Board index Košarka Američka košarka

Avangarda NBA Fantasy

Re: Avangarda NBA Fantasy

Postby kecman » 08 Dec 2024, 22:26

Nije nase da sudimo ko bolje prolazi u trejdu, jer da je tako ni jedan trejd ne bi prosao.
Ovde treba da se intervenise samo ako je u pitanju neka vrsta dogovora / ne-fer trejda (posebno u vreme kada se plej of priblizava a jedan od timova nije u konkurenciji).
Za sve ostalo , ako cemo da teramo mak na konac za svaki trejd i da ga odobrimo samo ako bi svako od nas uradio taj trejd, onda ne znam zasto imamo trejdove u ligi... :lollol:
SVAKOJ VLASTI VERNI, SVAKOJ VLASTI ODANI...
kecman

Postby Radonjaa » 08 Dec 2024, 23:38

Znači nije naše da sudimo da li neko bolje prolazi u trejdu, nego samo da intervenišemo ako je neki dogovor ili nefer trejd, a to ćemo utvrditi kako? :biggrin: Nevezano za konkretni trejd, stvarno mi nije jasna logika ovoga što si napisao.

Recimo, prošle sezone, tj 30. januara si dogovorio trejd sa Yobarom, da daš Brusa Brauna za Rozira i Kamerona Tomasa. On je tad (kao i čitave prošle sezone) bio na prvom mjestu, a ne vjerujem da ste pobratimi, tj nije imao nikakve skrivene razloge da ti pokloni 2 igrača za slobodnog agenta, jednostavno se preračunao.

Od tog momenta do kraja sezone, Braun je odigrao 28 utakmica i imao prosjek od 2,17 poena, Rozir je odigrao 26 utakmica i imao prosjek od 3,65 poena, a Tomas je odigrao 26 utakmica i imao prosjek od 3,84 poena. Tj, bila bi pljačka i da si samo jednog od njih uzeo za Brusa Brauna, ovo sa dvojicom ne znam kako da nazovem. :biggrin: Na kraju si izgubio finale za manje od 2 poena, znači da bi taj trejd više nego izvjesno izmijenio ishod čitave lige. Uzimam taj trejd jer mi je ostao u pamćenju, nebitno ko ga je dogovorio.

To ne znači da je zabranjeno da neko uzme jednog igrača od 2 poena za jednog od 3,5 i jednog od 4 ako se tako dogovori sa nekim, ali ne znači ni da ostalih 14 ekipa ne treba da iskoristi pravo veta ako pogrešna procjena jednog učesnika očigledno prijeti da poremeti odnos snaga u ligi. Apsolutno nisam za vetovanje trejda ako djeluje da jedan dobija malo više, jer sam viđao slučajeve da se trejd vetuje iz tog razloga, pa da se ispostavi da bi viđeni gubitnik zapravo prošao mnogo bolje u trejdu, tako ispada da kažnjavaš nečiju dobru viziju. Ali da se ne zajebavamo, ima primjera kad neko iz najbolje namjere jednostavno kiksa, veto služi i tome.

Izvinjavam se na skretanju sa teme, ove nedelje me Starks dosta rano ostavio bez šanse, pa mi ostaje da se okrenem forumašenju :biggrin:
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby СрбинПодгорица » 09 Dec 2024, 00:58

Мени је ок трејд. Када смо код тога сви осим Шаја су у излогу
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby kecman » 09 Dec 2024, 08:43

@Radonja

Opet, moje misljenje je da svako o svom timu treba da donosi odluke. Ako se preracunas, jbg, i to se desava. Ovako, postoji razlog sto nam se godisnje desi 5-6 trejdova, a to ubija poentu.

Da ne pricam o tome sto kad svako uzme da napise sastav na temu zasto je neki menadzer pogresio ili bio u pravu, to ljude dodatno odvraca od toga da ulazim u bilo koji trejd.

No dobro, svako ima svoje misljenje, ja sam samo podelio svoje.
kecman

Postby yobara » 09 Dec 2024, 09:59

Ja sam taj trejd inicirao, nema potrebe napadati Kecmana...imao sam neku racunicu, ali ocigledno losu :biggrin:

Na kraju nije tu ni puka statistika, mozda se moglo.desiti da bi mi neki od njih igrali kad su deficitarni dani, nego da sam uzeo neke bolje igrace po statistici a da im je los raspored

U svakom slucaju, ako nas je vec 16, najbolje da bar 9 ljudi (sto vise) glasa...a slobodno nek iznese svako svoje misljenje...necemo oko toga da se bijemo :biggrin:
yobara

Postby Radonjaa » 09 Dec 2024, 15:29

kecman wrote:@Radonja

Opet, moje misljenje je da svako o svom timu treba da donosi odluke. Ako se preracunas, jbg, i to se desava. Ovako, postoji razlog sto nam se godisnje desi 5-6 trejdova, a to ubija poentu.

Da ne pricam o tome sto kad svako uzme da napise sastav na temu zasto je neki menadzer pogresio ili bio u pravu, to ljude dodatno odvraca od toga da ulazim u bilo koji trejd.

No dobro, svako ima svoje misljenje, ja sam samo podelio svoje.

