Board index Olimpijske Igre London 2012

Srbi na OI u Londonu

Koliko medalja Srbija osvaja na OI?

1
1
1%
2-3
24
30%
4-5
41
51%
6-7
8
10%
vise od 7
6
8%

Total votes : 80

Re: Srbi na OI u Londonu

Postby harper lee » 07 Aug 2012, 15:29

AirBall wrote:Da, ispunjava se, a postoji da bi Paragvaj i Pakistan imali nekog takmicara na OI... Vec je objasnjeno da B norma za sportski razvijene zemlje nema nikakav znacaj... Amerikanci, Rusi i Kinezi da su dovodili sa B normama imali bi po 2 hiljade sportista na Olimpijadi...

Uz to krajnje je upitno kako su pojedinci ispunili te B norme, ali to je jedno sasvim drugo pitanje... Sve rezultate ostvarene u Srbiji i u exyu treba ponistiti u atletici npr...

Ma, pusti ti Amerikance, Ruse i Kineze, da li si normalan. Mi i jesmo neuporedivo blize Paragvaju i Pakistanu nego njima.

Dobro je sto neko razmislja o ukidanju B norme i nadam se da ce se to desiti. Videcemo.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Delester » 07 Aug 2012, 15:31

jeste, mars na drinu je bila izglasana
to je ubedljivo najlepsa i najsnaznija pesma za himnu koja je i bila izglasana, ali je zbog situacije tada zamenjena sa boze pravde
prvo ona ne poziva na rat, ona je napisana nakon tog dogadjaja i trebalo je da bude oda hrabrosti i tako da se svati
ali izvitoperena svest okruzenja, pa i nas samih nikada mira nece dati
edit-slovo
Last edited by Delester on 07 Aug 2012, 15:35, edited 1 time in total.
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby harper lee » 07 Aug 2012, 15:32

Riquelme wrote:Pa valjda za vreme kralja Milana ...kada je i naruceno da se napravi himna ...

p.s. Vostani Serbije je starija dosta pesma i josh tada je pretendovala za himnu ali ko shto rekoh zbog monarhije nikad nije zazivela ...

"Boze pravde" je napisana pre nego sto se Milan Obrenovic proglasio za kralja. Mislim da u originalnom tekstu cak i stoji rec "knez" onde gde se kasnije umetnuo "kralj".
harper lee

Postby Sasa_Beli » 07 Aug 2012, 15:33

Za mene je najlepsa "Hej Sloveni" mislim ako me pita neko :D
Sasa_Beli

Postby harper lee » 07 Aug 2012, 15:34

Delester wrote:jeste, mars na drinu je bila izglasana
to je ubedljivo najlepsa i najsnaznija pesma za himnu koja je i bila izglasana, ali je zbog situacije tada zamenjena sa boze pravda
prvo ona ne poziva na rat, ona je napisana nakon tog dogadjaja i trebalo je da bude oda hrabrosti i tako da se svati

Hmm. "U boj krenite junaci svi..." meni nekako lici na poziv. :biggrin:
harper lee

Postby VMJunior » 07 Aug 2012, 15:34

Sasa_Beli wrote:Za mene je najlepsa "Hej Sloveni" mislim ako me pita neko :D

Realno! :biggrin:

"Zivi,ziiiivii duh slovenski...." :copa1:
VMJunior

Postby Reaper » 07 Aug 2012, 15:35

harper lee wrote:
Tegi wrote:
Cvele wrote:Mislim da je Mars na Drinu,ali nemoj me drzati za rec...

btw.Opet tri medalje,a uz malo srece smo mogli sedam...Druga bi se pesma pevala...

Nema sanse da himna bude pesma koja poziva na rat.

A Marseljeza poziva na branje cveca?

Na oruzje gradjani, formirajte bataljone, marsirajte, marsirajte... Neka necista krv spere nasa polja (slobodan prevod) :biggrin:
Reaper

Postby Delester » 07 Aug 2012, 15:37

harper lee wrote:
Delester wrote:jeste, mars na drinu je bila izglasana
to je ubedljivo najlepsa i najsnaznija pesma za himnu koja je i bila izglasana, ali je zbog situacije tada zamenjena sa boze pravda

Hmm. "U boj krenite junaci svi..." meni nekako lici na poziv. :biggrin:

:laugh:
nastavi da citas i shvatices da je nemoguce pratiti uputstva iz pesme
ostaje nam samo preneseno i pravo znacenje :biggrin:
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby Riquelme » 07 Aug 2012, 15:38

harper lee wrote:
Riquelme wrote:Pa valjda za vreme kralja Milana ...kada je i naruceno da se napravi himna ...

p.s. Vostani Serbije je starija dosta pesma i josh tada je pretendovala za himnu ali ko shto rekoh zbog monarhije nikad nije zazivela ...

"Boze pravde" je napisana pre nego sto se Milan Obrenovic proglasio za kralja. Mislim da u originalnom tekstu cak i stoji rec "knez" onde gde se kasnije umetnuo "kralj".

Dobro sada ... nebitno dal je pisano za kneza(knezevinu) ili kralja(kraljevinu) u svakom slucaju narucena je od monarhije ...
Riquelme

Postby Diktator » 07 Aug 2012, 15:46

:blue:

ali nacionalne manjine,protivnici monarhije,evrope,itd bi i ovde imali problema

Востани Сербије! Востани царице!
И дај чедом твојим видет твоје лице.
Обрати серца их и очеса на се,
И дај њима чути слатке твоје гласе.

