Board index Fudbal Fudbalski miks

Kontejner

Re: FK Partizan 2012/13 - ujedinjenje!

Postby Nemanja 91 » 25 Jun 2012, 11:30

ljudi ne igramo protiv Buducnosti !!!
Nemanja 91

Postby Remi » 25 Jun 2012, 11:31

Ha Dinamo dobio Bugare....

Razbicemo Futuru,dobar zreb...
Remi

Re: Kontejner

Postby harper lee » 25 Jun 2012, 11:31

irriducibili wrote:Upravo zato sto te poznajem i sto su mi poznate stvari koje si proziveo, ne mogu se cudom nacuditi tvojim blasfemicnim postovima. Opasnu demagogiju siris, jedino mi je motiv nepoznat. Umesto da ovde izneses pravu istinu o siptarima, ti kao da si i sam poceo da verujes u ona multietnicka sranja kojim se bavis. Sta zelis da postignes i zasto? Da li je cilj da se ljudima usadi u glavu nova realnosttm, posto tvoje tuzne price upravo vode ka tome? Zelis li da postanes moderna verzija Efialtisa ili onog nedokazano krivog Vuka Brankovica? Imputiras mi neke radikalske budalastine, a konstantno ignorises sustinu mog pisanja. Jos jednom, mozda sa vise uspeha. Kosmet nam je otet i to se u skorije vreme ne moze i nece promeniti. Ali, moramo li sami to da zapecatimo? Hoces li mi konacno odgovoriti, za koji kurac mi uopste razgovaramo sa bandom iz Pristine, zasto ih prihvatamo kao relevantne sagovornike, zasto im dajemo legitimitet?

Ne bi bilo lose da najpre sebi malo rastumacis sta znaci rec "demagogija" pa da odatle nastavimo. Necu ja nista jer mi nista i ne treba. Sta ko misli o bilo cemu njegova/njena je stvar i sam ce da trpi posledice toga. Ja o ovim stvarima o kojima govorimo govorim precizno i u realnom vremenu, ti si taj koji proizvodi besmislene analogije da bi postigao poentu i, sto je jos gore, pricas o stvarima o kojima pojma nemas. Drugim recima - siris demagogiju.

Hajde da pokusamo malo da razjasnimo o cemu pricamo:

1. Kosovo je odvaljeno od Srbije na nezakonit i neprihvatljiv nacin, uz seriju tipicnih zapadnih cinicnih "objasnjenja". Cinjenica.
2. Kosovo Srbija ne bi smela da prizna osim u slucaju kompenzacije na koju bi srpski narod svojevoljno pristao. Cinjenica.
3. Nase politicke vlasti su nesposobne da servisiraju taj problem, a i boli ih kurac da pokusaju. Cinjenica.

Ali i:

1. Ksenofobija i sovinizam usmeren prema okolnim drzavama i zapadu je katastrofa za Srbiju iz mnogo razloga. Cinjenica.
2. Rusi su velika sila kojoj je Srbija na listi prioriteta veoma nisko. Cinjenica.
3. Evropska Unija u nekom obliku je dominantni model udruzivanja u Evropi i izostajanje iz nje, osim u slucaju velikog internog bogatstva i strogo organizovane drzavne uprave, kakav je, recimo, slucaj Norveske, je takodje katastrofa za Srbiju. Cinjenica.
4. Srbija je vec sada toliko duboko u EU da, sto se tice administrativnog i politickog konteksta sutra moze da bude proglasena clanom i to niko ne bi ni primetio. Cinjenica.
5. Bris Taton nije ucestvovao u bombardovanju Srbije jer kao sto ti i ja nismo odgovorni za akte nase drzave nije ni on odgovoran za akte francuske drzave. Cinjenica.
6. Proglasavanje izdajnicima i stranim placenicima onih koji imaju drugacija politicka opredeljenja je ambijent totalitarne drzave. Cinjenica.
7. Nasa krivica za raspad SFRJ i pratece ratove nije ekskluzivna ali je itekako znacajna. Cinjenica.
8. Srbija je nesposobna da upravlja Kosovom kao delom svoje teritorije, niti je to uopste zanima, jer ne zna sta bi radila sa 1.8 miliona Albanaca u Srbiji. Cinjenica.

I mogu ovako da ti nabrajam do prekosutra. Real-politika je u teoriji legitiman oblik vodjenja politike. To, naravno, ne znaci da real-politika = prihvatanje realnosti vec da je real-politika = principijelno upravljanje politickim resursima u svrhu njihove najekonomicnije upotrebe i postizanja najboljih mogucih rezultata u postojecem kontekstu. Nacelno, postoje dva oblika politike za kojima ljudi posezu u kriznim situacijama, jedan je real-politicki, drugi je guslanje opstih mesta, nosanje mostiju i prizivanje nebeskih sila. Mi smo umesto da se opredelimo za jedno ili drugo napravili najgoru mogucu kombinaciju, pokusali smo da vodimo real-politiku koristeci opsta mesta kao mizanscen i cirkus koji je trebalo da nam zamaze oci i mobilise nas da se svojevoljno upregnemo u tudja real-politicka kola. I sad kad smo svojevoljno pristali na to da budemo volovi kukamo sto nam bic plete preko ledja. Dzaba kukanje. Stvari su jednostavno dosle na naplatu.

Dakle, ovde se uopste ne radi o tome ko voli a ko ne voli Srbiju, vec se iskljucivo radi o tome sta ko vidi kao najcelishodniju politiku za obezbedjivanje bogate i mirne buducnosti ove drzave i njenih gradjana. Ja ne vidim kako ce Srbiji biti bolje ako citavo okruzenje dozivljava kao neprijateljsko, ako je prema dobrom delu svog stanovnistva (Bosnjaci, Albanci, Madjari, Romi) podozriva, ako se trudi da uskrati osnovna ljudska prava raznim svojim marginalnim grupama i ako ubija ljude koji dodju kod nas da se prozezaju i provedu samo zbog toga sto imaju u dzepu "pogresan" pasos.

Na kraju, istina je da sam ja u tom poslednjem ratu gotovo sve sto cini normalan zivot izgubio, ono sto mi je ostalo sacuvali su mi neki Albanci kao sto su mi ovo sto nisam povratio odneli neki Albanci. Niti je 2 miliona ljudi doslo sa oruzjem da me istera iz kuce, niti mi je 2 miliona ljudi sacuvalo stvari i prebacilo u Beograd, prema tome ne mogu imati o 2 miliona ljudi podjednaki stav i podjednako misljenje. Ima ovakvih i onakvih ljudi. Sustina je u tome da ja nisam dosao ovde u Beograd da bih tebi kukao zbog onoga sto sam izgubio i pritiskao tvoju decu da sebi ugrozavaju buducnost, sireci na njih i nove generacije mrznju i zelju za osvetom, vec sam zasukao rukave i stvorio sebi novi zivot onoliko koliko sam bio u stanju. Moje osecanje odgovornosti mi nalaze da svoje racune placam sam. Neki su ljudi u tom besmislenom ratu izgubili zivot i kad sam vec imao srece da ga ja nisam izgubio moj gubitak ne smatram nepopravljivim. Smatrao bih sebe teskom propalicom i nitkovom da bilo sta sto uradim u zivotu bilo kome pravdam sopstvenim gubitkom, a jos vise tudjim gubitkom. To bi tek bilo licemerno. Zato se uvek strecnem kad neko svoj nitkovluk pravda ubistvom neke male devojcice u Batajnici, to mi uvek izgleda kao ponovno ubijanje iste te devojcice.

