Board index Paris 2024

Srbija, Jugoslavija i ExYU zemlje na LOI

Re: Srbija, Jugoslavija i ExYU zemlje na LOI

Postby V.M. Varga » 13 Aug 2024, 22:37

Bojdo wrote:
Milutinov Tata wrote:Hoces da kazes da se recimo Vado Gojkovic slozio sa "proustaskom-milovskom antisprpskom politikom"?

Nije Gojkovic ali jeste Janovic.

Mandića kao ultra Srbina i ultra vjernika je bilo nemoguće zamisliti da igra za CG.

Kako ne možeš zamisliti Mandiča da igra za CG. Pa nastupao je za juniorsku CG reprezentaciju u trenutku potpisa za VKP, to mu je promenilo budućnost, jer se u VKP insistiralo na tome.
V.M. Varga

Postby Bojdo » 13 Aug 2024, 22:43

Nastupao jer ga drugačije ne bi primjetili, ne može on sam sebe pozvati u reprezentaciju. Toliki je patriota da je oprostio vaterpolo savezu što ga je toliko ignorirsao u maldjim kategorijama.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Tegi » 13 Aug 2024, 22:47

Ne bi bio ni prvi ni poslednji koji bi od Srbo-Crnogorca postao politički Crnogorac. Kao što nije ni prvi ni poslednji koji je postao politički Srbin.

Kao da su to stvari urezane u kamenu, a ne da svi mi znamo ljude koji su za nekoliko godina obrnuli sve tri uloge i još po nekoliko modaliteta u sklopu svake od njih.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Bojdo » 13 Aug 2024, 23:54

Nije urezano u kamen ali takodje ima slučajeva nepokolebljivosti do smrti. Aleksandar Pejanović je najeklatantniji primjer od sportista.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Fudbaloman » 14 Aug 2024, 04:13

Odlican komentar na najiskompleksiraniji tekst o tome kako su doceci u Beogradu spektakularni a u Zagrebu jadni jer smo mi iskompleksirani :biggrin: Realno koga boli uvo da docekuju nekakvog Marinica-Kragica i sto ovaj kaze krmacu sto baca disk, neuporedivo sa dva najbolja igraca sveta u dva od 3-4 najpopularnija sporta na svetu.
Fudbaloman

Postby Foteljas » 14 Aug 2024, 06:58

Realno je i zaista tesko ocekivati da ce neko doci u 16.30h po najvecoj vrucini da ceka vaterpoliste koji su izgubili od nas.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Gunde Svan » 14 Aug 2024, 10:43

Što se Donne Vekić tiče i analize koliko je njen rezultat realan, dovoljno se prisetiti se da je dva meseca ranije na istim terenima, na RG, poražena od Olge Danilović. Mada treba biti pošten i reći da su poslednjih dana i Hrvati dosta usporili, imali su potencijal da idu na preko 10 i to se negde iznivelisalo. Po meni realan broj medalja za njih, kao što je naš broj podbačaj.
Čitao sam izjavu Simonovića, predsednika COK, nisam upućen ko je taj tip, znam da je tu od kad su se osamostalili, i kapiram da je neka DPS priča, ali vidim da je batica pustio korenje, a rezultata nigde. Izjava se svodi na: Biće nas više i bićemo bolji u LA. I to je to, nikakvog plana, strategije, ideje. Ali, ok, njihov problem.
Slične izjave daju i makedonski zvaničnici, s tim da idu s onom nebulozom toliko čestom u ovim krajevima: Fokusiraćemo se na male sportove gde je slabija konkurencija, kao da tako nešto na OI postoji. SAD i Kina vode geopolitičke bitke na OI, Šadrina ne može da sanja da dobije Kineskinju iako je bolja, jer je borba rešena pre nego je počela, Amerikanka odbija da vrati medalju Rumunki u gimnastici, ali sad će lukavi Makedonci da prevare sistem.
Sve se svodi na to da Slovenci vrhunski rade, Hrvati i mi se oslanjamo na talenat, improvizaciju i neke tragove sistema, a ovi ostali ne znaju gde udaraju.
Gunde Svan

Postby Foteljas » 14 Aug 2024, 12:38

Gunde Svan wrote:Slične izjave daju i makedonski zvaničnici, s tim da idu s onom nebulozom toliko čestom u ovim krajevima: Fokusiraćemo se na male sportove gde je slabija konkurencija, kao da tako nešto na OI postoji. SAD i Kina vode geopolitičke bitke na OI, Šadrina ne može da sanja da dobije Kineskinju iako je bolja, jer je borba rešena pre nego je počela, Amerikanka odbija da vrati medalju Rumunki u gimnastici, ali sad će lukavi Makedonci da prevare sistem.
Sve se svodi na to da Slovenci vrhunski rade, Hrvati i mi se oslanjamo na talenat, improvizaciju i neke tragove sistema, a ovi ostali ne znaju gde udaraju.