Востани Сербије!
Давно си заспала,
У мраку лежала.
Сада се пробуди
И Сербље возбуди!

Ти воздигни твоју царску главу горе,

Да те опет позна и земља и море.
Покажи Европи твоје красно лице,
Светло и весело, како вид Данице.

Востани Сербије!
Давно си заспала,
У мраку лежала.
Сада се пробуди
И Сербље возбуди!

Теби сад помаже и небесна воља
И сад ти се показује и судбина боља.
Сви ближњи твоји теби добра желе
И даљни се народи твом добру веселе.

Востани Сербије!
Давно си заспала,
У мраку лежала.
Сада се пробуди
И Сербље возбуди!

meni najlepsa..a lepa mi je i jasna nasa nazi himna :biggrin:

OJ SRBIJO MILA MATI
(Vojteh Šistek)

Oj Srbijo, mila mati,
Uvek ću te tako zvati;
Mila zemljo, mili dome,
Na srcu je slatko tvome.

Srećno živet' k'o u raju,
Gde miline večno traju.
U tebi ću, srećno tek
Provoditi ovaj vek.

Podigni se mati mila,
Da nam budeš što si bila,
Jer si dugo robovala,
Dugo suze prolivala.

Sunce ti se već rodilo,
Koje ti je zašlo bilo.
Na kriocu, svagda tvom,
Uteha je srcu mom!

:okk:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby AirBall » 07 Aug 2012, 15:50

harper lee wrote:Ma, pusti ti Amerikance, Ruse i Kineze, da li si normalan. Mi i jesmo neuporedivo blize Paragvaju i Pakistanu nego njima.

Dobro je sto neko razmislja o ukidanju B norme i nadam se da ce se to desiti. Videcemo.

Harper, mi smo evropski prvaci u zenskoj i muskoj odbojci, kao i vicesampioni Evrope u rukometu za muskarce...

3 nase elitne selkcije su ostvarile 2 pobede iz 15 utakmica i u ovoj recenici se nalazi poenta naseg ucesca na Olimpijadi, losa forma i nepripremljenost je dovela do katastrofe... Znaci niti su oni losi koliko su njihovi rezultati pokazali i svakako se ne mozemo porediti sa Pakistanom i Paragvajom ni po cemu...

Jednostavno sto se tice sportista sa B normama najveci broj njih je turisticki dosao u London, a pojedinci su uzeli novac za pripreme, a da se nisu ni pripremali... To je rak-rana naseg sporta i tome se mora stati na rep...

Evo primera, nek se objavi da je budzet npr koji je dobio atletski savez milion evra pa onda da se napravi studija na koji nacin je najbolje uloziti taj novac...

Mi smo previse mali da bi jednako investirali u Bekrica i u Topica, tim pre sto im motivi bavljenja sportom nisu isti...

Mi smo od 115 reprezentativaca imali mozda 15 sportista, mozda ni toliko, ali je sustina da je neki kvalitetan sportista bio uskracen zbog njihovog turizma i problem je sto kriminal u nasem sportu se legalizuje u sportskim savezima...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby harper lee » 07 Aug 2012, 15:53

AirBall wrote:3 nase elitne selkcije su ostvarile 2 pobede iz 15 utakmica i u ovoj recenici se nalazi poenta naseg ucesca na Olimpijadi, losa forma i nepripremljenost je dovela do katastrofe... Znaci niti su oni losi koliko su njihovi rezultati pokazali i svakako se ne mozemo porediti sa Pakistanom i Paragvajom ni po cemu...

Mi smo od 115 reprezentativaca imali mozda 15 sportista, mozda ni toliko, ali je sustina da je neki kvalitetan sportista bio uskracen zbog njihovog turizma i problem je sto kriminal u nasem sportu se legalizuje u sportskim savezima...

Vazi. Sad mi reci da li mislis da te tri reprezentacije nije trebalo slati na Olimpijadu i ko je uskracen zbog toga sto su se one izbrukale?
harper lee

Postby CrniGuja » 07 Aug 2012, 16:00

Trebalo je slati te reprezentacije, ali ne i krpelje koji normu ispune na takmicenju koje organizuje vlasnik neke lokalne pecenjare, i odu u London, taman im Grcka dosadila kao letovanje.
CrniGuja

Postby Panta » 07 Aug 2012, 16:05

Mars na Drinu asocira na neku svetliju proslost naseg naroda, ali apsolutno ne prilici himni jedne drzave. Jebote, nasi protivnici bi pobegli glavom bez obzira samo kad bi culi prvih nekoliko taktova. Da ne pricam o tome sto se himna koristi ne samo prilikom sportskih dogadjaja, vec i u raznim zvanicnim prilikama, u kojima trubi i bubnju, pogotovo u takvom taktu, definitivno nije mesto.
Fedor is back.
Panta

Postby DON » 07 Aug 2012, 16:08

Kakve bre katastrofe, bruke i ostale gluposti... Manite se nerealnih ocekivanje... Ovo je sport, a OI je nesto u cemu treba da uzivate, bez obzira na poraze nasih sportista. Idite negde na odmor i malo se opustite.
Image
DON

PreviousNext

Return to London 2012