Zivot zasnovan na mrznji, strahu i osveti zbog necega sto je bilo i proslo nije zivot vec provizorijum. Za nas koji smo preziveli sutra je novi dan koji treba da bude bolji nego sto je bio onaj prethodni. Narocito treba da bude bolji nego onaj koji je prosao pre 500 ili 600 godina. Sve drugo nas vodi u provaliju iz koje se nikad necemo izvuci.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby bwa » 25 Jun 2012, 11:31

MorningGlory wrote:
veljos wrote:ne mogu da napisem

Lud si ko struja :D

Fin protivnik , imacemo i ogromnu podrsku navijaca na gostovanju ( tacnije bice domaci teren :D )

Radenko Kamberovic im je bek :P

Radonjic Srdja im je bio prvi spic ove godine ali mislim da je zapalio...
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Postby Napredpartizan » 25 Jun 2012, 11:31

Valeta iz malte ili Lusitans iz Andore :jumpall: :jumpall: :jumpall: :jumpall:
Napredpartizan

Postby Неша » 25 Jun 2012, 11:31

Igraju im Kamberovic, Srdjan Radonjic...

Ocekujem 2 pobede.
Кафана је озбиљна институција...

"Инат, непокорност и тврдоглавост код српског војника могу се претворити у оружје победе!"
Неша

Postby bwa » 25 Jun 2012, 11:31

MorningGlory wrote:

Fin protivnik , imacemo i ogromnu podrsku navijaca na gostovanju ( tacnije bice domaci teren :D )

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

bwa

Postby dumagio19 » 25 Jun 2012, 11:31

MOndo kaze Budocsnot!

Kakva je ovo sprdnja!
„Нека нас победи свако ко може, немамо ништа против” - Душко Радовић

"Ако желиш да победиш слабијег од себе, мораш да се бориш једнако добро колико и он!" - Душко Вујошевић.
dumagio19

Postby DON » 25 Jun 2012, 11:31

Loze Vas ti na sajtu, valjda verujete Donovima?
DON

Postby veljos » 25 Jun 2012, 11:31

bwa wrote:
MorningGlory wrote:

adrovic je glavni spic,proveri
veljos

Postby baketa96 » 25 Jun 2012, 11:32

Prvi tim U G Z C
Golmani
1
Miloš Dragojević • • • •
21
Damir Ljuljanović 1 • • •
27
Jasmin Agović 31 • 1 •

Odbrana
36
Adnan Orahovac 6 1 • •
4
Mitar Peković 33 • 3 •
6
Đorđe Đikanović 18 1 8 •
26 Radivoje Golubović 25 8 2 •
3
Risto Radunović
32

2

5 Stefan Cicmil 21 1 3 •
17
Radenko Kamberović
15 • 1 •

Boris Tatar • • • •
Vezni red
23
Nikola Vukčević 26 2 8 1
15
Marko Vukčević 19 2 • •
30 Miloš Kalezić 13 1 • •
20
Damir Kojašević 14 2 • •
10
Dragan Bošković 31 17 3 •

Darko Vučić 1 • • •
8
Flavio Beck Junior
29

2
1

Napad
26 Srđan Radonjić 29 14 2 •
9
Stefan Mugoša 19 2 1 •
25 Admir Adrović 32 22 6 •
22 Darko Nikač 17 4 2 •

Sloboda je zena...uzmi je-Dzony Stulic
baketa96

Postby bwa » 25 Jun 2012, 11:32

Idi bre Klaudinjo u kurac :)

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

bwa

Postby veljos » 25 Jun 2012, 11:32

na obn kazu buducnost
veljos

Postby 71:70 » 25 Jun 2012, 11:32

LJUDI, DAJTE BRE SA KIM IGRAMO, BUDUCNOST ILI VALETA
71:70

Postby veljos » 25 Jun 2012, 11:32

Don PSD wrote:
dumagio19 wrote:MOndo kaze Budocsnot!

Kakva je ovo sprdnja!

Onda je nas zvanicni sajt poludeo :laugh: Kazu Valeta...
ozbiljni su ljudi tamo :laugh:
veljos

PreviousNext

Return to Fudbalski miks