Gunde Svan wrote:Što se Donne Vekić tiče i analize koliko je njen rezultat realan, dovoljno se prisetiti se da je dva meseca ranije na istim terenima, na RG, poražena od Olge Danilović. Mada treba biti pošten i reći da su poslednjih dana i Hrvati dosta usporili, imali su potencijal da idu na preko 10 i to se negde iznivelisalo. Po meni realan broj medalja za njih, kao što je naš broj podbačaj.
Čitao sam izjavu Simonovića, predsednika COK, nisam upućen ko je taj tip, znam da je tu od kad su se osamostalili, i kapiram da je neka DPS priča, ali vidim da je batica pustio korenje, a rezultata nigde. Izjava se svodi na: Biće nas više i bićemo bolji u LA. I to je to, nikakvog plana, strategije, ideje. Ali, ok, njihov problem.
Slične izjave daju i makedonski zvaničnici, s tim da idu s onom nebulozom toliko čestom u ovim krajevima: Fokusiraćemo se na male sportove gde je slabija konkurencija, kao da tako nešto na OI postoji. SAD i Kina vode geopolitičke bitke na OI, Šadrina ne može da sanja da dobije Kineskinju iako je bolja, jer je borba rešena pre nego je počela, Amerikanka odbija da vrati medalju Rumunki u gimnastici, ali sad će lukavi Makedonci da prevare sistem.
Sve se svodi na to da Slovenci vrhunski rade, Hrvati i mi se oslanjamo na talenat, improvizaciju i neke tragove sistema, a ovi ostali ne znaju gde udaraju.
Pa evo ostavio sam danas bas da je porazena u prvom kolu od neke bezveznjakinje 65. na svetu

Toliko o tome koliko njeno srebro nije user, cist user da ne moze biti cistiji, ispodprosecna teniserka po svemu! A sto se tice ovog na celu COK-a, to jeste DPS kadar i pljuju ga svuda po komentarima jer ne da fotelju a sporta u CG nigde. Cak su Vijesti objavile jedan veoma realan tekst gde se kaze da je nemoguce u CG ocekivati bilo kakvo i priblizavanje medalji van vaterpola, kad i to malo pojedinacnih sportista sto postoji, nemaju s kim da se unapredjuju i nadmecu. Bas navode tu neku bokserku koja nema uopste sparing partnerku u CG

Toliko o tome.
Slovenci mozda bolje sistemski rade od Hrvata i Srba, ali nemoj zaboraviti da Slovenci barem sto se timskih sportova tice, dobrim delom se oslanjaju upravo na srpske i hrvatske gene, sto nepobitno daje na dodatnom kvalitetu u tim sportovima. Sto se tice tipa biciklizma, penjanja i slicno, gde su autohtoni, tu svaka cast, ali ne bi bili ovako uspesni koliko jesu da nemaju Srbe i Hrvate, pogotovo Srbe u svojim sistemima.