Board index Fudbal Fudbalski miks

Regionalna liga - pro et contra

Re: Regionalna liga- pro et contra

Postby Burke » 23 Oct 2012, 22:42

Sasa_Beli wrote:Tomasevic Beric Scepanovic Brkic Drobnjak Rebraca ...

Ракочевић, Радмановић, па чак и Вујанић и Милојевић који су већ били формирани играчи 2002. године...
Burke

Postby Zlaja » 23 Oct 2012, 22:43

Da, nema slicnih u zadnjih 10 godina...
Zlaja

Postby AirBall » 23 Oct 2012, 22:45

Zlaja wrote:Da, nema slicnih u zadnjih 10 godina...

Nema slicnih igraca kao sto je Stojakovic...

Ni blizu...

Problem srpskog fudbala su treneri sto se moze videti i po igrama reprezentacije... Nasi igraci znatno bolje igraju za svoje klubove...

Uostalom mi uopste nismo toliko mala nacija, a u evropskom fudbalu gotovo i da nemamo svoje trenere...

Sem Djukica u Valjadolidu ja zbilja ne znam da li postoji neki srpski strucnjak u nekom ozbiljnom prvenstvu...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby feanorlfc » 23 Oct 2012, 22:45

Zlaja wrote:Da, nema slicnih u zadnjih 10 godina...

Pa i nema. Koji bek je u poslednjih 10 godina kalibra Berića, Šćepanovića ili Rakočevića?
feanorlfc

Postby Neozbiljni pesimista » 23 Oct 2012, 22:45

Sasa_Beli wrote:Tomasevic Beric Scepanovic Brkic Drobnjak Rebraca ...

Vujanic, Krstic, Kotur, Ilijevski, Vesa Petrovic, Loncar...
"U FK Partizan rade ozbiljni ljudi..." :copa1:
Neozbiljni pesimista

Postby Zlaja » 23 Oct 2012, 22:47

AirBall wrote:Nema slicnih igraca kao sto je Stojakovic...

Ni blizu...

A on se afirmisao u KSS(J)?!
Zlaja

Postby AirBall » 23 Oct 2012, 22:50

Zlaja wrote:A on se afirmisao u KSS(J)?!

Pojma nemam sta ti hoces...

On je izasao iz sistema Zvezde gde je uz njega jos brdo igraca otislo u Grcku... Tu su bili Jelic i jos neki kojima sam vec imena zaboravio...

Postojalo je nesto sto se zvalo skola, u mladjim kategorijama su radili ozbiljni treneri koji su afirmisali igrace, toga danas gotovo vise da i nema...

Tada smo imali vrlo jake individualce, dok danas pravimo sistemske igrace...

Neko se sada pali na Lucica koji ima 23 godine, a ja odgovorno tvrdim da bi on u to vreme tesko bio i u 12 igraca... O Cakarevicima i slicnima i da ne govorim...

Pogledaj samo koliko je srpskih igraca koji su imali po 20-ak godina od 95. pa do 2002. godine bilo oslonac reprezentacije i kakve smo rezultate postizali, a gde smo danas sa raznoraznim Andjusicima i Nedovicima koje je napravio Jadran...

Ja ti garantujem da bi danas da je moguce vratiti vreme Mire Radosevic bio najbolji igrac u Partizanu, a u svoje vreme je bio neka 5-6 opcija...
AirBall

Postby feanorlfc » 23 Oct 2012, 22:53

Nekada je većina reprezentativaca igrala vodeću ulogu u najvećim evropskim klubovima, a sada je prvi bek reprezentacije 10-ti igrač u jednom Kahasolu. Uostalom, rezultati sve pokazuju.
feanorlfc

Postby Neozbiljni pesimista » 23 Oct 2012, 22:54

feanorlfc wrote:Nekada je većina reprezentativaca igrala vodeću ulogu u najvećim evropskim klubovima, a sada je prvi bek reprezentacije 10-ti igrač u jednom Kahasolu. Uostalom, rezultati sve pokazuju.

Upravo to...
"U FK Partizan rade ozbiljni ljudi..." :copa1:
Neozbiljni pesimista

Postby Zlaja » 23 Oct 2012, 22:56

Ja nista necu, pocelo je sa tim da nam regionalna liga "ubija" talente, na sta sam se nadovezao koje smo te talente imali pre Aba a posle se sa tim stalo, da li smo mi ubili Radosevice, Scepanovice, Berice ulaskom u ABA?
Zlaja

Postby Zlaja » 23 Oct 2012, 22:58

Neozbiljni pesimista wrote:
feanorlfc wrote:Nekada je većina reprezentativaca igrala vodeću ulogu u najvećim evropskim klubovima, a sada je prvi bek reprezentacije 10-ti igrač u jednom Kahasolu. Uostalom, rezultati sve pokazuju.

Upravo to...

Da li bi te vodece imali da smo prethodnih 10 god igrali samo KLS?
Zlaja

Postby Burke » 23 Oct 2012, 23:01

Zlaja wrote:Da li bi te vodece imali da smo prethodnih 10 god igrali samo KLS?

То је већ шббкбб, у претходних неколико поствова су наведене чињенице на основу којих нешто закључујемо...
Burke

Postby AirBall » 23 Oct 2012, 23:02

Zlaja wrote:Ja nista necu, pocelo je sa tim da nam regionalna liga "ubija" talente, na sta sam se nadovezao koje smo te talente imali pre Aba a posle se sa tim stalo, da li smo mi ubili Radosevice, Scepanovice, Berice ulaskom u ABA?

Ti si u potpunosti promasio temu... Sa ulaskom u ABA ligu se poklapa sunovrat srpske kosarke, a to je proisteklo iz razloga, jer je svega nekoliko klubova nastupalo u regionalnom takmicenju i poceli su da odumiru centri kakvi su bili Kraljevo, Cacak, Valjevo, Krusevac i slicni...

Partizan je iz Kraljeva doveo Divca i Krstica, iz Cacka Kicanovica, Obradovica, Radosevica, iz Krusevca Grbovica itd, a ti centri su zbog ABA lige u potpunosti propali...

Jednostavno je opalo interesovanje za srpskom ligom koja je postala drugorazredno takmicenje, izgubilo se interesovanje lokalne zajednice i sponzora da ulazu u sport i sad smo dosli u situaciju da u citavoj Srbiji (sem klubova koji igraju ABA ligu) maltene ne mozemo naci igraca koji zadovoljava osnovne profesionalne kriterijume...

Time sto bi Partizan, Zvezda i Vosa igrali regionalnu ligu bi dovelo do toga da centri koji se i dalje batrgaju poput Nisa, Subotice, Kragujevca... u potpunosti zamru to jest da pocnu da igraju samo drugorazredni fudbal koji nikog zivog ne bi ni zanimao...

Da li uopste u Evropi postoji neka regionalna liga u fudbalu?
AirBall

Postby Zlaja » 23 Oct 2012, 23:05

Znaci ti mislis da bi mi bili bolji i klupski i reprezentativno da je smo samo ostali u nasoj ligi tj, da se srpski klubovi nisu prikljucili ABA?
Zlaja

Postby AirBall » 23 Oct 2012, 23:08

Zlaja wrote:Znaci ti mislis da bi mi bili bolji i klupski i reprezentativno da je smo samo ostali u nasoj ligi tj, da se srpski klubovi nisu prikljucili ABA?

Mislim da mnogi kosarkaski centri ne bi propali sto je fakat...

Dosli smo u situaciju da Partizan dovodi igrace iz Ceske, Letonije, Australije i Slovacke, jer nema koga da dovede iz Srbije...
AirBall

PreviousNext

Return to Fudbalski miks