta zasluzena ka i ona Modriceva.
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Postby DeniBer » 03 Dec 2021, 10:17

BWA vrlo realan u proceni. Ronaldo, Ramos, Benzema je i meni udarna trojka. Onda dolazi pomoćno osoblje uz poneki bljesak (čak i Bejbl ima svoje mesto pod suncem).
DeniBer

Postby Cvele » 03 Dec 2021, 10:19

Što se CR tiče, da se razumemo, nikako nije GOAT pored Maradone i Zidana. Neko fino treće meste svakako, on ili Mesi, pa ko koga više voli. Ja bih ubacio CR da moram birati.

Šteta što su Zubu kasapili u Italiji.

Da li ste realni sa tim izrazom "pomoćno osoblje" za Modrića? Okej je ne misliti da je najbolji ex you, ali tačno se u tim izrazima vidi pristrasnost.
Cvele

Postby Gerzovo » 03 Dec 2021, 10:23

Meni je Messi najbolji fudbaler svih vremena. Dakle po igri, samo eto nema visine za glavomet.
Subjektivna je stvar, ne bi da ulazim u diskusije.
Nisam ja toliko star, od 1998 pamtim fudbal.
Gerzovo

Postby bwa » 03 Dec 2021, 10:25

fabricio wrote:
bwa wrote:Koliko bi ih u tom slucaju imao Modric? Znaci li ovo sto si napisao da su bar tri fudbalera imali veci uticaj u tim trofejima od njega?

Ne znaci, samo ti kazem da ne moze da se gleda "sta bi kad nema Ronalda", jer i Ronaldo ne bi nista uzeo u tom slucaju da nije bilo ovih.

Bolk,

Jasno je da je vukao (ok nije vukao bas, bili su premocni), ali da li bi neko pamtio Robertsa i Boa kako vuku da je Kec promasio na 0.6? Niko to ne bi pominjao.

Kazem, svako od svakog zavisi, nema tu mesta drugom.

E jos da pocnu da me zale neki zbog hobija...

Zapetljavas se, prvo pises o Modricevom doprinosu trofejima kao o kljucnom i ogromnom a kad ti se pokaze da je odlazak Ronalda znacio i odlazak trofeja ( ja mislim da ne postoji slucaj da je odlazak bilo kog igraca tako oslabio jedan tim ) sto jasno ukazuje na to ciji je kljucni doprinos tim trofejima bio, onda krenes sa pricom kako su svi jednako zasluzni jer jelte da nije bilo ovoh ne bio bilo ni onih. Da ti to plasticno objasnim, da nije bilo Modrica bio bi neki drugi fudbaler a trofeja bi bilo isto a kad si sklonio Ronalda, trofeja nema. Sto bi reka Sofronije "matematika je jasna, crva nije ni bilo"

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

bwa

Postby Grande Alessandro » 03 Dec 2021, 10:39

Cvele wrote:Što se CR tiče, da se razumemo, nikako nije GOAT pored Maradone i Zidana. Neko fino treće meste svakako, on ili Mesi, pa ko koga više voli. Ja bih ubacio CR da moram birati.

Šteta što su Zubu kasapili u Italiji.

Da li ste realni sa tim izrazom "pomoćno osoblje" za Modrića? Okej je ne misliti da je najbolji ex you, ali tačno se u tim izrazima vidi pristrasnost.

Aj Zidana, ali koliko si gledao Maradonu (klipovi na jutjubu se ne računaju) da bi mogao ovo da tvrdiš?

Ja o Maradoni ne mogu da pišem/pričam...jer kada je on još uvek bio aktivan, ja sam bio baš klinac...

E sad, posle njega, to jest od neke 94-95 pa nadalje, već mogu da sudim....naravno na osnovu mog poimanja fudbala.

Za mene su dvojac Mesi-Ronaldo, u tom periodu, jednostavno svet za sebe...s tim što je Mesi nešto bolji, jer ono što je on radio na vrhuncu je proizvod čistog talenta!
Npr. Kvarežma je bio daleko talentovaniji od Ronalda, ali je ovaj bolestan radnik...

Naravno, Zuba je rame uz rame sa ovom dvojicom...čak i veći talenat, ali povrede i neprofesionalan život su ga koštali mnogo!

