Board index Evropsko prvenstvo u košarci 2025.

Grupa A - Riga (Por, Est, Tur, Češ, Let, Srb)

Koje reprezentacije prolaze dalje?

Poll ended at 27 Aug 2025, 16:50

Portugal
4
3%
Estonija
8
7%
Turska
30
25%
Češka
16
14%
Letonija
30
25%
Srbija
30
25%

Total votes : 118

Re: Grupa A - Riga (Por, Est, Tur, Češ, Let, Srb)

Postby Гроф Тинторето » 31 Aug 2025, 22:16

Na sve to Izrael u poslednjem kolu moze da kalkulise da li dobiti Doncica ili pustiti, pa onda sta tu moze da bude, da budu treci, a onda Francuska ide kao prva, znaci kalkulacije nepotpune, daj sve moguce ishode.
A ako Turska pobedi Srbiju onda ko zna sta Izraelu odgovara, mozda nece na Turke nego ce da ganjaju nas, posto smo ranjivi.
Pa tu bre ima milion solucija jer su ostala jos cela 2 kola :D
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Dovla933 » 31 Aug 2025, 22:33

Slovenija ce da dobije Izrael nema šta ko da ih pušta, a mi ćemo da dobijemo Turke..
U krajnjem slucaju ako smo došli da osvojimo ne treba ni da cvikamo od Litvanije sa 2ipo krštena igrača, ni od Francuske..
Turci i Nemci najviše pokazali, zato ih dobiti u sredu da se malo spuste na zemlju
Dovla933

Postby СрбинПодгорица » 31 Aug 2025, 22:56

Само Вања и Васа тренирали
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Milutinov Tata » 01 Sep 2025, 02:39

Mislim da je nama u ovom trenutku bitno da u 1/8 finala imamo lakseg protivnika, zato nam je u sredu vazno da dobijemo i damo sebi ufta jos jedan mec gde se moze nesto vise kalkulisati sa minutazom i potrosnjom igraca. Ta pobeda nas verovatno razdvaja i od Nemaca, naravno i od Turaka, sto je dodatni bonus.

Sto se igranja Jokica sutra tice, ima Bogun pravo, jos malo uigravanja pred sredu bi dobro doslo, bice sigurno "mirnija" utakmica nego protiv Letonije, mozda probati i varijantu da on igra kao u Denveru na vrhu kapice i deli loptu, umesto pleja. Nakon Turske imamo 3 dana puaze do narednog meca, ako to prodjemo opet 3 dana pauze, dovoljno je to vremena za Jokica da se osvezi i spremi za eventualnu zavrsnicu.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Гроф Тинторето » 01 Sep 2025, 05:58

Mnogi zaboravljaju kako igraci mogu da izgledaju nakon duzih pauza, pogledati pod pauza za Kup.
Neka ga neka igra, bas ce mu jedna utakmica smetati, a u NBA gruva na svaka 2-3 dana po 40 minuta.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Ziks96 » 01 Sep 2025, 07:27

Vasa je daleko od fizicki spremnog igraca ali dajte mu da igra 35min pa da se slogira.

Jokica uvoditi radi reda, cisto da bude naspanovan. Na turniru nema jacih treninga, evo sad nema ni laksih tako da mu ova utakmica sa Cesima dodje kao trening (nadam se).

Zasto Jovic da ne igra? Nit je u nekoj vanserijskoj formi, nit je preopterecen. Nek roka koliko treba, mlad je.
PKAŠ
Ziks96

Postby veljkos161 » 01 Sep 2025, 09:00

Ziks96 wrote:Zasto Jovic da ne igra? Nit je u nekoj vanserijskoj formi, nit je preopterecen. Nek roka koliko treba, mlad je.

