Board index Košarka Svetsko prvenstvo u košarci 2023.

Grupa B - Srbija, Južni Sudan, Kina, Portoriko

Koje dve selekcije prolaze u drugu fazu:

Poll ended at 26 Aug 2023, 20:01

Južni Sudan
2
3%
Kina
19
28%
Portoriko
16
23%
Srbija
32
46%

Total votes : 69

Re: Grupa B - Srbija, Južni Sudan, Kina, Portoriko

Postby Olimp » 23 Aug 2023, 10:15

Dexi wrote:Ma nije problem uopste sto Borisa ide kao 12 igrac.Sto kaze Olimp ko je mogao umesto njega na njegovoj poziciji.

Decko je igracki talentovaniji i od ludog Birce i od MJK,Simonovica i ko je tu jos sve pobrojan da je ranije isao.Njegov najveci problem i to je Kuzma dobro primetio ,ta mlitavost u igri,ravna linija,flegmaticnost itd.

Sa onakvom predispozicijom trebao bi da razbija.No opet ponavljam najmanji problem je sto on ide kao 12 igrac,iako sam ja vise voleo da to bude mali Topic.

Generalno optimista sam pred pocetak SP,svidja mi se hemija u ekipi.Deluje mi da ovaj put imamo dobro izbalansiran tim,bez mvp-ijeva,superzvezda,ali tim spreman da se pobije sa svakim.

Mislim da ovaj put imamo izbalansiraniju spoljnu i unutrasnju liniju za razliku od EP prosle godine gde smo ispod kosa bili ekstra jaki(Jokic,Milutinov)spolja i ne bas.

Sada spolja imamo Bogdana kao izrazitog sutera,zatim dva onako kompatibilna playa,jednog koji voli tempo,koji je fajter poput Avrama,i drugog za mirniji ritam sa odlicnom asistencijom poput Jovketa.Obojica mogu biti jako agresivni u odbrani na prenosu lopte.

Mnogo ovaj put ocekujem od Gudurica,iako na pripremama nije bio nesto.Milutinov bi trebao da bude u top 5 centara na prvenstvu i nasa velika snaga kako ofanzivno,a pre svega defanzivno.

Otkrovenje ovog prvenstva bi trebao da bude N.Jovic.Decko je bio ogroman talenat i u Megi i na U 19 SP je to pokazivao,sada je jos nabacio malo i masu i izgleda jako dobro. :okk:

Petrusev je isto ogroman talenat i potencijal,i uprkos jednoj izgubljenoj godini u Efesu jako dobro razvija svoj potencijal.

Ostali su tu da pomognu koliko mogu,ds masu peskirima i da bodre drugare.

Ne znam za vas ,ali meni ovaj nas tim nije nista slabiji nego lani.Da neko ce reci nemas Jokica covece,Kalinica ,Micica,Lucica i donekle ce biti u pravu.

Igracki na papiru to deluje dosta slabije sada,ali na terenu nemam objektivno takav utisak.Avram i Jovke mogu rekao bih vise da donesu na timskom planu nego sto je to bio slucaj sa Vasom prosle godine.

Petrusev je kvalitetnija opcija od MJK.Dobric bi trebao isto neke dobre stvsri da donese.Mali Jovic igrama pokazuje da moze da bude zamena za Kalinica i Lucica.

Poene koje je donosio Jokic mislim da ce Bogdan i Milutinov lako da nadomeste.

Jos jednom deluje mi da imamo dobru hemiju u ekipi i dobro izbalansiran tim.Mislim da cemo igrati dobru odbranu i dobru kosarku i optimista sam sto se tice ispunjenja cilja.

Imamo iskustvo sa EP prosle godine,sa kvalifikacija za OI i ako nismo izvukli pouke onda jbg.Potrebno je malo i srece,mudrosti i mozemo da iskoristimo prednosti dobrog zreba.

Jos jednom puno srece momcima i Kariju,verujem u njih i praticu ih naravno kao i svih ovih godina.

Jedva cekam da konacno pocne prvenstvo :okk:

Bravo za post, sve potpisujem.
Olimp

Postby black swan » 23 Aug 2023, 15:24

NEDJA wrote:Grupa nam je takva da uopste ne dolazi u pitanje prvo mesto. Zatim preko Dominikane/Italije i Grcke/Litvanije imamo na papiru barem 50% sansi da budemo ispred njih i stignemo do 1/2. Zreb ko iz snova. Mozemo i nadam se da cemo to iskoristiti

Sve je do nas
black swan

Postby black swan » 23 Aug 2023, 15:26

Ćoba wrote:Imam neki blagi optimizam da možemo dogurati do polufinala isključivo zbog rasporeda. A realno po kvalitetu nismo u 6 ekipa na prvenstvu.

