Aleksa wrote:aggressor wrote:"Razgovarali smo i razmišljali o Bobanu Savoviću, ali pošto je već igrao za mlađe selekcije druge države, po pravilniku FIBA bilo je gotovo nemoguće da dobije srpsko košarkaško državljanstvo – zaključio je Dušan Ivković, selektor muške seniorske reprezentacije Srbije. "
najjace mi je bilo zimus kad sam se dopisivao sa Savovicem i rekao mu da po pravilima on nema sanse da dobije nase kos drzavljanstvo a on me ubedjuje u suprotno

na stranu sto me je neki forumas ubedjivao da lupam gluposti..i to jos kurcevito,sa treceg sprata..svakakvih ljudi ima

Savovic je, po pravilima, mogao igrati za nas da su milogorci dali saglasnost za to. Boris se u FIBI vodio kao igrac iz SCG, a tadasnji pasos mu je izdat na teritoriju Srbije. Kad se SCG raspala, Boris je dobio srpsko kosarkasko drzavljanstvo kao svaki igrac iz Srbije. Dok su igraci prijavljeni u CG dobili CG kosarko drzavljanstvo. FIBA je tada odredila vremenski ogranicen period u kom su igraci mogli da odluce za koju "novu zemlju" zelu igrati). Ispisnicu od KSS-a su tada uzeli Zekovic ili Golubovic na primer, dok su ispisnicu od KSCG dobili Dragovic, Rondovic, Subotic koji se sada vode kao srpski igraci. Savovic nije tada zatrazio ispisnicu, on je dobio CG kosarkasko drzavljanstvo kada je naturalizovan da bi igra za njihovu U20 selekciju. (isti slucaj kao Omar Cook). Na toj osnovi nam je bilo moguce da ga "vratimo".
Ukratko, Savovic nije na spisku jer Duda smatra da Boris nije dovoljno kvalitetan za nasu repku ili nismo dobili saglasnost od KSCG (sto je razmuljivo obzirom da smo u istoj grupi na EP i im ne pada im na pamet da pojacaju direktnog protivnika). Da podsetim, BiH je tu ispisnicu zatrazila par meseca pre zreba i lagano dobila. Da su je trazili posle zreba, sigurno ne bi je dobili.