Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Kvizovi

Re: Kvizovi

Postby Tileoleo » 10 Jul 2024, 14:26

Ма да, у Београду има пун клинац тих квизова и на милион тема. Сваки дан можеш да играш нешто. Док сам живео тамо годинама сам ишао на разноразна, и на сваком је било супер на свој начин. Што се тиче пића, не могу да замислим да одем на квиз а да не попијем бар неколико пива :biggrin:

Довла, ако се не варам ти организујеш онај квиз где буде Мућкалица? Долазио сам често и ту и увек нам је било занимљиво. Она игра " Тога се нико није сетио " ми је једна од бољих. Видећу да банем опет ако будем морао до престонице.

Углавном сам играо пре свега фудбалске и опште квизове, остало слабије.

На Инквизитор смо исто долазили, последње што сам играо је онај Премијер лига квиз (лигашки облик квиза) са том екипом за фудбал али сам стигао да са њима одиграм први део, после више нисам био у БГ а ови га одужили на неколико месеци. На крају су узели мање више лагано, додуше бруталну екипу смо имали за фудбал, на више паб квизова смо освајали лиге.

Овде код нас у Башти имамо један градски квиз па сад на то идем, шта ћеш, мали град, не нуди много. Ја размишљам да направим фудбалски квиз из форе, али не знам колико би се људи одазвало. :laugh:
Tileoleo

Postby Dovla933 » 10 Jul 2024, 14:48

Tileoleo wrote:Ма да, у Београду има пун клинац тих квизова и на милион тема. Сваки дан можеш да играш нешто. Док сам живео тамо годинама сам ишао на разноразна, и на сваком је било супер на свој начин. Што се тиче пића, не могу да замислим да одем на квиз а да не попијем бар неколико пива :biggrin:

Довла, ако се не варам ти организујеш онај квиз где буде Мућкалица? Долазио сам често и ту и увек нам је било занимљиво. Она игра " Тога се нико није сетио " ми је једна од бољих. Видећу да банем опет ако будем морао до престонице.

На Инквизитор смо исто долазили, последње што сам играо је онај Премијер лига квиз (лигашки облик квиза) са том екипом за фудбал али сам стигао да са њима одиграм први део, после више нисам био у БГ а ови га одужили на неколико месеци. На крају су узели мање више лагано, додуше бруталну екипу смо имали за фудбал, на више паб квизова смо освајали лиге.

Овде код нас у Башти имамо један градски квиз па сад на то идем, шта ћеш, мали град, не нуди много. Ја размишљам да направим фудбалски квиз из форе, али не знам колико би се људи одазвало. :laugh:

Uu pa ti si u materiji :biggrin:
Jes organizujemo žena i ja već godinama, krenuli sa trešom došli do opšteg znanja..
Kako ti se zvale ekipe? Dodji obavezno i javi se koji si da ne platis kotizaciju :biggrin:
Kreni sa kvizom, ako postoji samo jedan i posećen je dolaziće ljudi i na drugi. U Bgd ima 30 organizacija odokativno bih rekao i svi rade..
Dovla933

Postby Desetka » 10 Jul 2024, 14:50

Najozbiljniji kviz je Inkvizitor, barem na onima na kojima sam ja bio, jedino sto me smara su strebersko bubacka pitanja iz sporta, gde se tacno vidi da kviz sastavlja neko ko nije preterani ljubitelj sporta.
Najvise gotivim kad dobijem pitanje koje ne znam,a realno bih trebao da znam, a najcesce su iz sporta pitanja koja su ili banalna ili neka leva za koja i nemam nikakvu zelju da ih znam.

Dovla, koji kviz organizujes da svratim?
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

Postby Dovla933 » 10 Jul 2024, 15:00

Desetka wrote:Najozbiljniji kviz je Inkvizitor, barem na onima na kojima sam ja bio, jedino sto me smara su strebersko bubacka pitanja iz sporta, gde se tacno vidi da kviz sastavlja neko ko nije preterani ljubitelj sporta.
Najvise gotivim kad dobijem pitanje koje ne znam,a realno bih trebao da znam, a najcesce su iz sporta pitanja koja su ili banalna ili neka leva za koja i nemam nikakvu zelju da ih znam.

Dovla, koji kviz organizujes da svratim?

https://www.instagram.com/tematski_pab_kviz?igsh=ejlseGU2dmttMmxk
Letnja pauza do septembra :hatman:
Dovla933

Postby Tileoleo » 10 Jul 2024, 15:03

Dovla933 wrote:
Tileoleo wrote:Ма да, у Београду има пун клинац тих квизова и на милион тема. Сваки дан можеш да играш нешто. Док сам живео тамо годинама сам ишао на разноразна, и на сваком је било супер на свој начин. Што се тиче пића, не могу да замислим да одем на квиз а да не попијем бар неколико пива :biggrin:

Uu pa ti si u materiji :biggrin:
Jes organizujemo žena i ja već godinama, krenuli sa trešom došli do opšteg znanja..
Kako ti se zvale ekipe? Dodji obavezno i javi se koji si da ne platis kotizaciju :biggrin:
Kreni sa kvizom, ako postoji samo jedan i posećen je dolaziće ljudi i na drugi. U Bgd ima 30 organizacija odokativno bih rekao i svi rade..

