Board index Košarka Svetsko prvenstvo u košarci 2023.

SP utakmica za treće mesto: SAD- Kanada

Ko osvaja bronzu?

Poll ended at 10 Sep 2023, 15:36

SAD
5
33%
Kanada
10
67%

Total votes : 15

Re: SP utakmica za treće mesto: SAD- Kanada

Postby Domingoo » 09 Sep 2023, 16:02

Bogun wrote:Igraju Juesej i Kanada. :biggrin:

posto ne igraju Kanada i Nemacka ,a zanima me misljenje ljudi koji prate kosarku ko od ove dve ekipe ima jaci roster postavio sam ovde pitanje .
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Dexi » 09 Sep 2023, 16:04

Nadam se da necemo prisustvovati nekoj all star utakmici sutra.
Kao predigra naseg finala dobro da se pogleda onako opusteno ovaj mec.

Bar ce Filipinci biti zadovoljni ,ako nista drugo jer oni izgleda bas vole i obozavaju NBA.

Verujem da je ovo najgori Americki tim koji sam gledao ,po igri,nacinu ponasanja ubedljivo najgori.Ne ulazim u individualne kvalitete tih igraca,ali defanzivno kriminal ,toliko nepismenu ekipu odavno nisam gledao.(uz ogradu da oni mozda zaista tako igraju uvek).

Opet onaj tim iz 2019 je bio kvalitetniji,igrao neku odbranu,takmicarsku kosarku.Ovi defanzivno kao da nisu radili skauting uopste,bez strane pomoci ,bez pritiska na lopti,bez neke zelje ,inferiorni u skoku itd.

Sa druge strane nekako drago mi je da se pojavila Kanada,deluje mi da igraju dosta smisleniju kosarku,takmicarsku.I kod Kanadjana nedostaje mesa u reketu.

Voleo bih da osvoje medalju,mislim da ovaj Spanac nije los trener,ako uspe da napravi od njih tim,i ako uspe da unese elemente neke Evropske kosarke sasvim sigurno cemo dobiti novu kosarkasku velesilu.

Nadam se da nece uci u neku divlju kosarku,trci pucaj i da ce pobediti Amere. :okk:

Sto se tice Amera i OI ,mislim da nista ne dobijaju ako pozovu ove matorce od 35+ (mozda jedino Karija).

Pre svega moraju da pronadju kvalitetne centre.A.Dejvis,Buker,Tejtum,Braun ,Adebajo uz Edvardsa bi po meni trebali da budu nosioci njihovi u narednom OI ciklusu.
Last edited by Dexi on 09 Sep 2023, 16:15, edited 2 times in total.
Dexi

Postby Dexi » 09 Sep 2023, 16:13

Domingoo wrote:Za vas koji pratite ko je jaci individualno Kanada ili Nemacka ?

Igrali su dve prijateljske utakmice u Nemackoj i obe su bile neizvesne.

Ono sto sam govorio i za nas isto mislim da su Nemci kvantitativno i kvalitativno za nijansu jaci od Kanadjana.

Veliki njihov problem je sto im kao i Amerima nedostaje mesa u reketu.
Dexi

Postby Bogun » 09 Sep 2023, 18:21

Kad malo bolje razmislim, obzirom da igraju Juesej i Kenada, i ovo je meč za sveckog šampiona, samo se neće igrati plejof serija. :biggrin:
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby ZikosKaraiskaki » 09 Sep 2023, 20:57

Domingoo wrote:Za vas koji pratite ko je jaci individualno Kanada ili Nemacka ?

Немачка нема играча квалитета СГА, нема га на овом првенству нико сем Словеније. Ту одскаче Канада.

Што се тиче осталих НБА играча (Шрудер, браћа Вагнер код Немаца и Бенет, Брукс, Олиник као најбољи код Канаде) ту је ситуација нивелисана. Нико од њих није прва а како ми се чини ни друга опција у нападу у својим клубовима. Предност Канади одбрамбено а и нападачки минус овог тројца у односу на Њемачку надокнађује СГА.

Дакле да утакмице добија само индивидуални квалитет Канада би била јача.

П.С. Ово првенство је показало оно што је већ неко вријеме на снази, а тиче се играча из НБА. Ко дуго прати кошарку, зна да је један дужи временски период важио аксиом да ако играч игра у НБА, бољи је од оног који игра у Европи.

То више дефинитивно није случај, и да не улазим сад у примјере сами закључите на основу одгледаног на првенству.
ZikosKaraiskaki

Postby Houdini » 10 Sep 2023, 07:47

Izgleda će LBJ da se oprašta sledeće godine od reprezentacije, a to znači novi Netflix dokumentarac i tim nakrcan zvezdama za Pariz :biggrin:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby fontaneros » 10 Sep 2023, 07:50

Ma da, armirani beton ce biti

Stef, KD, Buker, AD...
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Bojdo » 10 Sep 2023, 07:52

Postoje specijalisti u NBA i naravno da se njih može uzeti kao primjer da su lošiji od nekih iz Evrope. Ali razlike izmedju vodećih igraca iz NBA i Eurolige je sve veća. NBA kupi sve što valja. Inače u svim relevantim evropskim selekcijama uglavnom su najbolji igrači iz NBA.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Dexi » 10 Sep 2023, 08:09

Sve sami veterani 35+ . :biggrin: To je kao kad bi kod nas za OI pozvali Tea,Belog,Bobija i Radulju.

Nije kod Amera problem individualni kvalitet,koji je i dalje(iako objektivno mnogo manje nego pre) veci ,vec nacin igre,ponasanja,priprema za veliko takmicenje .Mada dovoljno je pogledati mec regularnog dela NBA lige i da coveku bude sve jasno.

To je od kako je otisao Kzizevski zaista kriminalno , skauting rivala,stil igre katastrofa.Njih je na ovom SP dobila svaka pristojna Evropska selekcija,na proslom isto,na OI su odveli najjaci moguci tim i tu su jedva osvojili zlato.Arogancija.

Ako nesto ne promene u radu njihov pad ce biti jos veci iz godine u godinu.Kad uporedim NBA i igrace koji su igrali devedesetih i ovo sada taj pad je vec ogroman.

Zbog toga i kupuju i dovode igrace sa strane da im budu vodeci.Ono sto jos nisu krenuli,a morace to je da pocnu da kopiraju Evropski stil kosarke u to sam ubedjen.

Dovoljno je pogledati Letoniju,Litvaniju,Spaniju pa da se vidi kako se igra ozbiljna kosarka i lepa bez prevelikog NBA uticaja ,da ne pricam o Nemcima ,nasima.

Mada objektivno ko ih sisa,nek rade sta hoce :biggrin:
Dexi

Postby grobar_Zvornik » 10 Sep 2023, 08:47

Мислим да је код Канађана већи мотив за бронзу.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Bogun » 10 Sep 2023, 09:12

Gilgameš vodi Kanadu do prve medalje.
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Bogun » 10 Sep 2023, 09:27

Ja izbrojah 8 igraca na intoniranju himni.
Bogun

Postby fontaneros » 10 Sep 2023, 09:33

Kako sam glup, Bruks je bio vidjen + jer zeli da se dolaze usa medijima
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Dexi » 10 Sep 2023, 09:33

Ajmo Kanada :okk:
Dexi

Postby grobar_Zvornik » 10 Sep 2023, 09:40

Више на шутерски тренинг личи за сада.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

PreviousNext

Return to Svetsko prvenstvo u košarci 2023.