Pa kapiram da ljudi posle ovoga sa Bogdanom više zaziru od novih povreda nego od zamora materijala.
Ja i dalje verujem u zlato, tu kvaliteta ima.
Uostalom, sa Jokićem je, koliko god ga neki osporavali prethodnih godina sve moguće.
E sad, naš problem je što izuzev njega, a bez Bogdana, imamo "samo" gomilu solidnih ali ne i vrhunskih igrača. Može im se poklopiti da odugraju vrhunski ali mogu i isciglariti samo tako, i Vanja i Gudura i Milutinov i Vasilije koji je još i kanal samo takav...
Ipak, to su sve dobri momci i nadam se da će forumaški puk biti blagonaklon prema Guduri, Vasi i tako redom u slučaju da budu loši na terenu. To je sve sport, nije ništa garantovano.
Jović je blizu toga da je ta neophodna klasa, kadra da isprati debelog, ali ima 22 godine i oscilacije su normalne ako ništa na konto toga.
Ova grupa igrača bukvalno može da ometla sve do finala, ako nam se poklopi da isprate Jokića adekvatno.
Istovremeno, ne bi me iznenadilo ni neko četvrtfinale u kom pucamo minus 15 za 8 minuta bez njega na terenu i ćao.
Rekao sam ranije, ponoviću i sada, ako od nekog strahujem to su Milutinov i Micić više nego protivnici.
S tim da, ostaje nada da nisu zaboravili da igraju košarku iako su daleko od svojih najboljih dana, da se nešto može izvući od njih u nokaut fazi.
Ako Jokić bude imao iole adekvatnu podršku, uzimamo zlato.
Možda je i nacrtano da nam donese zlato partijama nalik onoj protiv Letonije, da prosečnom Deksi Srbinu, stigne iz dupeta u glavu ko je najveći košarkaš ikad sa ovih prostora :biggrin:
Osim toga, krivo mi je za Bogdana, mnogo je bitan, mnogo mu sve ovo znači i ovo je jako nepravedno.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Bogun » 01 Sep 2025, 10:03

Gledam plasmane reprezentacija nakon 3 kola u svim grupama, naravno tabele su nekompletne i biće tumbanja, ali trenutno ovako izgleda projekcija kostura nokaut faze.

Srbija, kao drugoplasirana:
1/8 - Litvanija
1/4 - Poljska/Bosna i Hercegovina
1/2 - Nemačka/Estonija/Španija/Francuska

Turska, kao prvoplasirana:
1/8 - Švedska
1/4 - Izrael/Italija
1/2 - Finska/Letonija/Grčka/Slovenija

Da ne idem predaleko, ono što je na prvi pogled evidentno jeste da prvoplasirani iz naše grupe dobija mnogo lakšeg protivnika na startu nokaut faze jer Švedska ili Crna Gora su ipak mnogo manje pokazale od Finske ili Litvanije koje će dobiti drugoplasirana reprezentacija iz naše grupe, jedna od ove dve selekcije će biti B3 najverovatnije.
PKAŠ
Bogun

Postby Ziks96 » 01 Sep 2025, 11:55

@Veljkos super su oni momci sve to stoji, ako oce mogu da ih castim pice jer su lijepo vaspitani i dobri, ali ne vidim razloga da budemo blagonakloni prema igracima njihovog renomea ako nastave sa zalosnim partijama, pogotovo sad kad ce biti aktivniji bez Bogdana.

Naravno, ne treba ih vrijedjati to se podrazumijeva, ne igraju namjerno lose, ne lelemude, stalo im je i to se vidi, ali stvarno moraju da se trgnu.
PKAŠ
Ziks96

Postby NEDJA » 01 Sep 2025, 12:34

Izostankom Bogdanovica cemo imati manji indivindualni kvalitet pa samim tim moramo pojacati intezitet u odbrani.
Bice sigurno udvajanja na Jokicu i to se mora kaznjavati dobrim procentom za tri. Takodje, moramo napadati sto vise na nepostavljenu odbranu.
Jokic da igra 37-38 minuta
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Dexi » 01 Sep 2025, 15:19

Kao prvo jako mi je zao sto se Bogdan povredio.Kao drugo zao mi je ,i nije mi jasno zasto ne moze da ostane uz ekipu do kraja prvenstva,ono bas surovo sto mora da ide.

Ono sto mi pomalo smeta je sto se u javnosti , i ovde na forumu uvukla sumnja ,strah.Odjednom smo 3,4 favoriti,necemo uzeti medalju itd :krsti: Nazalost u pravu je Kari mi kao narod volimo mnogo da se puvamo bez razloga,a kad je tesko odmah sumnje,gubitak vere ,potcenjivanje,omalovazavanja.

Ok mozda cemo zaista da kiksnemo,mozda i necemo uzeti to zlato,ali ko vam daje za pravo da potcenjujete,nipodastavate,sumnjate u momke koji su pre samo dve godine bili drugi na svetu u mnogo jacoj konkurenciji?

Ja i dalje apsolutno verujem i u tim , i u Karija,verujem da cemo uzeti to zlato,i da smo i pored Bogdanove povrede najbolji.Verujem da ce se momci skupiti,i da ce uci fajterski vec od Turske.Samo tako ako damo 100%,e onda ce kvalitet koji je najveci u nasoj selekciji doci do izrazaja.

Naravno sada ovde na forumu niko ni ne pise o setnji kroz EP,sto i nije lose iz iskustva.Mi smo najbolji kad svi dignu ruke od nas.

Mi cemo zlato uzeti samo i ako se ponovi igra timska iz Manile,ako svako bude imao svoju ulogu,doprinos u igri jer kao sto je rekao Kari ovo je tim od 10 igraca plus sada samo Jokic.

Sto se meca sa Ceskom tice ,slazem se i ja bih odmorio Jokica,a raspodelio minutazu na preostale momke.

Mec sa Turskom je vazan jer pobedom u 1/8 dobijamo rivala od kojeg ne mozemo izgubiti cak i da se raspadnemo u tom mecu.Iskreno ako rival bude Finska ili Litva imacu odredjenu dozu straha,jer poznajuci vaznost te prve eliminacione utakmice moze da bude neprijatnosti.

Zato da dobijemo.Turke i da obezbedimo rivala od kojeg se ne moze izgubiti u 1/8.

Vec od 1/4 ocekujem da ekipa se polako privikne,da sd igraci priviknu na novi momenat i nove uloge.

Tu je vec zaista nebitno ko ce biti rival,jer u toj fazi nema slabih timova.Opet ubedjen sam da cemo mi podici nivo igre od 1/4 i da cemo uspeti i da ce momci doci do toliko cekanog zlata. :okk:
Dexi

Postby Radonjaa » 01 Sep 2025, 16:48

Dexi wrote:Kao prvo jako mi je zao sto se Bogdan povredio.Kao drugo zao mi je ,i nije mi jasno zasto ne moze da ostane uz ekipu do kraja prvenstva,ono bas surovo sto mora da ide.

Ono sto mi pomalo smeta je sto se u javnosti , i ovde na forumu uvukla sumnja ,strah.Odjednom smo 3,4 favoriti,necemo uzeti medalju itd :krsti: Nazalost u pravu je Kari mi kao narod volimo mnogo da se puvamo bez razloga,a kad je tesko odmah sumnje,gubitak vere ,potcenjivanje,omalovazavanja.

Ok mozda cemo zaista da kiksnemo,mozda i necemo uzeti to zlato,ali ko vam daje za pravo da potcenjujete,nipodastavate,sumnjate u momke koji su pre samo dve godine bili drugi na svetu u mnogo jacoj konkurenciji?

Ja i dalje apsolutno verujem i u tim , i u Karija,verujem da cemo uzeti to zlato,i da smo i pored Bogdanove povrede najbolji.Verujem da ce se momci skupiti,i da ce uci fajterski vec od Turske.Samo tako ako damo 100%,e onda ce kvalitet koji je najveci u nasoj selekciji doci do izrazaja.

Naravno sada ovde na forumu niko ni ne pise o setnji kroz EP,sto i nije lose iz iskustva.Mi smo najbolji kad svi dignu ruke od nas.

Mi cemo zlato uzeti samo i ako se ponovi igra timska iz Manile,ako svako bude imao svoju ulogu,doprinos u igri jer kao sto je rekao Kari ovo je tim od 10 igraca plus sada samo Jokic.

Sto se meca sa Ceskom tice ,slazem se i ja bih odmorio Jokica,a raspodelio minutazu na preostale momke.

Mec sa Turskom je vazan jer pobedom u 1/8 dobijamo rivala od kojeg ne mozemo izgubiti cak i da se raspadnemo u tom mecu.Iskreno ako rival bude Finska ili Litva imacu odredjenu dozu straha,jer poznajuci vaznost te prve eliminacione utakmice moze da bude neprijatnosti.

Zato da dobijemo.Turke i da obezbedimo rivala od kojeg se ne moze izgubiti u 1/8.

Vec od 1/4 ocekujem da ekipa se polako privikne,da sd igraci priviknu na novi momenat i nove uloge.

Tu je vec zaista nebitno ko ce biti rival,jer u toj fazi nema slabih timova.Opet ubedjen sam da cemo mi podici nivo igre od 1/4 i da cemo uspeti i da ce momci doci do toliko cekanog zlata. :okk:

Poljska 2009. je poslednja medalja osvojena bez Bogdana, u njegova 2 odsustva smo 2 puta poraženi (više razbijeni nego poraženi) od Italije, a u njegovih 8 velikih takmičenja imamo 5 medalja. 3 puta kad nismo uzeli medalju je 2013. kad je debitovao, dobro poznate i sto puta prepričane 2015, i 2019. kad je bio najbolji igrač svetskog prvenstva, ali usamljen. A i u te 3 prilike smo zauzimali četvrto, peto i sedmo mjesto.

