Unexpected wrote:Liv, kad već pomenu fudbal. Ove OI su jedna od retkih prilika da se u fudbalu gleda GBR, pošto su im savezi odvojeni, tako da i ne mogu da se kvalifikuju.
Nego, zanimame sledeće, kako Englezi, Škoti, Irci i Velšani doživljavaju sportiste GBR, tj da li su im svi u istom rangu, ili više navijaju za svoje. Malo sam zakomplikovao, ali se nadam da razumeš pitanje.
Svi znate koliko su ovde ludi za fudbalom. Na OI je njima to trecerazredno takmicenje, nikoga ne interesuje da gleda ono sto preko godine gledaju skoro svaki dan. Niti ima izjava fudbalera da su ludi za OI.
Ovo drugo - ne dele ko je odakle na OI, podrzavaju sve i ono sto mi je divno je da se gleda, prati i navija bukvalno svako ko ucestvuje a ne samo favoriti. Mislim da se dosta preteruje s tim Skot vs. Englez jer se oni mnogo zezaju na svoj racun a ljudi to ozbiljno shvate. Moj prijatelj koji Endija recimo ne podnosi (Rafin fan) je bio uz njega u finalu. GB tim je to i tu nema price. E sad, naravno da su im drazi oni koji su iz istog grada/mesta, lokal-patriotizam je svuda prisutan.