Delimicno jeste tacno, ali ipak nije isto pokusati da napravis nekoga ko ce imati rezultat za medalju u jednom plivanju (nek pitaju Bosance sta im to bi s toliko ishajpanom Lanom Pudar) i kupiti neku istocnu sirotinju u rvanju da ti donese medalje (sto su Makedonci sada i pokusali, ali se i njihov adut pokazao kao i nasi).
Koliko god ih licno ne voleli zbog poznatih razloga, "Kosova republjika" je tu nasla pravi recept za manje i siromasnje drzave. Uzeli su jedan sport (u kome doduse konkurencija i nije bas slaba, ali u kontekstu pomenute geopolitike je interensantno da ni SAD ni Kina jos uvek nisu pokazali vece interesovanje za njega) i samo to guraju do maksimuma, pa rezultati i dolaze.
Foteljas

Postby Fudbaloman » 14 Aug 2024, 12:50

Gunde Svan wrote:Što se Donne Vekić tiče i analize koliko je njen rezultat realan, dovoljno se prisetiti se da je dva meseca ranije na istim terenima, na RG, poražena od Olge Danilović. Mada treba biti pošten i reći da su poslednjih dana i Hrvati dosta usporili, imali su potencijal da idu na preko 10 i to se negde iznivelisalo. Po meni realan broj medalja za njih, kao što je naš broj podbačaj.
Čitao sam izjavu Simonovića, predsednika COK, nisam upućen ko je taj tip, znam da je tu od kad su se osamostalili, i kapiram da je neka DPS priča, ali vidim da je batica pustio korenje, a rezultata nigde. Izjava se svodi na: Biće nas više i bićemo bolji u LA. I to je to, nikakvog plana, strategije, ideje. Ali, ok, njihov problem.
Slične izjave daju i makedonski zvaničnici, s tim da idu s onom nebulozom toliko čestom u ovim krajevima: Fokusiraćemo se na male sportove gde je slabija konkurencija, kao da tako nešto na OI postoji. SAD i Kina vode geopolitičke bitke na OI, Šadrina ne može da sanja da dobije Kineskinju iako je bolja, jer je borba rešena pre nego je počela, Amerikanka odbija da vrati medalju Rumunki u gimnastici, ali sad će lukavi Makedonci da prevare sistem.

Pa evo ostavio sam danas bas da je porazena u prvom kolu od neke bezveznjakinje 65. na svetu :colera: Toliko o tome koliko njeno srebro nije user, cist user da ne moze biti cistiji, ispodprosecna teniserka po svemu! A sto se tice ovog na celu COK-a, to jeste DPS kadar i pljuju ga svuda po komentarima jer ne da fotelju a sporta u CG nigde. Cak su Vijesti objavile jedan veoma realan tekst gde se kaze da je nemoguce u CG ocekivati bilo kakvo i priblizavanje medalji van vaterpola, kad i to malo pojedinacnih sportista sto postoji, nemaju s kim da se unapredjuju i nadmecu. Bas navode tu neku bokserku koja nema uopste sparing partnerku u CG :lollol: Toliko o tome.
Slovenci mozda bolje sistemski rade od Hrvata i Srba, ali nemoj zaboraviti da Slovenci barem sto se timskih sportova tice, dobrim delom se oslanjaju upravo na srpske i hrvatske gene, sto nepobitno daje na dodatnom kvalitetu u tim sportovima. Sto se tice tipa biciklizma, penjanja i slicno, gde su autohtoni, tu svaka cast, ali ne bi bili ovako uspesni koliko jesu da nemaju Srbe i Hrvate, pogotovo Srbe u svojim sistemima.
Fudbaloman

Postby Cvele » 14 Aug 2024, 12:56

Dona je pre OI igrala finale Vimbldona. Druga je podloga, stoji, ali nekakav nalet i forma jesu postojali i naravno da to srebro nije user.
Cvele

Postby Foteljas » 14 Aug 2024, 13:00

Donna bas i nije bila klasicni user, ali je ono sto je cole na nasoj temi pogadjanja bio svrstao u 3. kategoriju "sportisti sa malim šansama za medalju - prijatna iznenađenja". Upravo tako nesto je nama nedostajalo da napravimo bolji rezultat.
Foteljas

