Zlaja wrote:Ja nista necu, pocelo je sa tim da nam regionalna liga "ubija" talente, na sta sam se nadovezao koje smo te talente imali pre Aba a posle se sa tim stalo, da li smo mi ubili Radosevice, Scepanovice, Berice ulaskom u ABA?
Ti si u potpunosti promasio temu... Sa ulaskom u ABA ligu se poklapa sunovrat srpske kosarke, a to je proisteklo iz razloga, jer je svega nekoliko klubova nastupalo u regionalnom takmicenju i poceli su da odumiru centri kakvi su bili Kraljevo, Cacak, Valjevo, Krusevac i slicni...
Partizan je iz Kraljeva doveo Divca i Krstica, iz Cacka Kicanovica, Obradovica, Radosevica, iz Krusevca Grbovica itd, a ti centri su zbog ABA lige u potpunosti propali...
Jednostavno je opalo interesovanje za srpskom ligom koja je postala drugorazredno takmicenje, izgubilo se interesovanje lokalne zajednice i sponzora da ulazu u sport i sad smo dosli u situaciju da u citavoj Srbiji (sem klubova koji igraju ABA ligu) maltene ne mozemo naci igraca koji zadovoljava osnovne profesionalne kriterijume...
Time sto bi Partizan, Zvezda i Vosa igrali regionalnu ligu bi dovelo do toga da centri koji se i dalje batrgaju poput Nisa, Subotice, Kragujevca... u potpunosti zamru to jest da pocnu da igraju samo drugorazredni fudbal koji nikog zivog ne bi ni zanimao...
Da li uopste u Evropi postoji neka regionalna liga u fudbalu?