Znači nije naše da sudimo da li neko bolje prolazi u trejdu, nego samo da intervenišemo ako je neki dogovor ili nefer trejd, a to ćemo utvrditi kako?

Nevezano za konkretni trejd, stvarno mi nije jasna logika ovoga što si napisao.
Recimo, prošle sezone, tj 30. januara si dogovorio trejd sa Yobarom, da daš Brusa Brauna za Rozira i Kamerona Tomasa. On je tad (kao i čitave prošle sezone) bio na prvom mjestu, a ne vjerujem da ste pobratimi, tj nije imao nikakve skrivene razloge da ti pokloni 2 igrača za slobodnog agenta, jednostavno se preračunao.
Od tog momenta do kraja sezone, Braun je odigrao 28 utakmica i imao prosjek od 2,17 poena, Rozir je odigrao 26 utakmica i imao prosjek od 3,65 poena, a Tomas je odigrao 26 utakmica i imao prosjek od 3,84 poena. Tj, bila bi pljačka i da si samo jednog od njih uzeo za Brusa Brauna, ovo sa dvojicom ne znam kako da nazovem.

Na kraju si izgubio finale za manje od 2 poena, znači da bi taj trejd više nego izvjesno izmijenio ishod čitave lige. Uzimam taj trejd jer mi je ostao u pamćenju, nebitno ko ga je dogovorio.
To ne znači da je zabranjeno da neko uzme jednog igrača od 2 poena za jednog od 3,5 i jednog od 4 ako se tako dogovori sa nekim, ali ne znači ni da ostalih 14 ekipa ne treba da iskoristi pravo veta ako pogrešna procjena jednog učesnika očigledno prijeti da poremeti odnos snaga u ligi. Apsolutno nisam za vetovanje trejda ako djeluje da jedan dobija malo više, jer sam viđao slučajeve da se trejd vetuje iz tog razloga, pa da se ispostavi da bi viđeni gubitnik zapravo prošao mnogo bolje u trejdu, tako ispada da kažnjavaš nečiju dobru viziju. Ali da se ne zajebavamo, ima primjera kad neko iz najbolje namjere jednostavno kiksa, veto služi i tome.
Izvinjavam se na skretanju sa teme, ove nedelje me Starks dosta rano ostavio bez šanse, pa mi ostaje da se okrenem forumašenju