Postby NEDJA » 14 Aug 2024, 13:00

Cvele, 1/2 Vimbldona. Izgubila od Paolini
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Cvele » 14 Aug 2024, 13:04

NEDJA wrote:Cvele, 1/2 Vimbldona. Izgubila od Paolini

Da, u pravu si. Svakako je bila u naletu.
Cvele

Postby druga generacija » 14 Aug 2024, 16:24

Foteljas wrote:
Gunde Svan wrote:Slične izjave daju i makedonski zvaničnici, s tim da idu s onom nebulozom toliko čestom u ovim krajevima: Fokusiraćemo se na male sportove gde je slabija konkurencija, kao da tako nešto na OI postoji. SAD i Kina vode geopolitičke bitke na OI, Šadrina ne može da sanja da dobije Kineskinju iako je bolja, jer je borba rešena pre nego je počela, Amerikanka odbija da vrati medalju Rumunki u gimnastici, ali sad će lukavi Makedonci da prevare sistem.

Delimicno jeste tacno, ali ipak nije isto pokusati da napravis nekoga ko ce imati rezultat za medalju u jednom plivanju (nek pitaju Bosance sta im to bi s toliko ishajpanom Lanom Pudar) i kupiti neku istocnu sirotinju u rvanju da ti donese medalje (sto su Makedonci sada i pokusali, ali se i njihov adut pokazao kao i nasi).
Koliko god ih licno ne voleli zbog poznatih razloga, "Kosova republjika" je tu nasla pravi recept za manje i siromasnje drzave. Uzeli su jedan sport (u kome doduse konkurencija i nije bas slaba, ali u kontekstu pomenute geopolitike je interensantno da ni SAD ni Kina jos uvek nisu pokazali vece interesovanje za njega) i samo to guraju do maksimuma, pa rezultati i dolaze.

Koliko sam ja citao na "Kosovu" je to jedna inicijativa jednog dzudo kluba i pogotovo jednog trenera (zaboravih ime) bila i da se "drzavne" Strukturen tek kasnije ukljucile. Mozda gresim. Inace misljena sam - politiku na stranu - da nas OKS bi trebao sto vise tih primera u drugim drzavama studirat i pogledat sta moze od njih naucit.
druga generacija

Postby Fudbaloman » 14 Aug 2024, 16:35

Moze Dona biti u naletu koliko god hocete zbog tog Vimbldona, ali kad ti u kosturu ispadnu pre vremena i Svitolina i Krejcikova, pa onda i ista ta Paolini (koje su jos vise bile u naletu ako cemo po Vimbldonu jer su finalistkinje) i dodje ti neka smrljava Smiedlova za koju ni ulica u kojoj je nije cula, onda je to opet vise user nego nalet. Zenski tenis jeste jedno tesko njesra sto se tice forme i konstantnosti i tu nema nikakvih pravila odavno, i uvek je svasta moguce, ali kako to da je Hrvatima moguce bas na OI? Dakle user. I onaj sto uze bronzu u pucanju cist user. User su i Sinkovici da se razumemo, ne naravno zbog medalje, ona je realna, nego zbog same trke, Englezi ih gazili onoliko i imali prednosti do pre 10-ak metara pred kraj i dopuste da ih ovi finisiraju ove dede naspram njih na zalasku karijere, ajde budimo iskreni, svi smo pratili veslacke i kajakaske trke, kad se to tolika prednost ispusta u drugim trkama? Niko nigde, samo ovde gde su Sinkovici...Da naravno imali su i oni neke podbacaje (pritom na Pavica i Mektica uopste ne gledam kao podbacaj, ljudi uopste ne igraju zajedno i ja ne znam ko je njih mogao smatrati adutima za medalju, a da znam, isti oni koji su nipodastavali Djokovica ali ajde o tome necu dalje), s tim da je gimnastika isto random kao i streljastvo, tako da Srbic nije neki veliki podbacaj. Rukometasi im jesu razocarali ali im rezultati godinama unazad i nisu davali pravo da se previse nadaju nekom uspehu, medalji pogotovo. Tako da opet kazem realnih 5 medalja uz skor 1-2-2 jer im Sinkovici nisu bili za zlato, a Vekic i ovaj pucac nisu bili uopste za medalju, e to je njihovo realno dostignuce, tako da su opet useri mnogo veci od nas, ustvari sta veci od nas, kod nas opet ih nije bilo ni u primisli, ni blizu, osim mozda ovog Buncica ili Zabicke ako bas tako gledamo za njih.
Fudbaloman

PreviousNext

Return to Paris 2024