Takođe, ako se gleda čist talenat za loptanje i ono što pojedinac može sa tim rekvizitom...Ronaldinjo je neprevaziđen!

Ti si eto pomenuo i Zidana...čista elegancija. Čovek koji je igrao sa minimalno fizčkog napora! Kada ti vidiš njegove poteze, sve je to tako jednostavo i čini ti se da bi i ti mogao...a onda baš shvatiš koliko je veliki igrač...

I da malo napravim digresiju...
Niko od tih fudblaera, nije tako dominantan kao što je MJ bio u košarci. Jer kod njega si imao bukvalno sve! I fizikalije i eleganciju i talenat...jednostavno se tu ne ostavlja nikakav prostor za polemiku da li je on G.O.A.T.
U fudbalu itekako ima oprečnih mišljenja...
Grande Alessandro

Postby DeniBer » 03 Dec 2021, 10:55

Cvele wrote:Da li ste realni sa tim izrazom "pomoćno osoblje" za Modrića? Okej je ne misliti da je najbolji ex you, ali tačno se u tim izrazima vidi pristrasnost.

Ja se ne izjašnjavam po pitanju "najbolji ex yu" pošto mi realno puca patka za tu "titulu" :biggrin:

Znači po tvom mišljenju Modrić je u koliko, top 3,4 najzaslužnija fudbalera Reala za titule? Ja recimo ne vidim da je nešto puno više doprineo od jednog Tonija Krosa (koga ja lično ne vidim kao legendu Reala, osim ako ne kažemo da Real ima 400 legendi - onda možda i on upada).
DeniBer

Postby bwa » 03 Dec 2021, 11:01

Pa, pomocno osoblje je zato sto je tek cetvrti ili peti ( a i o tome moze da se diskutuje ) po znacaju za te trofeje. Reprezentacija je druga stvar, tamo je glavni. Meni je Ronaldo legenda Reala, prije njega Raul, Pedja ( zbog onog gola ) pa Butragenjo, kako moze treca violina da bude legenda?

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

bwa

Postby fabricio » 03 Dec 2021, 11:51

Kako?

Treba pitati onih 730 hiljada glasaca na sajtu Marce kako.
fabricio

Postby bwa » 03 Dec 2021, 11:53

Oni su svakako relevantniji od mene, njihov je klub. De ti komentarisi ono odozgo, batali Marku i sociose...

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

bwa

Postby rabesandratana » 03 Dec 2021, 11:56

Bolkonski wrote:E, ako tebi nije ni u 10 najboljih, to drastično menja stvari :lollol:.

Otprilike kao sto je tebi lazni Ronaldo najbolji svih vremena
Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby fabricio » 03 Dec 2021, 12:23

bwa wrote:Oni su svakako relevantniji od mene, njihov je klub. De ti komentarisi ono odozgo, batali Marku i sociose...

Ja sam vec napisao da su bili komplementarni i zavisili jedan od drugog, cela generacija. Svi su doprineli.

Da nije bilo Ramosa, vec Nesta, opet ne mora da znaci da bi je ubacio u 93'.

I opet se vracamo na to da Ronaldo za 9 godina bi uzeo 3 trofeja.

Posto imamo jasnu situaciju, daj da se onda vratimo na pocetak rasprave. Individualni kvalitet preostaje, a ja da se ubedjujem necu. Modric je ispred svih, godinama biran u najboljih 11 sveta, zaredom, na kraju odabran medju jedan najboljih, zlatna lopta.

Modric je legenda reala za svoje navijace, za najvece fudbalske trenere, igrace i analiticare je medju 10 najboljih veznjaka svih vremena.

Sve drugo je forumska zajebancija koja vam cas preraste u nesto veliko.

A ako cemo oko zapetljanosti, kad sam te pitao za mog prezimenjaka Piksija, zasto njega ili Prosineckog i tako te igrace niko nikad nigde ne pominje, dao si mi bas los odgovor.
fabricio

Postby rabesandratana » 03 Dec 2021, 12:29

fabricio wrote:Modric je legenda reala za svoje navijace, za najvece fudbalske trenere, igrace i analiticare je medju 10 najboljih veznjaka svih vremena.

Izvor neki ?

Ovde nije ni medju 100

https://www.vijesti.me/sport/fudbal/705 ... h-zvijezda
Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime