evo lepo rekao pralica, zaista ne treba sumnjati u nadalovu povredu u proslom mecu
ja se slazem
Ja ne sumnjam da je osetio neshto i verovatno se prepao kao i svi koji su imali ozbiljnije povrede ranije. Svi su oni manje ili vishe hipohondri..
Ali, povreda po svemu sudeci (igri nakon tog prvog seta, skenu, izjavama ljudi koji su na licu mesta) ne postoji. Ide mi na zhivce kod svih sto toliko ugadjaju ovima na chelu ATP liste pa rade na terenu shta im se hoce. Ako pravila kazhu da nema MTO-a posle parnog gema sem u sluchaju da igrach ne lezhi na travi i ne mozhe da ustane, onda ga nema. Ni za Rafu, ni za Novaka itd. To je totalno neposhtovanje protivnika i od strane igracha koji taj MTO trazhi i od strane sudije koji na to pristaje.
Razumem zashto je Nadal odmah trazhio, od njega ne ochekujem da sacheka pravo vreme za to, ali nije mu trebalo dozvoliti. Jbga, i to je sport, bad luck da se 'povredish' tad, odstatirash i izgubish TB pa u kopanje u sledecem setu. Videli smo da mozhe. To bi bilo fer i sportski.
Zna se da nisam od onih koji misle da su sve Fedove i Rafine izjave nekakve strashne mentalne igre, prosto jer niko ne garantuje kako ce neko kome je izjava upucena reagovati. Vrlo lako se izazove kontra efekat (ko shto ce verovatno biti danas kod Noleta, a nadam se i u petak), nisu oni od juche tu. Zato mislim da se izjavama dodaje na vazhnosti, a one su samo to... izjave.
To na stranu, niko nema savrsheno ponashanje na terenu. Ne vidim zashto je Fedovo sedenje na klupi gore od nadalovog odugovlachenja. Mene ne potresa ni jedno ni drugo a ne bi trebalo ni igrache jer svako ima 'neshto'.
Rafi je pobeda na prvom mestu. Nije igrach koji je ekstremno fer na terenu, nije igrach koji ce ishta uraditi na svoju shtetu kad su pravila u pitanju, jeste kad je njegovo zdravlje u pitanju insistiranjem da nastavi kad nije u stanju ili misli da nije u stanju. To je shampionska crta kod njega. Nije ista kod svakoga.
Ali, takodje sam sigurna da se nebi folirao kao recimo Serena, lagao za out na shtetu protivnika i sl. Tako da u mojoj knjizi on nije andjeo kojim ga neki mediji predstavljaju (neki, jer ovde recimo dosta kritikuju njegovo ponashanje i izjave) ali nije ni prefrigani Spanac koji danju igra tenis a nocu smishlja mind games. On je meni bash u sivoj zoni, samo je pitanje afiniteta da li ce prevagnuti na tamniju ili svetliju stranu. Kod mene je josh uvek na svetloj