Realno USA, Francuska mzoda Kanada sve ostalo manje vise je tu negde
black swan

Postby Гроф Тинторето » 23 Aug 2023, 15:36

Na jednu utakmicu mozemo i Amere da dobijemo.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby mmajstor » 23 Aug 2023, 15:59

A i od svakog da izgubimo na tu jednu utakmicu....
mmajstor

Postby Baxter Stockman » 23 Aug 2023, 16:11

black swan wrote:
Ćoba wrote:Imam neki blagi optimizam da možemo dogurati do polufinala isključivo zbog rasporeda. A realno po kvalitetu nismo u 6 ekipa na prvenstvu.

Realno USA, Francuska mzoda Kanada sve ostalo manje vise je tu negde

Australija, Španija…

Pritom bi i sa Slovencima bilo trtavo kad prorade duhovi prošlosti.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Ćoba » 23 Aug 2023, 16:18

Pa i Njemačka je igrački jača, mislim to su nijanse i kao što rekoste može biti i ovako i onako...
Ćoba

Postby boza891 » 23 Aug 2023, 22:41

USA najveci favorit. B klasa Francuska, Kanada, Australija, Spanija i Nemacka. C klasa Srbija, Italja, Litvanija i Grcka. Od ostalih Brazil i Dominikana mogu da iznenade.
boza891

Postby Dexi » 24 Aug 2023, 06:52

boza891 wrote:USA najveci favorit. B klasa Francuska, Kanada, Australija, Spanija i Nemacka. C klasa Srbija, Italja, Litvanija i Grcka. Od ostalih Brazil i Dominikana mogu da iznenade.

Sustina je da ce jedna od ovih ekipa C klase igrati polufinale.Zasto to ne bi bili mi. :biggrin:
Iz ove B klase samo ce dve ekipe videti 1/2.Mozda ni dve,ako se Slovenci dokopaju 1/2.
Dexi

Postby druga generacija » 24 Aug 2023, 08:20

USA najjaca, ali ipak ne toliko dominantna da ce sigurno sve pobedit. Njemacka po meni odma iza njih, jer pored kvaliteta i atleticisma su najuigraniji. Onda dolazi nekoliko reprezentacija koje je tesko rangirati. Kanada, Francuska, Spanija, Australija, Srbija. Najvecu prednost tu dajem Spanije zbog trenera. Iza toga ekipe poput Litvanije, Slovenije, Grcke koji mogu u jednoj utakmici pobedit sve ove ispred njih (osim mozda SAD)
druga generacija

Postby Bogun » 24 Aug 2023, 09:11

Da li Wenyen Gabriel igra za Južni Sudan?

Nigde ne mogu da nađem konačni spisak, bio je u 18 imena na pripremama, ali nisam video da je igrao prijateljske utakmice.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Cvele » 24 Aug 2023, 09:21

Imali smo oko dve i po ili čak i tri nedelje trening kampa, gde su bile uključene i utakmice. On je mogao da igra u tim mečevima, a mi smo poslali naš stručni štab da ga poseti i provede nedelju dana s njim u kampu. Sada smo opet na istom mestu, on je oko osam kilometara dalje. Uz saobraćaj, možemo se naći za oko 45 minuta, što znači da ćemo sigurno biti zajedno dok smo ovde.

Sukob interesa, biće im lakše u finalu protiv nas.
Cvele

Postby Radonjaa » 24 Aug 2023, 10:57

Bogun wrote:Da li Wenyen Gabriel igra za Južni Sudan?

Nigde ne mogu da nađem konačni spisak, bio je u 18 imena na pripremama, ali nisam video da je igrao prijateljske utakmice.

Igra, neke je preskočio, ali je odigrao poslednje 2 i otputovao na Filipine

Ni ja ne mogu da nađem spisak, ali ovo je sastav sa generalke koju su imali protiv Jordana prekjuče na turniru u Kini, tako da je to vjerovatno konačnih 12. Imam utisak da je Južni Sudan jedna od boljih afričkih ekipa, vidjećemo jesam li u pravu i oće li to biti dovoljno da ugroze Portoriko/Kinu, ali bilo bi lijepo.
Image
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Sani » 24 Aug 2023, 12:25

Predvidjam da ce Sudan biti drugi na tabeli.
Stephen Curry. 2,974. aka shooting GOAT.
Sani

PreviousNext

Return to Svetsko prvenstvo u košarci 2023.