Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Kvizovi

Re: Kvizovi

Postby Milan L. » 05 Jun 2024, 01:10

Čudni su putevi veštačke inteligencije:
Image
Ovo sam isprobao pre nedelju dana. Zanimljivo da je iste odgovore davao i kada se umesto lovci napiše tragači.
Danas je nešto drugačije, ali jednako nebulozno:
Image
Milan L.

Postby Gromiko » 05 Jun 2024, 14:41

Tegi wrote:

Uvideo viziju.

Interesantno da nije znao za Selin Dion, ne podnosim Evroviziju ali mislim da nikada nije snimljen kviz da se to pitanje nije pomenulo.

Generalno me je malo sramota što sam baš gotivio ovog čoveka kada ga vidim u ovoj SNS ekipi
Gromiko

Postby Tileoleo » 05 Jun 2024, 23:54

Милане, пробај на Пецку.ехе

Spoiler: pokaži
или Писку.ехе
Tileoleo

Postby Skafi » 11 Jun 2024, 18:29

Kako iritira ova Marija Veljković, sa konstantnim ubrzavanjem takmičara, da što pre daju odgovor u Slagalici, i to radi već prilično dugo. Gde žuri, programska šema ne bi bila narušena ni da normalno vodi kviz, a usput je Slagalica i glavni adut RTS-a.
Skafi

Postby Niko123 » 11 Jun 2024, 18:50

I ono njeno"neeee" :puke: Sve nase "voditeljke" su operisane od vodnjenja emisija.Hrvatice su mnogo opuštenije :biggrin: Ona Antonija Blace sto vodi kviz je jedno veliko "V" za ove nase
Niko123

Postby Milan L. » 14 Jun 2024, 22:57

Kad već pominjete vođenje Slagalice mene sve više nervira pogrešno akcentovanje Jelene Simić. Juče u spojnicama ona odbojkašicu Saru Lozo pročita tako da prezime izgleda kao da je francusko. Zašto joj neko ne skrene pažnju nego se onako blamira.

U spojnicama je 12. juna bilo povezivanje gradova sa rečju novi i država u kojima se nalaze. Kad se došlo do pojma Novi Grad (sve velikim slovima) prvo sam pomislio da nisu pogrešili, da je u pitanju Novigrad u Hrvatskoj, ali ipak se odnosilo na mesto u BiH. Trebalo bi da izbegavaju takve toponime sa sličnim nazivima, pogotovo jer ih Ima toliko mnogo sa istim prefiksom. Nego imam osećaj da je nekog mrzelo da to istražuje pa je ukucao u Vikipediju ključni pojam i onda izabrao nasumično rezultate.
Milan L.

Postby Sezione » 29 Jun 2024, 19:19

СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Gromiko » 01 Jul 2024, 13:32

https://www.ska.rs/2024/06/30/pitanja-i-statistika-sa-xiii-prvenstva-srbije-u-kvizingu/

Imate ovde pitanja i odgovore sa prvenstva Srbije u kvizu za 2024. godinu. Osvojio Ivan Andonov (čovek koji pravi pitanja za Slagalicu). Žarko sa Potere treći.

Ovde su kompletni rezultati:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/17TRrtSG2ax1KpLfyK9FIl0ZZVtHnD_aLNMF_XrfTLts/edit?pli=1&gid=0#gid=0

Igrajući od kuće imao sam 84 poena dakle delio bih 59 mesto od 83. takmičara. U sportu sam imao 19 dakle bio bih peti međ ovim kvizaškim veličinama :dirol: .

Od pitanja gde su napisali tačno ko je znao tačan odgovor, odnosno pitanja gde je retko ko znao odgovor znao sam 2 komada, koga trenira Santareli i youtube kanal za decu (alo kvizaši pravite đecu).
Gromiko

Postby octopus » 09 Jul 2024, 18:28

Je li možda neko od forumaša bio na državnom pub quiz takmičenju u KG pre jedno mesečak dana?