Хоћу брате сигурно ако се поклопи да дођем и да буде квиз. А котизацију ћу наравно да платим. :biggrin:

Мењали смо имена, били смо Комисија кризног штаба за утврђивање затеченог стања највећи број пута, пре тога смо мењали док се није усталила Комисија кризног штаба. :biggrin: Углавном сам био и ја ту али неколико пута нисам могао да стигнем. Нисмо били лоши, често горе ка врху завршимо, једном смо били други. А кренули смо код тебе типа пре око годину дана да идемо, штета што и раније нисмо сазнали за Мућкалицу. Последњи пут сам био код вас кад сте правили на Бановом брду у мислим марту, нешто сам свратио до БГ-а и другарица рече да има квиз и реко ајде може таман.
Tileoleo

Postby Tileoleo » 10 Jul 2024, 15:13

Е да, тај последњи пут смо мењали име, сморило нас ово са Комисијом, мсм да смо се звали Педро Мигел Паулета, ја тутнуо из спрдње. :biggrin:
Tileoleo

Postby Milan L. » 20 Jul 2024, 05:08

Gromiko wrote:https://www.ska.rs/2024/06/30/pitanja-i-statistika-sa-xiii-prvenstva-srbije-u-kvizingu/

Imate ovde pitanja i odgovore sa prvenstva Srbije u kvizu za 2024. godinu. Osvojio Ivan Andonov (čovek koji pravi pitanja za Slagalicu). Žarko sa Potere treći.

Ovde su kompletni rezultati:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/17TRrtSG2ax1KpLfyK9FIl0ZZVtHnD_aLNMF_XrfTLts/edit?pli=1&gid=0#gid=0

Igrajući od kuće imao sam 84 poena dakle delio bih 59 mesto od 83. takmičara. U sportu sam imao 19 dakle bio bih peti međ ovim kvizaškim veličinama :dirol: .

Od pitanja gde su napisali tačno ko je znao tačan odgovor, odnosno pitanja gde je retko ko znao odgovor znao sam 2 komada, koga trenira Santareli i youtube kanal za decu (alo kvizaši pravite đecu).

Ovaj test kad se radi samo pokaže gde si dobar a gde loš, kad se sabere bude k'o prosečna plata u Srbiji. Npr. kod mene su sledeći rezultati: kultura (7), zabava (4), istorija (8), mediji (7), Srbija I (7), životni stil (7), nauka (16), sport (9), svet (15), Srbija II (12). Sve ukupno 92 poena što mu dođe 49. mesto što i nije tako loše s obzirom da me neke oblasti slabo interesuju. Naravno bilo je tu par pitanja gde sam se dvoumio i odabrao pogrešan odgovor.
Milan L.

Postby yobara » 07 Aug 2024, 17:53

Posto je sezona kupanja i pauze, hvatam samo Milioner, posto to uopste nisam ispratio

Zbunjujuce mi je da u mnogim emisijama publika nosi maske, pa sam u tripu da se to snimalo u doba korone

Jel kviz jos aktuelan u 2024 uopste? :question:
yobara

Postby Nikola » 26 Aug 2024, 20:44

Koliki je procenat ljudi koji zna da je "Blade Runner" preveden kao "Istrebljivac"? :biggrin:
Doduse, svakako je moglo i sistemom eliminacije ko zna, ali svejedno
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Gromiko » 29 Aug 2024, 12:10

Ni ja nisam znao šta je Istrebljivač ali sam tipovao na to upravo eliminacijom. Iznenađujuće lakša pitanja u poslednjoj igri za Tragača, gotovo uvek Tragači imaju teži set.
Gromiko

Postby Tegi » 29 Aug 2024, 13:01

Svake godine su pitanja sve teža (što mi se dopada) i onda Milinković dobije set kao da je 2007. godina.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Milan L. » 30 Aug 2024, 12:30

Pitanja su sve teža jer su i takmičari sve utreniraniji, pola ih ide na pab kvizove.

Nego, po ovome što se piše izgleda da su svoje verzije Potere dobili Slovenija i Rumunija, a Superpotere Grčka i Kipar:
https://worldscreen.com/tvformats/the-c ... footprint/
Milan L.

Postby Tegi » 30 Aug 2024, 14:32

Dolazili su Slovenci leta 2023. da gledaju naša snimanja, pošto su planirali da krenu sa svojom Poterom početkom 2024.

Ali mislim da su to bili producent i voditelj sa njihove nacionalne televizije, hteli su da rade Poteru umesto ovog Džokera koji sada kod nas kreće na Novoj S umesto Milionera (vodiće ga Voja Nedeljković), a ovo sada je, koliko razumem, neka privatna slovenačka televizija. Moguće da je njihov javni servis odustao, pa je druga firma otkupila licencu.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Veljkona22 » 02 Sep 2024, 20:28

Slovakinja prošla ne zna ni sama kako
Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura