Board index Fudbal Fudbalski miks

Regionalna liga - pro et contra

Re: Regionalna liga- pro et contra

Postby Zlaja » 10 Oct 2012, 13:19

mastro mostro wrote:Šampion direktno u LŠ.
Vicešampion u kvalifikacije za LŠ.
3-4-5 u kvalifikacije za LE.
Osvajači domaćih kupova kvalifikacije za LE.

E ovde je najveci problem, sto bi se Slo, Bih, Mkd, CG odrekli mesta u kv za LS. Vidimo kako je lakse doci sa tog mesta u LE nego iz kv za LE...
Za pocetak nek se skupljaju bodovi, kao u Aba do prosle god, i lige zadrzavaju mesta za kvalifikacije.
Zlaja

Postby mastro mostro » 10 Oct 2012, 13:26

Zlaja wrote:
mastro mostro wrote:Šampion direktno u LŠ.
Vicešampion u kvalifikacije za LŠ.
3-4-5 u kvalifikacije za LE.
Osvajači domaćih kupova kvalifikacije za LE.

E ovde je najveci problem, sto bi se Slo, Bih, Mkd, CG odrekli mesta u kv za LS. Vidimo kako je lakse doci sa tog mesta u LE nego iz kv za LE...
Za pocetak nek se skupljaju bodovi, kao u Aba do prosle god, i lige zadrzavaju mesta za kvalifikacije.

Ne moraju onda ni da igraju... realno (sem Maribora) u ovom trenutku niko od njih ne sme ni da pomisli ozbiljno na EVropu i za njih bi veća premija bila da uopšte učestvuju u nekoj jačoj regionalnoj ligi od njihovih...

Mada, da sada ne dužim priču zašto, ja sam više za neku ligu sa Mađarima, Bugarima (na Rumune nažalost možemo da zaboravimo) i eventualno ako bude neki ambiciozni projekat u BIH, CG i MKD... sa ovim komšijama nemamo predistoriju kao sa zapadnim susjedima i mislim da lakše može da se uspostavi zdrav rivalitet između klubova, simpatizera i navijača (pošto su oni, jelte, veoma bitan faktor).
mastro mostro

Postby Neozbiljni pesimista » 23 Oct 2012, 18:57

Mislim da je najidelanije resenje da se nasa liga smanji na jedno 10 klubova, kako je to u Svajcarskoj ili Skotskoj...
Regionalna liga nije garant da ce Partizan, Zvezda ili bilo koji drugi klub prosperirati i ostvarivati bolje rezultate u Evropi...
To je cista zabluda...
I Dinamo igra raspad od lige, pa opet ima sasvim solidan igracki kadar i partije u Evropi...
Sa druge strane, vrlo je verovatan kosarkaski scenario, gde ce nasi klubovi biti u podredjenom polozaju u odnosu na konkurentske klubove iz regiona i da ce nas cesto ucenjivati, kao sto to godinama cine u basketu...
Treca stvar je sto ce se unistiti popularnost fudbala u mnogim gradovima u Srbiji, poput mog Kragujevca, Nisa, Krusevca itd...
Drasticno ce opasti popularnost i kredibilitet nase lige (sto se vidi opet iz kosarkaskog primera), dok ce klubovi sve manje i manje ulagati u igracki kadar i infrastrukturu, jer nece imati interesa za to...
Zato mislim da je najzdravije resenje jedna jaka domaca liga od 10-ak klubova, uz strogu kontrolu regularnosti takmicenja...
"U FK Partizan rade ozbiljni ljudi..." :copa1:
Neozbiljni pesimista

Postby medjutim » 23 Oct 2012, 19:43

Neozbiljni pesimista wrote:Treca stvar je sto ce se unistiti popularnost fudbala u mnogim gradovima u Srbiji, poput mog Kragujevca, Nisa, Krusevca itd...

Radnički Kragujevac, Napredak i mnogi drugi klubovi koji se danas pominju kao stubovi fudbalstva u Srbiji su i u SFRJ uglavnom igrali niže lige, pa su opet izdržavali i bez Partizana i Zvezde.

Sloboda iz Užica i Borac iz Čačka do devedesetih nisu odigrali nijednu prvenstvenu utakmicu sa Partizanom i Zvezdom, a danas se pominju kao mesta koja moraju ad igraju prvu ligu jer su to, jel'te, fudbalski centri koji će propasti ako ne dočekuju večite.

Može da se igra dobar fudbal i u nižoj ligi. Ali svakako bi trebalo skratiti ligu na 10-12 klubova
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby Sony » 23 Oct 2012, 20:04

Meni se cini da nema nista od te regionalne lige.
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby AirBall » 23 Oct 2012, 20:05

Slazem se sa prethodnicima...

Liga od nekih 12 klubova, 2 ispadaju pa da vidite kako se podize kvalitet i regularnost kad se od prvog kola bori za opstanak...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Sony » 23 Oct 2012, 20:09

Da, 12 klubova, stim da bi iz Srbije i Hrvatske igrala 3 kluba, 2 iz Slovenije i BiH i po jedan iz CG i Makedonije. Ne znam samo da li bi Slovenci prihvatili ucesce svojih klubova.

Opet kazem, cisto sumnjam da ce biti ista od ovoga.
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby AirBall » 23 Oct 2012, 20:12

Ma mislio sam na domacu ligu...

Kad bi napravili ligu sa 12 klubova s tim da 2 kluba ispadaju svake sezone nemam ni najmanju sumnju da bi se podigao kako kvalitet tako i regularnost takmicenja...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Sony » 23 Oct 2012, 20:15

A domaca :D

Mislis na domacu uz regionalnu, ili kao do sada..samo domacu?
Sony

Postby Ikac » 23 Oct 2012, 20:29

AirBall wrote:
Liga od nekih 12 klubova, 2 ispadaju pa da vidite kako se podize kvalitet i regularnost kad se od prvog kola bori za opstanak...

Uz ova dva sto ispadaju, ja bih dodao da od klubovi od 7. do 10. mesta igraju baraz sa klubovima iz PLS (od 3. do 6. mesta), pa da vidite tek onda kako bi se borili za svaki bod, jer bi samo prvih 6 klubova iz JSL imalo zagarantovan opstanak.
Image
Ikac

Postby Neozbiljni pesimista » 23 Oct 2012, 20:51

medjutim wrote:
Radnički Kragujevac, Napredak i mnogi drugi klubovi koji se danas pominju kao stubovi fudbalstva u Srbiji su i u SFRJ uglavnom igrali niže lige, pa su opet izdržavali i bez Partizana i Zvezde.

Sloboda iz Užica i Borac iz Čačka do devedesetih nisu odigrali nijednu prvenstvenu utakmicu sa Partizanom i Zvezdom, a danas se pominju kao mesta koja moraju ad igraju prvu ligu jer su to, jel'te, fudbalski centri koji će propasti ako ne dočekuju večite.

Može da se igra dobar fudbal i u nižoj ligi. Ali svakako bi trebalo skratiti ligu na 10-12 klubova

A zasto bi Partizan i Zvezda punili stadione u regionu, a ne u nasoj zemlji?
Zar ljudi iz Kragujevca ili Nisa ne zasluzuju da gledaju vecite?
I pusti ti sta je bilo nekad...
Sad je druga klima, vise nismo u istoj zemlji i treba da gledamo svoje dupe...
"U FK Partizan rade ozbiljni ljudi..." :copa1:
Neozbiljni pesimista

Postby delic665 » 23 Oct 2012, 21:03

Isto kao sto i veciti treba da gledaju svoje dupe, a ne da brinu o tome kako ce da pune stadione po ''fudbalskim centrima'', koje ce ionako puniti za vreme lige/kupa, kako ce vec to biti organizovano van regionalne, na utakmicama na kojima ce sve da prsti od prelepog fudbala i poteza fudbalskih majstora JSL.

Jebe se meni da li Partizan puni stadion Hajduka ili Spartaka, meni je bitno sta ce biti sa Partizanom, ko ce njegov stadion napuniti ? U konkurenciji kojih klubova ce njegovi mladi igraci napredovati ? U kojoj ligi ce imati vece sanse da napravi nesto normalno u Evropi ? E to mene zanima...

A ako oba Radnicka, Spartak, Napredak, Sloboda hoce da pune stadione, neka se potrude i izbore plasman u regionalnu i tacka.
UPRAVA NAPOLJE!!!
Image
delic665

Postby Burke » 23 Oct 2012, 21:07

delic665 wrote:A ako oba Radnicka, Spartak, Napredak, Sloboda hoce da pune stadione, neka se potrude i izbore plasman u regionalnu i tacka.

Како да се потруде, када би се у ту лигу улазило по кључу а не по квалитету. Недоласком Звезде и Партизана у веће градове у Србији, фудбал ће губити на популарности у тим крајевима и биће све мање и мање нових талената. Погледај под кошарком. Колико смо направили врхунских играча у последњих 10 година откада се игра АБА лига?
Burke

Postby medjutim » 23 Oct 2012, 21:17

Neozbiljni pesimista wrote:A zasto bi Partizan i Zvezda punili stadione u regionu, a ne u nasoj zemlji?
Zar ljudi iz Kragujevca ili Nisa ne zasluzuju da gledaju vecite?

Ljudi zaslužuju, ali da gledaju u svom mestu samo ako imaju klub koji igra dovoljno dobar fudbal. Ako ne, doviđenja, nije Beograd daleko, a gostuju Partizan i Zvezda i u drugim mestima. Sve drugo je pogrešno.

Kad bi slušali šta pišu novine i borci za administrativnu debeogradizaciju po kojima je nelogično da Beograd sa četvrtinom ukupnog stanovništva ima više od dva kluba u prvoj ligi, daleko bi dogurali, imali bi prvu ligu kao nekadašnju košarkašku sa 32 ekipe da se namire svi koji "zaslužuju" i da

Iz istih razloga smatram da je regionalna liga neperspektivna ideja ako iza sebe nema drugu regionalnu iz koje najbolji idu gore, a ne da neke države imaju administrativna mesta a da se drugima zakidaju mesta iako kvalitetom zaslužuju. (važi i za košarku)

Neozbiljni pesimista wrote:I pusti ti sta je bilo nekad...
Sad je druga klima, vise nismo u istoj zemlji i treba da gledamo svoje dupe...

Pa o tome se i radi, nekome ko navija za Radnički iz Niša ovo ne treba jer kad poslednjih skoro 30 godina ne mogu da naprave ozbiljnu ekipu, neće moći ni da uđu u još jače takmičenje. Ali meni koji gledam Partizan znači dana JNA gledam što bolje ekipe. Sve je to do svog dupeta, samo ne vidim zašto bi nečije bilo vrednije :)

delic665 wrote:Isto kao sto i veciti treba da gledaju svoje dupe, a ne da brinu o tome kako ce da pune stadione po ''fudbalskim centrima'', koje ce ionako puniti za vreme lige/kupa, kako ce vec to biti organizovano van regionalne, na utakmicama na kojima ce sve da prsti od prelepog fudbala i poteza fudbalskih majstora JSL.

Jebe se meni da li Partizan puni stadion Hajduka ili Spartaka, meni je bitno sta ce biti sa Partizanom, ko ce njegov stadion napuniti ? U konkurenciji kojih klubova ce njegovi mladi igraci napredovati ? U kojoj ligi ce imati vece sanse da napravi nesto normalno u Evropi ? E to mene zanima...

A ako oba Radnicka, Spartak, Napredak, Sloboda hoce da pune stadione, neka se potrude i izbore plasman u regionalnu i tacka.

Upravo to. Ko zasluži, neka igra.
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby delic665 » 23 Oct 2012, 21:32

Burke wrote:
delic665 wrote:A ako oba Radnicka, Spartak, Napredak, Sloboda hoce da pune stadione, neka se potrude i izbore plasman u regionalnu i tacka.

Како да се потруде, када би се у ту лигу улазило по кључу а не по квалитету. Недоласком Звезде и Партизана у веће градове у Србији, фудбал ће губити на популарности у тим крајевима и биће све мање и мање нових талената. Погледај под кошарком. Колико смо направили врхунских играча у последњих 10 година откада се игра АБА лига?

Zar ti nije palo napamet da ce JSL biti kvalitetnija ako PFC/CZ odu ? Konkurencija za titulu ce biti nikad veca, samim tim ce rasti popularnost klubova, a i oni sami ce nesto da napreduju.

Gubice na popularnosti, ali juce. Zamisli gledaju klinci u Uzicama, Subotici ili bilo gde drugo, kako Partizan dere Dinamo u dramaticnoj utakmici na krv i noz koja odlucuje o tome ko ce u LS...

Ili Zvezdu kako dere Hajduk po istom ili slicnom scenariju ? Mislis da se nece naloziti na fudbal i koliko sutra krenuti da treniraju u Slobodi, Spartaku, Radnickom, itd ?

A sta mislis, sto ovi klinci sada treniraju, da bi igrali u tim klubovima ili u PFC/CZ pa kasnije u inostranstvu ? 90% dece koja prate/igraju fudbal se loze na PFC/CZ, a da nisu ni na jednu utakmicu istih otisli. Ta tvoja konstatacija ne stoji.

Mozda jeste sebicno, ali u takvom svetu zivimo i moras da igras u skladu sa pravilima inace ce te gaziti, kao sto nas gaze sada, kao sto ce nas u cetvrtak 2. tim Intera. A Partizan, sampion regionalne lige bi igrao sa 1. timom Intera u LS i to u sredu :D
UPRAVA NAPOLJE!!!
Image
delic665

PreviousNext

Return to Fudbalski miks