Bila i moja ekipa, nismo bili loši. Samo skandalozna organizacija. Ekipe pregledaju jedna drugoj. Posle čuh da su neki jedni drugima reciprocno dodavali bodove. :krsti:

Bilo dvosmislenih pitanja, pa priznavali sve, katastrofa. Kviz master nadrndan, sujetan… Jedna ekipa, na silu tražila da im se prizna netačan odgovor i priznali im. Na kraju zbog toga i pobedili..

Sve u svemu, verovatno nikad više neću ucestvovati van lokalnog nivoa.
octopus

Postby GoodfellasG » 09 Jul 2024, 19:46

Jel zna neko kako da se ponovo prijavis za Slagalicu po drugi put?

Vec sam jednom ucestvovao pre 2 godine, i probao bih opet. Tada sam poslao neki formular, sa nekim probnim testom, posle je islo testiranje u prostorijama RTSa, pa onda snimanje.

Poslao sam im mejl da pitam kako da se ponovo prijavim, predstavio sam se, i nisu mi nista odgovorili.
" Pa čak i onda kada je greška u izboru šuta ili nekom trenutku egoizma, ali suština svega je da igrač to ne kritikuje, već da se vrati sprintom i baci za tu loptu kao da je on napravio tu grešku. E tada se pali mašina”
GoodfellasG

Postby Gromiko » 09 Jul 2024, 19:55

GoodfellasG wrote:Jel zna neko kako da se ponovo prijavis za Slagalicu po drugi put?

Vec sam jednom ucestvovao pre 2 godine, i probao bih opet. Tada sam poslao neki formular, sa nekim probnim testom, posle je islo testiranje u prostorijama RTSa, pa onda snimanje.

Poslao sam im mejl da pitam kako da se ponovo prijavim, predstavio sam se, i nisu mi nista odgovorili.

https://www.rts.rs/rts/rts-predstavlja/ ... te-se.html

ne verujem da ćete zvati posle samo dve godine ali ne gubiš ništa da pokušaš.

octopus wrote:Je li možda neko od forumaša bio na državnom pub quiz takmičenju u KG pre jedno mesečak dana?

Bila i moja ekipa, nismo bili loši. Samo skandalozna organizacija. Ekipe pregledaju jedna drugoj. Posle čuh da su neki jedni drugima reciprocno dodavali bodove. :krsti:

Bilo dvosmislenih pitanja, pa priznavali sve, katastrofa. Kviz master nadrndan, sujetan… Jedna ekipa, na silu tražila da im se prizna netačan odgovor i priznali im. Na kraju zbog toga i pobedili..

uglavnom na pab kvizovima ekipe pregledaju jedne drugima i čak na kvizovima srpske kviz asocijacije takmičari pregledaju jedni drugima.
Nisam znao da postoji institucija Državnog pub quiz takmičenja.
Gromiko

Postby Radonjaa » 10 Jul 2024, 01:31

octopus wrote:Je li možda neko od forumaša bio na državnom pub quiz takmičenju u KG pre jedno mesečak dana?

Uh, išao sam na taj kviz par puta, jednom osvojili (u očajnoj konkurenciji) kad je bio tematski kviz o Svetskim prvenstvima u fudbalu, drugi put bili osrednji na ,,regularnom'' kvizu, ne mogu da se sjetim jesam li bio još koji put. Ali oba pomenuta puta je bio kviz master neki mlađi kratko ošišani momak, čini mi se da se zove Nikola. Sjećam se da sam se pred kviz o SP iscimao da se podsjetim zvaničnih pjesama, stvarno dođe to pitanje, ali sa nekim potpuno drugim odgovorima, kaže on: okej, možda nisu to baš zvanične, nego su se nekako najviše slušale tih godina :biggrin:
Ukratko, pitanja amaterski sastavljena, organizacija neozbiljna (npr, iskopira igru na foru korak po korak sa Slagalice, on čita korake, i onda ti moraš da podigneš ruku da on priđe da bi mu šapnuo odgovor :laugh:), on nesposoban i arogantan, a muzika toliko pojačana da ne čuješ ni svoje misli, kamoli saigrača. Atmosfera kao da si došao u kafančinu, a neko ti usput podmetnuo kviz. :biggrin:

Mislim da u Kragujevcu ima još neki kviz koji je ozbiljnije organizovan, ali nisam išao.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Gromiko » 10 Jul 2024, 06:54

Ja u Beogradu idem na Inkvizitor. Imaju nedeljom kviz za profesionalnce i tu jelte ne idem ali na ove lakše ponekad svratim. Generalno je ok organizacija , sigurno da ima varanja tu i tamo ali opet kako ćeš iskontrolisati sve ljude. Bilo je situacija da pri nerešenom rezultatu na oblasti večeri najbolji takmičari idu u produžetak i da onda ne znaju neke prelake stvari pa se stvarno zapitaš na koju magiju je ta ekipa znala sve odgovore u regularnom delu. Opet ne deluje mi da varanje odlučuje, pogotovo što manje više iste ekipe pobeđuju u kojima se nalaze pobednici TV kvizova i kvizova srpske kviz asocijacije tako da je valjda to to.
Na ostalim pab kvizovima sam išao samo na neke tematske (uglavnom sportski kviz) i bilo je ok ali ispod ranijeg nivoa sportskog kviza Inkvizitora. Kažem ranijeg, jer su na moju žalost prestali sa vrhunskim sportskim kvizom koji su imali. Pre možda 2 meseca su imali jedan sportski kviz ali su promenili format i kvalitet kviza je bio znatno ispod ranijeg.
Gromiko

Postby Tileoleo » 10 Jul 2024, 11:14

Играо сам ја са својом екипом из Бајине Баште. Ми смо били други али ту је фора што су освајачи (онај Карлос из Мексика и та екипа) били за пола бода испред нас а признали су им оно фамозно питање за Хакслија а ваљда није требало. Ми се нисмо жалили око тога иако је овај наш капитен хтео али сам га некако умирио јер оно кога боли курац, квиз ко квиз. :biggrin: А и друго место је супер.

Није било толико лоше али ето не волим и ја када једни другима прегледамо јер могу да настану малверзације (мада да, неки паб квизови то практикују), а фалио је још један ТВ за нас у оном доњем делу паба јер смо морали често да чкиљимо поготово кад је нека слика :biggrin: И да неке екипе су се сељакале и насртале на водитеља, мислим друже ало понашај се мало. Чак је човек припретио да ће да оде хахаха

Морам да похвалим ди џеја и журку након квиза, разбио је, а и ми смо се провели топ топ топ. Пред крај квиза сам већ био на ко зна којем пиву па сам музику као последњу игру (ако се добро сећам била је последња) одрадио у јаком гасу и једва чекао да крене журка.

Да похвалим и Крагујевац за ноћни провод у који смо отишли после, и ту је било страва. Поменули су нам и неки локалци један озлоглашени клуб где одлазе само наркомани и кураве, ја хтео онако одваљен да одем али друштво је ипак било довољно трезно да ударе вето.

Да, на музици сам крв пропишао да се сетим назива оне Тарканове песме Шимарик јер сам мислио да мора оригиналан турски назив а не енглески Кис Кис а могла су оба. Иначе јебе кеву песма, није луда ЈК што је украла мелодију.
Tileoleo

Postby Dovla933 » 10 Jul 2024, 14:02

Ti kvizovi koji se uortače za to nazovi prenstvo Srbije nisu medju najpopularnijim kvizovima u Beogradu.
Ima finih kvizova po Bgdu, a realno najbolji i najkvalitetniji što se tiče pitanja i takmičarskog dela je Inkvizitor, ostali se više baziraju na zabavu i da što više popiješ kako bi oni imali što veći procenat od pića :roll:

Ja neugledan, plus dvojica uglednih forumaša igramo nedeljni Inkvizitor već jedno 5 godina unazad u ekipi, a od forumaša koji idu na kviz znam samo brata Đalminju, koji je u ekipi koja bez litar/litar ne pocinje kviz :biggrin:
Dovla933

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura