Dexi wrote:Ma nije problem uopste sto Borisa ide kao 12 igrac.Sto kaze Olimp ko je mogao umesto njega na njegovoj poziciji.
Decko je igracki talentovaniji i od ludog Birce i od MJK,Simonovica i ko je tu jos sve pobrojan da je ranije isao.Njegov najveci problem i to je Kuzma dobro primetio ,ta mlitavost u igri,ravna linija,flegmaticnost itd.
Sa onakvom predispozicijom trebao bi da razbija.No opet ponavljam najmanji problem je sto on ide kao 12 igrac,iako sam ja vise voleo da to bude mali Topic.
Generalno optimista sam pred pocetak SP,svidja mi se hemija u ekipi.Deluje mi da ovaj put imamo dobro izbalansiran tim,bez mvp-ijeva,superzvezda,ali tim spreman da se pobije sa svakim.
Mislim da ovaj put imamo izbalansiraniju spoljnu i unutrasnju liniju za razliku od EP prosle godine gde smo ispod kosa bili ekstra jaki(Jokic,Milutinov)spolja i ne bas.
Sada spolja imamo Bogdana kao izrazitog sutera,zatim dva onako kompatibilna playa,jednog koji voli tempo,koji je fajter poput Avrama,i drugog za mirniji ritam sa odlicnom asistencijom poput Jovketa.Obojica mogu biti jako agresivni u odbrani na prenosu lopte.
Mnogo ovaj put ocekujem od Gudurica,iako na pripremama nije bio nesto.Milutinov bi trebao da bude u top 5 centara na prvenstvu i nasa velika snaga kako ofanzivno,a pre svega defanzivno.
Otkrovenje ovog prvenstva bi trebao da bude N.Jovic.Decko je bio ogroman talenat i u Megi i na U 19 SP je to pokazivao,sada je jos nabacio malo i masu i izgleda jako dobro.
Petrusev je isto ogroman talenat i potencijal,i uprkos jednoj izgubljenoj godini u Efesu jako dobro razvija svoj potencijal.
Ostali su tu da pomognu koliko mogu,ds masu peskirima i da bodre drugare.
Ne znam za vas ,ali meni ovaj nas tim nije nista slabiji nego lani.Da neko ce reci nemas Jokica covece,Kalinica ,Micica,Lucica i donekle ce biti u pravu.
Igracki na papiru to deluje dosta slabije sada,ali na terenu nemam objektivno takav utisak.Avram i Jovke mogu rekao bih vise da donesu na timskom planu nego sto je to bio slucaj sa Vasom prosle godine.
Petrusev je kvalitetnija opcija od MJK.Dobric bi trebao isto neke dobre stvsri da donese.Mali Jovic igrama pokazuje da moze da bude zamena za Kalinica i Lucica.
Poene koje je donosio Jokic mislim da ce Bogdan i Milutinov lako da nadomeste.
Jos jednom deluje mi da imamo dobru hemiju u ekipi i dobro izbalansiran tim.Mislim da cemo igrati dobru odbranu i dobru kosarku i optimista sam sto se tice ispunjenja cilja.
Imamo iskustvo sa EP prosle godine,sa kvalifikacija za OI i ako nismo izvukli pouke onda jbg.Potrebno je malo i srece,mudrosti i mozemo da iskoristimo prednosti dobrog zreba.
Jos jednom puno srece momcima i Kariju,verujem u njih i praticu ih naravno kao i svih ovih godina.
Jedva cekam da konacno pocne prvenstvo