Jokić (uz Bogdana) nas iz odlične ekipe kakva smo bili u Manili podiže u vanserijsku kakva smo bili u Parizu, ali s obzirom na fond igrača tj. širinu po pozicijama i Bogdanovu lidersku crtu, veća bi nam bila šansa za zlato sa zdravim Bogdanom a bez Jokića, nego što je ovako.

Nema nikakvog potcjenjivanja ako se konstatuje da Avramović, Gudurić i Micić nisu kalibar Dragića, Rodrigeza, Parkera, Rubija, Navara, a u ulozi glavnog beka vjerovatno ni kalibar Lorenca Brauna od prije tri godine. Jokić je naravno najbolji igrač koji je igrao Evrobasket, ali je centar i prirodno zavisi od saigrača u većoj mjeri. Ne treba bolji primjer od onoga kad nakon rešetanja Letonaca još uzme da prevede loptu jer ostali ne mogu da se demarkiraju, ušeta s njom u reket i napravi spejsing, a onda Avramović ničim izazvan baci bombu ka košu sa 11 sekundi na satu.

Daleko od toga da dižem bijelu zastavu, ali ovo nije Manila da nas malo posluže sreća, žrijeb i forma pa da nadigramo 2 protivnika svog kalibra i uzmemo medalju.
Ovo je turnir na kom smo od statusa favorita šokantno i bez ikakve ,,najave'' ostali bez možda i najbitnijeg igrača tj. sa oslabljenom i skraćenom bekovskom rotacijom i poremećenom hijerarhijom, i ostali su prirodno namirisali krv. Već smo pobijedili izuzetno nezgodne Letonce, sad treba da pobijedimo odličnu Tursku da bismo imali jedan lakši meč u nokaut fazi. U suprotnom nas do zlata čekaju 2 dobre i 2 odlične ekipe, koje možda nisu jače na papiru, ali svaka ima kapacitet da nam ubaci klipove u točkove, a jedna je objektivno i favorit protiv nas.

U tim okolnostima ne da zlato nije obaveza tj. eventualno neosvajanje nije nikakav kiks, nego bi titula bila izuzetan podvig, a medalja odličan rezultat.
Jedino poraz u osmini ili četvrtfinalu bi objektivno bio materijal za razočaranje.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby fontaneros » 01 Sep 2025, 18:09

Da uprostimo, Bogi = medalja

Sve bez njega je upitno i klimavo
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Ćoba » 01 Sep 2025, 18:31

Apsolutno ne stoji teza da bi lakše prošli bez Bogdana nego bez Jokića. Jednostavno to nema nikakvo uporište ni logiku, pričamo o igraču koji je najbolji na svijetu i o igraču koji je tu negdje u top 100 teniserskim rječnikom.

Naravno da je Bogdan za reprezentaciju uvijek druga priča i da je daleko kvalitetniji nego što su to njegove igre u NBA ali nije ni ovo više prajm Bogdan. S druge strane s obzirom koliko je Milutinov košarkaški propao nemamo mi ni dole neku ozbiljnu alternativu bez Jokića. I Jokić je već dokazao da mu ne trebaju neki vanserijski bekovi i dokazao je da može i sam da prenese loptu i sam uradi mnogo stvari koje su nezamislive za centra.

A ako ćemo iskreno, uopšte ne umanjujem Bogdanove zasluge, nama je i na SP prevagu donjela iznenadna forma igrača kao što su Avramović. Bogdan je samo isporučio ono što smo i navikli od njega.

Možda stvarno kiksama i raspadnemo se što reče Deksi ali ne razumijem i ovo prijevremno sahranjivanje kad još ništa nismo vidjeli. Kao da je Jokić od juče pa ne znamo da on može ovako do kraja po 35 minuta i koliko god je koševa potrebno.
Ćoba

Postby Lester Bo » 01 Sep 2025, 18:32

Ćoba wrote:A ako ćemo iskreno, uopšte ne umanjujem Bogdanove zasluge, nama je i na SP prevagu donjela iznenadna forma igrača kao što su Avramović. Bogdan je samo isporučio ono što smo i navikli od njega.

Niko ne bi ni dobio priliku da iskoči da Bogdan nije bio na nivou.
Lester Bo

PreviousNext

Return to Evropsko prvenstvo u košarci 2025.