Naravno, nisam ni rekao da treba napraviti savršen trejd koji će da bude 100% ujednačen, poenta trejda i jeste da postoji faktor rizika, osim ako je pozicija za poziciju. Ali mora da postoji izuzetak za taj mali procenat slučajeva kad se neko baš grubo i očigledno preračuna, što je makar po mom iskustvu između 0 i 2 trejda za sezonu. Jer ako ne vetujemo to, onda ne bi trebalo ni drugarske trejdove, ili kad neki davljenik poklanja igrača plej-of ekipi, pošto je krajnji rezultat isti, za ostale u ligi nema nikakve razlike je li trejd urađen iz jednog ili drugog razloga.

yobara wrote:U svakom slucaju, ako nas je vec 16, najbolje da bar 9 ljudi (sto vise) glasa...a slobodno nek iznese svako svoje misljenje...necemo oko toga da se bijemo :biggrin:

Možda da se u podešavajima lige omogući anonimno glasanje za/protiv trejda? Prvo što ljudi ne bi morali da ulaze na temu da bi glasali (pogotovo jer imamo par igrača koji nisu na forumu, ili su banovani), drugo što bi trejd padao/prolazio automatski kad obezbijedi većinu glasova, treće što možda trenutno neko neće da glasa da se ne bi zamjerio nekome. Ovako glasa nas 5-6, trejdovi stoje po 4 dana, većina uopšte ne učestvuje, pomalo besmisleno :biggrin:

Radonjaa

Postby Sarpsborg 08 » 09 Dec 2024, 17:16

Slazem se sa Radonjom za sistem glasanja za trejdove.
Sarpsborg 08

Postby yobara » 10 Dec 2024, 08:49

Cini mi se za to anonimno da ima na espn, ali nema na yahoo :beyond:
yobara

Postby yobara » 10 Dec 2024, 16:22

yobara wrote:Cini mi se za to anonimno da ima na espn, ali nema na yahoo :beyond:

Ispravka, postoji opcija da se glasa protiv i mogu da namestim da sa npr 6 ili 7 glasova PROTIV pada trejd

Jeste li za to (anonimno) ili javno da se ovde oglasavamo?
yobara

Postby Starks » 10 Dec 2024, 18:09

Najbolje da se provjerava familijarna neosuđivanost tri generacije unazad kao za vojnu gimnaziju i dužina kurca mjerena iznad organa, pa da se odobri trejd.

Čuj gluposti, eto ima jajara koje ne smiju da se zamjeraju učesnicima fantazi igre koji su u prosjeku udaljeni po 300-400 km jedni od drugih u različitim državama, pa zato neće da budu protiv neke razmjene :krsti:

Slobodno obustavite trejd Rimtutitukija i mene i nemoj niko više da mi šalje ponude, a za svaki budući trejd glasaću protiv.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Banka15 » 10 Dec 2024, 18:55

yobara wrote:
yobara wrote:Cini mi se za to anonimno da ima na espn, ali nema na yahoo :beyond:

Ispravka, postoji opcija da se glasa protiv i mogu da namestim da sa npr 6 ili 7 glasova PROTIV pada trejd

Jeste li za to (anonimno) ili javno da se ovde oglasavamo?

Nije mi bitno da li je anonimno ili ne, ali mislim da bi brze islo u okviru aplikacije, tako da sam za tu varijantu.

Sto se ovog konkretnog trejda tice, nemam nista protiv.
Banka15

Postby Radonjaa » 10 Dec 2024, 23:16

Starks wrote:Najbolje da se provjerava familijarna neosuđivanost tri generacije unazad kao za vojnu gimnaziju i dužina kurca mjerena iznad organa, pa da se odobri trejd.

Čuj gluposti, eto ima jajara koje ne smiju da se zamjeraju učesnicima fantazi igre koji su u prosjeku udaljeni po 300-400 km jedni od drugih u različitim državama, pa zato neće da budu protiv neke razmjene :krsti:

Slobodno obustavite trejd Rimtutitukija i mene i nemoj niko više da mi šalje ponude, a za svaki budući trejd glasaću protiv.

Nema nikakve veze sa vašim trejdom, bilo bi suludo da se novo ,,pravilo'' primjenjuje na ranije ugovoreni trejd, a i trejd su odobrili (skoro) svi koji su glasali, ne postoji nijedan razlog da se taj trejd preispituje. Da je glasanje automatizovano, trejd je trebalo da prođe juče, ne da se još 2 - 3 dana čeka jer imamo 3 igrača koji nisu na forumu, i još par koji su slabo aktivni.
Problem je što izgleda Jahu nema opcije kao ESPN, tj trejd se iz aplikacije može samo vetovati, ne i odobriti, pa da automatski prođe čim po broju glasova ne postoji teoretska šansa da padne. Što se tiče anonimnosti, to je jedina opcija koju Jahu nudi, kroz aplikaciju se ne može glasati javno.
Možda bi bilo rešenje da se osim veta kroz aplikaciju, period za glasanje skrati na dva dana, a da trejd naravno pada samo ako skupi određeni broj (jedna trećina, odnosno 5 je difoltno na Jahuu, ali se može podesiti broj koji dogovorimo) glasova protiv. A da na temi ide samo obavještenje o trejdu. Da se proces ubrza i olakša, pa možda bude neki trejd više. Naravno, pod uslovom da postoji većina za to.

Radonjaa

Postby yobara » 11 Dec 2024, 10:12

Prosao je trejd, a za sledecu godinu mozemo se dogovarati oko nekih sitnica
yobara

Postby Sarpsborg 08 » 11 Dec 2024, 12:57

Bilo bi dobro da naredne godine ranije utvrdimo spisak ucesnika, pa da imamo vremena za detalje. Sada je najbolje da furamo ovako do kraja, iako ja mislim da se dosta ceka dok se odobri trejd.
Sarpsborg 08

Postby kecman » 16 Dec 2024, 14:47

Fratelo wrote:Gledam tabelu, gospodin Kecman ima 2. najveci broj poena u ligi a trenutno je na 12. mestu, losa sreca.

Ne znam ko je 'Nema tu srece', ali je bas nesrecno da je jedan od nas morao da ima upisan poraz nakon ovog kola. Ubedljivo dva najbolja skora u kolu :truce:
kecman

PreviousNext

Return to Američka košarka